夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

因為她的情緒,另到身邊的人誠煌誠恐,對所有事不敢拿主意,恐不達她心意。 簡單至開不開冷氣吃飯的决定也不知怎樣作。像近來十分熱,昨天開冷氣吃飯,便說電費很貴,她以前冇冷氣也吃到飯,到今天唔開,又說嫁着你是不幸,刻薄。雖是小時,但是經常發生,很大精神壓力。

姬絲丁Ding  你講緊我媽咪?!我媽咪都系甘!佢系咪更年期啊!  發表於 14-7-9 00:09

侯爵府

引用:因為她的情緒,另到身邊的人誠煌誠恐,對所

原帖由 steve721 於 14-07-08 發表
因為她的情緒,另到身邊的人誠煌誠恐,對所有事不敢拿主意,恐不達她心意。 簡單至開不開冷氣吃飯的决定也 ...
佢本來應該唔係咁,係咪? 咁發生咗咩事呢?

禁止訪問

回覆:steve721 的帖子

子爵府

有冇諗過你老婆可能有情緒病,係嘅話就要去睇醫生。否則咁一直落去都唔係辦法,最怕係搞到你由無病都變埋有病。
大家平心坐底傾下,睇下仲有冇心去解決

侯爵府

引用:你老婆真係有精神病, 無論你點做佢一定搵

原帖由 pakuii 於 14-07-08 發表
你老婆真係有精神病, 無論你點做佢一定搵到位入你, 當初拍拖你懵盛盛唔知咩?真係抵死。 唯一解決辦法是速 ...
你覆得好抵死

複式洋房

回覆:又發癲

樓主有冇揾出原因?你哋$$係咪有負擔先係話電費貴?

水晶宮

不如你叫佢去睇下醫生~~
開空調都要鬧真係變態~~

大宅

樓主 你由2011年呻到2014年 如果另一半真的有問題,就要正視同面對. 人生好短暫,唔係話忍忍下就過一世。 如果你唔開心 你成頭家都唔會開心。

talkative  Agree  發表於 14-7-11 01:16
law223  agree  發表於 14-7-9 12:50

大宅

財政狀況很好吧……習慣吾想冼錢?定係想save more for kids..but seems not..
If too tired to take care 2 kids, hire helper ba...錢都要黍洗的……

大宅

由相識到衣家都係柑……?

男爵府

好媽媽勳章

你太太好唔满意你,6299同小朋友只係渡火線。

男爵府

樓主, 某程度上你係需要有做一家之主既威嚴, 你寵壞老婆, 令佢得到公主病. 好似開冷氣甘, 熱未開lor, 甘大個人,唔洗問啦. 佢話電費貴, 你未話你比錢lor. 佢再b lee 吧啦, 你就用個微笑加v字勝利手勢回佢lor. 佢實比你吹到啤一聲. 有時D事要頂下佢, 等你C9唔好去得甘順. 佢而家順左, 咩事都話都意見, 只會越來越變本加厲.

翡翠宮

精神病, 快走唔洗諗.

大宅

引用:因為她的情緒,另到身邊的人誠煌誠恐,對所

原帖由 steve721 於 14-07-08 發表
因為她的情緒,另到身邊的人誠煌誠恐,對所有事不敢拿主意,恐不達她心意。 簡單至開不開冷氣吃飯的决定也 ...
同6299 同住?係咪同住壓力所致?你有冇認真聽佢嘅訴求?有d男人一定要同父母住,老婆壓力爆煲都唔知,成日講一齊往一家人……始終新抱角色唔同女,好多野唔可以直接講,鬱埋鬱埋好易有病,同老婆坐低傾下啦

瑪瑙宮

佢有無睇過醫生?

伯爵府

回覆 steve721 的帖子

我又不覺得是精神/情緒病..反而係佢已經唔鐘意你,你做咩佢都唔順眼,都要鬧/怨! 因為我見我媽就是這樣罵我爸.....不如找機會兩個人坐低傾傾or見婚姻輔導!辦法總比困難多,加油!

thebaby  贊~!  發表於 14-7-9 14:59
Nancy20090615  都可能係  發表於 14-7-9 12:57

已刪除用户

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

你平日對佢好差? 同佢傾下個問題有需要就睇下醫生

大宅

要湊小朋友真係好累, 人都會蚊D, 加上佢的性格(本來都係咁...?), 屋企叫人就罵來發洩...

男爵府

我係女人, 我覺得會唔會佢講黎係純呻吓, 等於有D男仔把口都好臭, 其實唔係投訴或者唔滿意, 同埋你老婆可能真係一日覺得熱D一日覺得冇咁熱唔開都得, 你咪試吓係開之前問吓佢"老婆你熱唔熱, 開冷氣好唔好?", 又或者你唔開佢話"嫁你是不幸", 你咪即刻好緊張咁話"吓, 唔好咁講啦老婆, 我娶咗你我覺得好幸運架", 跟住嗱嗱聲去開番.....DD甜言蜜語其實好易可以化解一場交, 我都好想我C6會同我講......

咁當然最好係適當時間坦誠咁講出你感受, 女人係好易tump架啫, 再唔tump吓, 積埋積埋仲難攪, 好似一個好耐冇洗0既屎坑咁....

首頁

尾頁

跳至