想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

第一次post,
第一個cycle,
第一次1用紅d, M期準, 排卵用紅d同溫度都易睇, 試咗排卵前隔兩日 dodo pattern ,深粗前三晚dodo, 深粗前一晚打側dodo, 冇「激情」,完後不動, 之後收工冇再do過, 有一日似大家講的著床低溫,7月1日排卵, due day 16/6, 近幾日有M到feel, 比平時攰, keep 住高溫, 還有機嗎?今晚補post相。

侯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

ma20120908 發表於 14-7-9 10:35
第一次post,
第一個cycle,
第一次1用紅d, M期準, 排卵用紅d同溫度都易睇, 試咗排卵前隔兩日 dodo pattern ...
due day 16/6?

過左就快一個月架啦喎,定16/7?
我地黎囉Babe

公民黨班9今日食左9糧未呀?

別墅

你同我一模一樣WOR, 第二胎, 又係剛剛第一個CYCLE, 仲要大家同一個APPROACH 隔日DO, 又同一個DUE DATE!

別墅

我沉晚用紅D 同今朝用紅D, 都有條淺線 ... ...

複式洋房

回覆:50246419 的帖子

係呀, hehe.... 16/7呀!

複式洋房

回覆:VeryB 的帖子

我今朝用最后一支紅d都係clear~

複式洋房

咁啱嘅!
有淺線,恭喜恭喜呀!希望我都有份啦,唔得就下個cycle試過,我唔急的,只求有根據地中返個囡囡

別墅

hehee 我都無留意係你寫6月, 我下意識都以為7月.

我沉日DAY TIME CHECK紅D都係白雪雪架....

其實我未完全深思熟慮諗清楚有無第二個好, 打算都係交俾個天決定啦. 我地做之前唔記得自己BOOK左兩個旅行 .... 7 月尾同8月頭 .... ...

複式洋房

Haha, 我同你差不多,我都超愛去旅行,9月頭都出發 我同老公生又得,唔生都得,只係好似有d根據咪試下,什麼XY在酸䶨好像很有根據! 試到就開心,就算冇都唔失望

希望我哋一齊做三月媽媽啦!

不過我都唔太知道仲有冇機

別墅

回覆 ma20120908 的帖子

你KEEP住用紅D睇下啦, 我都未知結果, 紅D 可能M黎前都會有淺線... ...

你第一個B幾大?

我個女3+ YRS OLD ... 如果可以, 想再要個女. 兩姊妹, 好開心, 一條心. 生多個都係想囡囡有個伴, 成人之後至少有個血脈相連既人同佢有相有量, 我地百連歸老佢都仲有個親人.... .... 佢依家連一個老表都無...

複式洋房

我同你心態一樣,想多個伴俾仔仔,始終有照應,我d紅d用曬了,只有希望見唔到due day

我仔仔未夠兩歲呀!

其實如果有咗係咪會冇黎M嘅感覺架?我冇乜分泌,又代表d乜呢?

複式洋房

回覆:ma20120908 的帖子

仲keep住高溫期,希望順利過渡。
29/6 dodo
1/7 dodo

複式洋房

回覆:想嘗試有計劃地第二胎生個囡囡(平常心)

我都係想追返個囡囡,仔仔21 個月啦,今個月都係1或2號排,尋晚用紅d有50%線,用秀兒驗孕都有控,今朝紅d無加深,但快準易都有淺線

複式洋房

回覆:Peggie0801 的帖子

我個仔都係21個月呀!

恭喜你先

咁你咩pattern dodo 同M準唔準架?可否分享下呢

複式洋房

其實我高溫好短得9-11日,睇左醫生話我仲餵人奶影響荷爾蒙,所以我今次都擔心唔知痴唔痴得實。我由m後隔日dodo,直至深粗轉淺。因為上個cycle轉淺後無do唔中,今個月咪轉淺都dodo埋

複式洋房

回覆:Peggie0801 的帖子

Oh!! 我都係仲餵緊人奶,我都覺得有d影響,但因為我想試下女仔個pattern,反正唔急,轉淺就已排,所以有機會係仔。

我會繼續不同pattern試下先

男爵府

點解唔係開始深粗先do, 深粗通知你就快排卵around 12~24,個時do, 精子可以在你身體內活24hrs, 咁就會有可能bingo, 另深粗check 密d,一變淺就即剛排卵,就要嘭嘭聲do la.

複式洋房

回覆:ddbb0099 的帖子

因為x可能在陰道生存2-3日,如果轉深先do,都可以,但一次夠了,我想要X only, 所以咁排卵前早一兩日dodo

複式洋房

係可以,不是可能

別墅

引用:仲keep住高溫期,希望順利過渡。29/6 dodo1

原帖由 ma20120908 於 14-07-12 發表
仲keep住高溫期,希望順利過渡。
29/6 dodo
1/7 dodo
個app好似幾好,請問叫咩名呢?

首頁

尾頁

跳至