親子旅遊

跳至

首頁
12345...43

尾頁

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

之前見另一討論區提到呢隻富士卡接收得唔錯, 出發前去鴨竂街買左張試, $140/1.8G 行3G, 可用7日, 唔駛開通

用Softbank 網絡, 試過東京, 関西, 北九州接收都冇問題

15年5月update ~ 九州
富士卡$110 1.8G data 行3G
docomo $160 頭150mb 行4G

基本上兩張都冇問題, 係去到偏遠地區, 反而docomo冇訊號

大宅

If you do not need to share the data, try this one

much more easy

http://www.eprice.com.hk/mobile/talk/3146/203182/

男爵府

引用:Quote:yoyococo 發表於 16-1-14 09:37 我上

原帖由 TMC3012 於 16-01-14 發表
富士卡話唔再出啦
咁而家去曰本買那款咭?

寶石宮

yoyococo 發表於 16-1-14 09:37
我上次去大阪用富士卡都用到,請問有冇jm 在冲繩同石垣島用過富士卡,是否ok 呀?

...
富士卡話唔再出啦

男爵府

回覆:富士卡 - Docomo 。 日本上網分享 (15.5更新)

我上次去大阪用富士卡都用到,請問有冇jm 在冲繩同石垣島用過富士卡,是否ok 呀?

伯爵府

hashtag旅遊勳章 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

TTMA 發表於 14-7-21 19:28
我在淘寶買了$88
請問可以SHARE LINK嗎?
みんなで一緒に笑う

子爵府

剛從大阪返港,我貪方便係Yahoo!拍賣買左Docomo150MB版,平時搵下路whatsapp電聯/通訊接收良好,就算酒店房冇wifi也好夠用。Iphone 6S設定好方便。

用到Osaka Free Wi-Fi,whatsapp文字通訊冇問題,whatsapp打電話就唔得喇。

大宅

引用:Quote:原帖由+maggielau0705+於+14-11-04+

原帖由 smallchan 於 14-11-04 發表
正是樓主呢隻,淘的,買時80人仔,而家好似再平d
Can u give me the link of taobao?
Thx

男爵府

回覆:富士卡 - Docomo 。 日本上網分享 (15.5更新)

團購re~mark話多人試過雙卡機唔work

男爵府

請問有無人真係試過domoco 雙卡機唔work?我同老公都出咗note5,只有雙卡only ,無單卡點算?富士卡有無雙卡人試過work 大阪

大宅

回覆:-Athena- 的帖子

Thxs

侯爵府

引用:我想請問iphone6和iphone6s用到此卡嗎?去

原帖由 chungchung2010 於 15-10-21 發表
我想請問iphone6和iphone6s用到此卡嗎?去北海道接收到嗎?
可以

大宅

回覆:富士卡 / Docomo 。 日本上網分享 (15.5更新)

我想請問iphone6和iphone6s用到此卡嗎?去北海道接收到嗎?

侯爵府

回覆:富士卡 / Docomo 。 日本上網分享 (15.5更新)

我有幾張卡可賣

侯爵府

北海道收到嗎?

伯爵府

ruby1386 發表於 15-6-25 23:08
現場報告,我係東京新宿2日1夜,富士山1日1夜,大阪3日2夜,用舊款富士咭,全程接收得到,每日whatsapp打電 ...
(每日whatsapp打電 ...)????真的嗎???用WHATSAPP打電話都???太好了....THX

寶石宮

tracybb0918 發表於 15-7-7 11:39
咁好似docomo好d
係咪可以係香港set左先?
洗唔洗要download D咩app先用到架?
我用三星機, 去到果邊插卡先SET就得, 有教學架

複式洋房

引用:Quote:tracybb0918+發表於+15-7-6+16:04+我

原帖由 TMC3012 於 15-07-07 發表
DoCoMo 頭唔記得幾多MB 係行4G (如果覆蓋到既話), 富士卡行3G
講真, 百零蚊可以用到幾日, 用黎揾吓資料, ...
咁好似docomo好d
係咪可以係香港set左先?
洗唔洗要download D咩app先用到架?

寶石宮

tracybb0918 發表於 15-7-6 16:04
我係團購網見到,抵用嗎?上網會唔會好慢?Facebook, whatsapp, 果d係咪都用到?

...

DoCoMo 頭唔記得幾多MB 係行4G (如果覆蓋到既話), 富士卡行3G
講真, 百零蚊可以用到幾日, 用黎揾吓資料, 打下卡, 我2個人share用, 覺得OK呀~

寶石宮

tracybb0918 發表於 15-7-6 17:19
價錢一樣,docomo好用定富士卡好?
其實差唔多, docomo就每日限頭唔記得幾多MB 係行4G, 富士卡就得1.8G 3G

首頁
12345...43

尾頁

跳至