親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問去過的jm, d毛巾拖鞋雜物你地會點放? 會唔會好似平時去游池咁求其搵到張chair放上去就得? 定係一定要擺locker呢? thx

Birth   7 Mar
出世  3.04 kg        1個月 4.5 kg
2個月 5.93 kg        3個月 6.73 kg
4個月 7.4 kg          5個月 8.1 kg
6個月 8.57kg

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:Adventure Cove Water Park

有開locker 放袋、隨身物品,拖鞋一定要著住特別係小朋友,個地下曬到好熱又吉腳,玩到邊就除到邊,毛巾放係locker沖涼時先去拎返。

mom06  Locker 是自助形式?  發表於 14-7-10 14:00

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 Mimmy 的帖子

LOCKER係咪係更衣室同埋駛唔駛俾錢?咁場內有無毛巾?駛唔駛自己帶毛巾?

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

引用:回覆+Mimmy+的帖子LOCKER係咪係更衣室同埋

原帖由 stepchk 於 14-07-10 發表

LOCKER係咪係更衣室同埋駛唔駛俾錢?咁場內有無毛巾?駛唔駛自己帶毛巾? ...
Locker 有大有細,當然要錢啦,不過幾錢我唔記得,只記得我去到時大locker 已經full晒,細就仲有好多,位置在入口處附近的一個更衣室附近。

毛巾唔知有無,我一向會自備

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

唔該晒

大宅

請問浮潛是戶外定室內呢?水凍唔凍呢?要唔要著保暖衣呢?tks!

大宅

引用:請問浮潛是戶外定室內呢?水凍唔凍呢?要唔

原帖由 klcconnie 於 14-07-10 發表
請問浮潛是戶外定室內呢?水凍唔凍呢?要唔要著保暖衣呢?tks!
室外但有遮陰,水是比較凍,穿唔穿保暖衣睇自己需要喎,但我無見有人著,同埋好快就游完一個圈

珍珠宮

klcconnie 發表於 14-7-10 18:39

室外. 我朝早 10 點去, 完全冇太陽, 直情好似冰水.

珍珠宮

bochai 發表於 14-7-10 18:47
室外但有遮陰,水是比較凍,穿唔穿保暖衣睇自己需要喎,但我無見有人著,同埋好快就游完一個圈

...

其實好少遮蔭的地方, 得幾個帳幕.

珍珠宮

Tigerpooh 發表於 14-7-10 12:54
請問去過的jm, d毛巾拖鞋雜物你地會點放? 會唔會好似平時去游池咁求其搵到張chair放上去就得? 定係一定要 ...

我住 equarius, 所以換好泳衣著住拖鞋拎條毛巾就行vip通道過去, 冇租 locker.
毛巾我真係求其搵張chair 放上去咋.

Tigerpooh    發表於 14-7-11 09:49

男爵府

回覆 MissMaMa 的帖子

請問你在adventure cove 玩了多少時間呢?Locker 是每開一次要再入錢嗎?
Thanks

珍珠宮

wyh:) 發表於 14-7-10 21:45

請問你在adventure cove 玩了多少時間呢?Locker 是每開一次要再入錢嗎?

我地10點一開門就入去, 先玩熱門的浮潛, 包場!
之後, 都係先玩熱門的水道.
大約1點鐘玩晒全部, 有d玩2次, 就離開了.

大宅

我無用locker, 電話房卡銀紙用電話防水袋裝在一起,then 又可影相又可貴重野跟身。我一家習慣用吸水布,抺乾身就行返酒店先沖,所以只有細袋物品,放在太陽傘下

Tigerpooh    發表於 14-7-11 09:49

男爵府

我都預半天去玩謝謝你的資料

男爵府

好期待啊﹗
我明天出發la, 下午會去waterpark 先

Birth   7 Mar
出世  3.04 kg        1個月 4.5 kg
2個月 5.93 kg        3個月 6.73 kg
4個月 7.4 kg          5個月 8.1 kg
6個月 8.57kg

大宅

唔該晒甘多位

大宅

請問小朋友可唔可以帶水泡呢?

大宅

回覆:klcconnie 的帖子

租大locker好似SG20.00全日, 可以多次開啓,用密碼開的,沒有毛巾提供或租借,個人用品自己帶,玩個大河流有大水泡提供,也有幾個size的救生衣提供,救生衣可穿住四處玩,都可以自己帶水泡。

公爵府

沒有毛巾提供,要自備,細locker就10元,一日內無限次開關,我放兩個袋都得,浮潛d水超凍,我個仔都頂唔住太凍冇玩。但一定要玩,好正,一個圈好快游完,好難忘

大宅

回覆 GraceLui 的帖子

小朋友幾大可以玩浮潛?

首頁

尾頁

跳至