夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

請問你知道朋友的老公出軌, 你們會告訴朋友嗎?

如唔講佢知, 就可以讓她繼續做井底之蛙, 過著幸福生活?

如講左出來, 破壞左一個幸福家庭, 我又是否罪魁禍首??

子爵府

yamaha.lu 發表於 14-7-11 15:23
請問你知道朋友的老公出軌, 你們會告訴朋友嗎?

如唔講佢知, 就可以讓她繼續做井底之蛙, 過著幸福生活?:que ...

同朋友交情如何?
係好朋友一定講, 同埋講左點會係你破壞人家庭, 最後點決定係當事人, 你只係見到咩講咩!!!

Leeroy  Yes!!好朋友一定講, 唔講佢地仲嬲埋你  發表於 14-7-15 02:19

大宅

多一事不如少一事

複式洋房

講, 講左出黎佢地又未必會離婚, 係朋友就唔好明知但係又唔講

公爵府

有一個好朋友同我講過, 如果我地見到佢老公在外面有女人, 叫我地千萬唔好同佢講. 佢受唔住既 (佢老公好好仔既).

所以唔係人人受得住, 所以要睇. 最多暗示佢多d留意.

yamaha.lu  我真的怕我朋友受不了事實的真相.....  發表於 14-7-11 15:51

洋房

回覆 豬兜有情人 的帖子

只是一般朋友關係.
我怕說出來, 到時真的夫妻關係變差, 我怕她哭著埋怨我仲咩要講俾佢知, 我唔講佢未可以一世都唔知!!

現每次見她們倆公婆恩愛的情境時, 我就想起他老公所做的出軌事.....唉~

珍珠宮

引用:回覆 豬兜有情人 的帖子只是一般朋友關係.

原帖由 yamaha.lu 於 14-07-11 發表

回覆 豬兜有情人 的帖子
我唔會理。更何況自己所知到底亦有限。
一家唔知一家事,又或者佢老婆已經知,知又唔洗同其他人交代嘅。

男爵府

回覆:yamaha.lu 的帖子

如果同佢地夫妻倆都交情ok,可能會暗示個男人我知,或者叫老公暗示我地知,或者chock下朋友佢自覺同老公感情如何…等等

都係要衡量返4個人既交情。但第一步一定唔會直接同朋友講…

複式洋房

唔好理係最好既方法, 一家唔知一家事....佢老婆可能知道左, 唔想提, 都唔定....好多因素既....

瑪瑙宮

不會.

洋房

多謝各位提供的意見, 我決定不理會佢地倆老婆的事, 現在一身鬆晒了!!

希望佢老公可以及早回頭是岸啦...因他仲KEEP 住去混!! 唉....男人....

洋房

hello_kristy 發表於 14-7-11 16:11
如果同佢地夫妻倆都交情ok,可能會暗示個男人我知,或者叫老公暗示我地知,或者chock下朋友佢自覺同老公感 ...
其實佢老公知道我知架...只是佢博我唔會同佢老婆講!!
仲同我講, 如果佢老婆知, 就一定係我講....心想"若要人不知, 除非己莫為"

男爵府

yamaha.lu 發表於 14-7-11 16:37
仲同我講, 如果佢老婆知, 就一定係我講....心想"若要 ...
哦.. 若果你撞破左佢老公, 而佢老公亦見到你, 知道你知呢件事, 甘我又覺得你講比你FD聽都唔係問題wor. 你方第時你fd出事果陣, 佢c6唔會講話你一早知都唔同你FD講....比人做你仲衰啦. 你未客氣d暗示比你FD知lor.

侯爵府

我吾會講!
但會提朋友要管好D錢。

Amy999  agree  發表於 14-7-15 10:51

侯爵府

yamaha.lu 發表於 14-7-11 16:37
仲同我講, 如果佢老婆知, 就一定係我講....心想"若要 ...
甘PK!甘我一定會講!!

因爲根本條友就不知悔改。我剛才選擇五講係希望朋友2公婆有灣轉。但你朋友老公。。。係不止羞恥既人。

別墅

引用:Quote:yamaha.lu 發表於 14-7-11 16:37 其

原帖由 renewdanny 於 14-07-11 發表
哦.. 若果你撞破左佢老公, 而佢老公亦見到你, 知道你知呢件事, 甘我又覺得你講比你FD聽都唔係問題wor. 你方 ...
我正正遇過你講的情況, 我當時無講, 最後佢老公東窗事發, 又話我一早都知.

之後我同佢成家都無朋友做, 不過亦不知什麼損失, 可以入我數亦太不知所謂了!

洋房

jackiemei 發表於 14-7-11 17:05
甘PK!甘我一定會講!!

因爲根本條友就不知悔改。我剛才選擇五講係希望朋友2公婆有灣轉。但你朋友老公 ...
但我朋友現處於幸福狀態...如我講左出來, 就破壞左佢既幸福幻想世界.

別墅

引用:Quote:原帖由 renewdanny 於 14-07-11 發表

原帖由 Cute_Rabbit 於 14-07-11 發表
我正正遇過你講的情況, 我當時無講, 最後佢老公東窗事發, 又話我一早都知.

之後我同佢成家都無朋友做, 不 ...
打錯字:

之後我同佢成家都無朋友做, 不過亦沒什麼損失, 可以入我數亦太不知所謂了!

洋房

Cute_Rabbit 發表於 14-7-11 17:34
打錯字:

嘩....個老公自己做錯野...仲要推你出來陪葬...佢以為甘樣做, 可以減輕自己的罪孽嗎? 甘唔負責任既??

侯爵府

引用:Quote:jackiemei 發表於 14-7-11 17:05 甘

原帖由 yamaha.lu 於 14-07-11 發表
但我朋友現處於幸福狀態...如我講左出來, 就破壞左佢既幸福幻想世界.
好朋友我會講,明知你知都唔係求你唔好講,反而甘同你講。佢根本就未驚過。亦覺得佢屋企破碎係因為\"你\"講俾佢老婆聽。而唔係因佢自己嘅所作所為。

yamaha.lu    發表於 14-7-11 17:43

首頁

尾頁

跳至