興趣嗜好

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我又報到!!

一陣 upload 完再出相!
一張好的作品,畫面要簡潔有力。所以有人說攝影是減法畫畫是加法的意思就在這。

一張好的作品,需要有好的內容,好的構思、好的規劃,最重要的是觀察力、有人文藝術涵養以及感性知性的心。當然,相機隨身帶著。

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 軍魁星 於 07-11-30 23:31 發表

真係有d唔認得.

今晚試左D300, 比相像中好.

你個防潮櫃仲有位喎.....

不過全香港冇哂貨啦...

過澳門買啦
一張好的作品,畫面要簡潔有力。所以有人說攝影是減法畫畫是加法的意思就在這。

一張好的作品,需要有好的內容,好的構思、好的規劃,最重要的是觀察力、有人文藝術涵養以及感性知性的心。當然,相機隨身帶著。

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Charlotte 報到!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

出住小小山伯先...

瞓啦, 其他等聽日 upload 完再 post!

[ 本文章最後由 Simar 於 07-12-1 00:52 編輯 ]

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 MomMom 於 07-12-1 01:16 發表
最衰chris 唔舒服, 如果唔係一定一齊去影. 唯有等下次啦.

唔使 1/5" or 1/6", 有高iso一樣掂!

Charlotte 就冇可能俾到 1/5" or 1/6" 啦...

呢個眼神好似某人....

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

以下係某人o既毒物, 係某人 x D300 x 105/2.8

佢仲好似話佢用得好過我地喎...

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 軍魁星 於 07-12-1 10:50 發表

不得不承認, 對焦速度, 確係比D200快, 玩落都好爽下. 等佢跌到八千二蚊我會考慮考慮.

呢位同學....

佢上一代, 即係你宜家部愛機都未去到呢個價位....
你想用呢個價買, 睇怕都要等到出左D500s 先得啦....

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 pakyu0429 於 07-12-1 18:13 發表
唉~! 尋日我影d相.........c 晒~! :-(
好在有星爺同Simon幫pakyu影到d靚相咋~! :lol::" />

人暗景黑 :-(

http: ...

冇技術就好似我咁轉 D300 啦....

有技術就上5D 同好似星爺咁用 D200 囉....

[ 本文章最後由 Simar 於 07-12-1 18:59 編輯 ]

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 MomMom 於 07-12-1 13:00 發表
係bor, jac 話黎, 加埋佢先

聽日係 2:30pm, 係彭福門口等啦. 一齊行.

mommom - 2A1C1D
clpapa - 2A1C
星爺 - 2A2C
chloepapa - 2A1C
deebrown - 2A1C
jac - 2A2C

嘩~~~! 咁聽日咪有成4部 D300..... +一部 D70s/ D200 + 350D

星爺, 真係大把人借機你玩啦...

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

尋日去左影呢個 logo.....

今日開始, 呢個 logo 就以後都冇啦.

呢個站都要改名

有部份 logo 已經 唔見左啦..

再見九鐵......

[ 本文章最後由 Simar 於 07-12-2 10:09 編輯 ]

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 stephenietam 於 07-12-2 21:56 發表

係室外映架, 但係有d背光lor..

老實講, 用唔同機都可以影到好相, 呢個係事實.

我覺得你影o既過程當中, 有冇覺得易用左, 可以容易影左呢o的有難度o既相?

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

各位 Merry Christmas

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 chloepapa 於 07-12-2 22:48 發表

靚靚,
不過少d 十字會好d, 而家花左些少

新手第一次用星星.... 多謝賜教...

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 jacqueline_law 於 07-12-2 23:01 發表

搵個小 d 燈的景

simar : 好靚呀 ~~~ :loveliness:

Thanks!!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 deebrown 於 07-12-2 23:02 發表
Nikon user,

除了用 Card reader.

有乜方法可快D transferred 到D相落computer , 究竟Capture NX 有冇咁既 function?????? Help!!!!!!!!!

Transfer 相, 可以直接用 usb cable.....

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 deebrown 於 07-12-2 23:05 發表

係咪要 copy & paste like using card reader???? Capture NX 冇用?

我唔明過相同 Capture NX 有乜關係??? Capture NX 係 edit 相 software, 唔係 file management 喎....

你要快, 直接用 USB cable 駁落電腦到就ok 啦.

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 KnN 於 07-12-3 08:55 發表

罐頭刀咩黎嫁?

我都想知喎.....

Capture NX?

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 deebrown 於 07-12-3 00:31 發表
嘩, 今晚smugmug 都當真超慢, load 左好耐都得廿張到.............

暫時見好多好似爆爆地咁...........
呢張見下人先........其它我唸要聽日囉。

http://deebrown.smugmug.com/photos/227793174-M ...

D300 handle 背光相真係唔錯.... 有冇開 active D-lighting 呀?

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 MomMom 於 07-12-3 00:01 發表
hoching 越黎越似baba

最滿意係呢張

agree.... I miss 浩正!!

Chris 呢張笑容好正! Capture 得好好 timing.

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 軍魁星 於 07-12-3 10:35 發表

我兩件至今加埋飲唔夠兩罐, 仲要係在Singapore間酒樓度飲, 之後返香港成日都同我講話 Singapore d 氣水好好飲, 要再去.

cola 真係唔好俾小朋友咁早飲好o的....

首頁
12345...7

尾頁

跳至