興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章

我都報到

子爵府

http://www.dchome.net/viewthread.php?tid=434749&extra=page%3D1

子爵府

弓弓 , 算唔算

原文章由 軍魁星 於 07-12-6 17:53 發表
請問有無人有興趣一齊book studio, 影返d正正經經既全家福, 同俏像啊? 睇下可唔可以有影樓既效果.

子爵府

我特登光D KA.........想扮VENTURE, 拔失敗了
原文章由 chloepapa 於 07-12-6 23:16 發表

我覺得背景太光太刺眼, 都係妳平時影果d 自然同靚d

子爵府

WAWA, CHING, 唔好咁講, 我只係亂影既SMALL POTATO JAR
原文章由 chloepapa 於 07-12-6 23:26 發表

原來如此, 下次要跟你學下影影樓先 (我一次都未影過 )

子爵府

其實睇自己要求姐.....好似我用開24105, 係唔夠1635wide, 但唔伐表d相會差左, 你要求乜味買乜lor
新手, 講錯唔好打呀

原文章由 ENRIE 於 07-12-13 23:13 發表

Tks!

希望你快d 買到D3, 影D靚相毒下我地

子爵府

大家客氣了 ..我還要向大家多多學習
第1,2張相都要落腳影, 第一張, 應該係iso100, f8, 10秒, 第2張唔太紀得, 應該都係iso100, f10, 20秒咁上下, 等有車過既時間影, 咁有有車燈d軌睇到
原文章由 MomMom 於 07-12-14 00:28 發表
嘩, 好靚靚呀, 點影架

子爵府

無執(無執相好久了), raw轉jpg,係海運停車場影, 用24105, 最wide都係duck24:-( ,張相好光???會唔係因為我影死物既時候對比set得高呢???
原文章由 MomMom 於 07-12-14 11:54 發表
叻叻媽,

第一張你企係邊個位影? 用咩lens? 幾多mm 影埋去? 張相好光, 有無執過

子爵府

mommom,
hehe~~我呢2張夜景既wb我都係用色溫6000影ka
原文章由 MomMom 於 07-12-14 12:31 發表
chleopapa,

你個張好清, 但我鐘意叻媽個張金黃d, 有feel d. why 你個張偏藍, 佢個張偏黃? wb 既問題??

子爵府

令令:loveliness:
原文章由 chloepapa 於 07-12-14 12:19 發表
http://chloepapa.smugmug.com/photos/165484476-M.jpg海運影夜景真係唔錯
呢張係 D80 + sigma 30mm f1.4 影
左邊真係好易 over, 所以取景時避一避好d

子爵府

笑C我啦
我叻叻都預祝大家聖誕快樂
原文章由 googoo 於 07-12-20 20:09 發表
Lucas & Jonas 連同表哥表姐祝大家 merry christmas!
http://www.elfyourself.com/?id=1591658156

子爵府

痛c啦..你仲影.......呵返
原文章由 軍魁星 於 07-12-24 18:45 發表
阿女又跌損左個嘴.

子爵府

星爺,
去法國睇兒科既話, 千其唔好睇馬XX
原文章由 軍魁星 於 07-12-26 11:31 發表

問左喇, 今日都無得睇. 唯有聽早一早去法國醫院啦. 唔該晒.

小雲: 多謝!

子爵府

兒科得一個姓馬ka jar, 佢好多人睇, 但勁粗魯&唔細心,叻叻去打針,佢竟然整損叻叻喉嚨
原文章由 軍魁星 於 07-12-27 10:21 發表

我地睇牙科, 而家等緊.

話時話, 我有個親戚個BB, 係馬XX救返一命既, 佢地視馬XX為再生父母. 不過可能唔止一個姓馬.

首頁

尾頁

跳至