跳至

首頁

尾頁

大宅

近排天氣乾燥, 一哥塊面起晒粒粒, 好似爆刷咁, 我已經用花士令/ 雙妹嘜雪花膏同佢搽面, 都唔係好得, 大家有冇方法呀! 我好想阿仔塊面變返白白淨淨呀!
help

複式洋房

我覺得用"c爸"都幾好,而且仲要一日搽幾次,因為我個b仔好鍾意係張床度磨黎磨去,所以更加要搽密d...

大宅

我腸仔包都成日爆擦
不過我都會趁佢瞓覺個時幫佢擦雙妹嘜同"aqueous cream"
因爲佢瞓緊
所以擦左佢唔會四圍'hi"
咁塊面就會好快好返
你試下呢個方法得唔得lor
原文章由 朱寶 於 07-12-1 01:18 發表
近排天氣乾燥, 一哥塊面起晒粒粒, 好似爆刷咁, 我已經用花士令/ 雙妹嘜雪花膏同佢搽面, 都唔係好得, 大家有冇方法呀! 我好想阿仔塊面變返白白淨淨呀!
help ...

大宅

律律都係呀,兩邊面仔起粒粒呀....原因係佢啜手&咬手,之後"hi"落面仔度,搞到塊面又乾又多粒粒,好肉酸呀:-(

律律都有Aqueous Cream,係佢出世時,佢的姑媽係醫院拎返黎,但我都吾覺得咁好用,而且無效.

後黎佢姑媽又拎左Altaderm Ointment(Emulsifying Ointment B.P.) 返黎,佢話無藥性,可當Baby Cream咁用,都係醫院貨.由尋日開始每次佢食完野&訓覺前,都會用思詩樂濕紙巾清潔,然後塗上.
今日好返好多,D粒粒謝晒.不過吾知邊到有得買.

原文章由 yvette8026 於 07-12-1 09:09 發表
我腸仔包都成日爆擦
不過我都會趁佢瞓覺個時幫佢擦雙妹嘜同"aqueous cream"
因爲佢瞓緊
所以擦左佢唔會四圍'hi"
咁塊面就會好快好返
你試下呢個方法得唔得lor
...

[ 本文章最後由 as_sheep 於 07-12-1 14:08 編輯 ]

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我見0702有媽咪介紹用Cetaphil Cream,$65支到,又係話醫院開俾BB用無藥性,但比Aqueous Cream潤,有油性喎,我頭先叫咗c6去買,今晚試完再報告。

大宅

請問AQUEOUS CREAM邊到買到, HOW MUCH?

仔仔塊面都係一樣有粒粒, 同律律情況一樣, 我而家用雪花膏同濕疹膏,無物好轉, 而家就知道總共有三款CREAM 可以試, 仔仔的情況會用邊一種好D呢, 請問各位媽咪, 有無意見可以比我參考吓....THX

男爵府

我個囝都開始兩邊面仔勁鞋但未至於起粒粒law:tongue: :tongue: :tongue:

男爵府

我個仔塊面都係咁, 一日擦3-4次MUSTELA CREAM, 都無效
怎麼辦? HELP...

洋房

I bought cetapill moisturing cream yesterday and the red skin turns to normal la........ great!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

其實AQUEOUS CREAM都幾好用架,有時我都攞黎揸下架,藥房好似$40幾支(買咗好耐,個仔出世買,一罐用到而家,夏天唔使用咁多,到而家冬天至狂用)超抵!
原文章由 phsara 於 07-12-1 16:09 發表
請問AQUEOUS CREAM邊到買到, HOW MUCH?

仔仔塊面都係一樣有粒粒, 同律律情況一樣, 我而家用雪花膏同濕疹膏,無物好轉, 而家就知道總共有三款CREAM 可以試, 仔仔的情況會用邊一種好D呢, 請問各位媽咪, 有無意見可以比 ...

別墅

我個仔d皮膚超乾燥同敏感
用左kingcow (賣衫個間)法國的"特潤cream"
而家無晒事啦!

(不過, 支野幾貴, 一分錢一分貨呀 ~)

大宅

Burt's Bee's Baby Bee
勁掂, HLC 用左一日OK 左

http://www.anthong.com.hk/Burts_ ... Bee_Skin_Creme.html

複式洋房

今日我去萬寧見到AQUEOUS CREAM, $36@ 特價$63.9 /2樽, 又平又大樽, 買嚟自己查手查腳都好.

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

尋日買咗支Cetaphil Cream,同個仔尋晚沖完涼同訓前揸咗,今日朝揸咗兩次,佢塊面已經無紅又無晒d皮仔,亦無乾到咁“鞋”,真係幾好,而且支cream無想像中油既感覺,好快吸晒,值得推介!

大宅

一哥塊面同頸問題不大, 但對肥髀同肚仔就係重災區, 搽cream都無起色, 都唔知點算

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

阿b面仔都好紅呀,又鞋,我同佢抹面抹得好密,面仔就用雙妹嘜,紅既地方就用娥羅納英同佢好似"full" mask咁搽一大pat,搽多幾次就冇事

首頁

尾頁

跳至