夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

想分享一下朋友既故事,
朋友K同佢女朋友J拍左拖兩年左右,意外有左生左個仔仔,今年4歲,
佢地冇註冊,生左小朋友後,佢地都一直分開住,K提出過好多次想一齊住同埋去註冊
但J唔肯,寧願好多人迫埋係公屋住,仲廿幾歲女就辭埋份工,以單親身份拎綜援抽公屋,
K為呢件事同佢嘈過好多次,J都唔理會佢.

佢地因為呢D事搞到感情好差,
最近終於明白點解J唔肯一齊住,K間唔中會過去J到見仔仔,
K睇J電話,發現J有外遇,仲要唔止一個,有D仲要係J主動撩人,
原來一直唔肯一齊住就係因為方便出去,又有人幫手睇仔.
J就覺得呢D事好平常,個個都係咁,仲叫K都可以試下.
K好嬲但同時又好愛呢個女人,又因為個仔,所以選擇原諒佢,重新開始,

我真心覺得J好恐怖,點解可以做出D咁既事?
有外遇仲要唔止一個,真係勁過潘金蓮,係潘金蓮既進化版.
我地所有朋友都叫K放棄,但佢仍然選擇重新開始,但同時又三日唔埋兩日就自怨自艾係FB呻,
其實潘金蓮既進化版賤,佢仲要中埋去犯賤,我地外人都出唔到咩聲,但簡左犯賤就唔好怨啦.

其實我自己同K,J,都係80後,J比我地細5年左右,唔通後生少少,D性觀念就咁開放?
明明我識D 90後朋友都唔會係咁樣,好潔身自愛架!
點解J會覺得個個都係咁??真係叫一眾良家婦女情可以堪呀!
唔通真係物以累贅,人以群分,佢識D朋友都係咁?講到好似得閒飲茶咁普通,好可怕.

RAA    發表於 14-7-16 10:36
Hippo323  個仔係唔係佢架  發表於 14-7-12 07:32

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:究竟係呢個世界變左,定係我太保守

只能講世界變了 好多人都變到不知羞恥
你個朋友k咁都忍得就咪鬼理佢
我自問忍唔到咁既人

珍珠宮

引用:只能講世界變了 好多人都變到不知羞恥你個

原帖由 小豬澄 於 14-07-12 發表
只能講世界變了 好多人都變到不知羞恥
你個朋友k咁都忍得就咪鬼理佢
我自問忍唔到咁既人
唉,真係唔明k男人老狗,咁都忍得,我地成班fds聽到都超慶.
要扮抑鬱小生都唔係呢d時候啦.
而且個仔跟住個咁既阿媽,都唔知灌輸d咩思想比個小朋友。

大宅

引用:Quote:原帖由 小豬澄 於 14-07-12 發表只能

原帖由 Lorican 於 14-07-12 發表
唉,真係唔明k男人老狗,咁都忍得,我地成班fds聽到都超慶.
要扮抑鬱小生都唔係呢d時候啦.
而且個仔跟住個 ...
個仔在j手上,k又可以點,其實k都好無奈。

多口一問,j好靚?身材好好?點解生左小朋友仍可以勾三搭四成功?我自己都係80后,生仔后只想日日對住個仔。

禁止訪問

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由 小豬澄 於 14-07-12 發表只能

禁止訪問

珍珠宮

只能說, 有些人對愛情很盲目, 犯賤, 明知唔值得但仍然決心去愛。

不過呢d 係人地家事, 你作為朋友只可以聆聽, 默默祝福

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 Lorican 於 14-07-12 發表唉

原帖由 blythe0824 於 14-07-12 發表
個仔在j手上,k又可以點,其實k都好無奈。

多口一問,j好靚?身材好好?點解生左小朋友仍可以勾三搭四成功 ...
j唔靚,唔係普通仲可以話醜,呢樣唔係知佢做出咁既行為之後覺得,係之前成班朋友都咁覺得,有朋友仲笑k重口味,因為k之前幾個gf都係唔靚,j唔係有身材,係瘦囉.
所以咁既樣都可以出去咁搞法,我地聽到都嚇一跳.

60219870716  男人對於用付錢的都來者不拒  發表於 14-7-16 10:45
Nancy20090615  睇到笑了  發表於 14-7-12 11:42

男爵府

呢d女人好自私

珍珠宮

引用:其實j咁樣,個仔係咪肯定係k架?我覺得首先

原帖由 snowshine123 於 14-07-12 發表
其實j咁樣,個仔係咪肯定係k架?我覺得首先要知道個仔係咪你朋友先,因為j咁樣唔係k都唔其囉! ...
個仔個樣似足k架,應該係佢既,唔係k既點會咁似,我地都叫過佢 check啦,佢都冇去check話係佢既。

民房

唉其實每個人對性既觀念都唔同..

珍珠宮

引用:只能說, 有些人對愛情很盲目, 犯賤, 明知唔

原帖由 Lovelovebear 於 14-07-12 發表
只能說, 有些人對愛情很盲目, 犯賤, 明知唔值得但仍然決心去愛。

不過呢d 係人地家事, 你作為朋友只可以聆 ...
唉,我地明係人地家事,唔應該多理.
但k成日揾我地呻,叫佢走又唔肯走,
我地作為朋友都想k開心,如果j係真心改過都話丫,點知仲建議各自揾食,
k唔係咁既人,同j一齊點會開心?
連k媽媽都忍唔住出聲叫佢同j分開,
k唔係識唔到女仔架,事事正正又高大,
佢真係食菜肉,盲晒.

珍珠宮

引用:你既上一代, 都覺得你呢一代思想開放得可怕

原帖由 雲海 於 14-07-12 發表
你既上一代, 都覺得你呢一代思想開放得可怕, 可以婚前已經發生關係.

你上一代既上一代, 都覺得上一代思想 ...
咁j真係走在最前

珍珠宮

引用:呢d女人好自私

原帖由 ling6236 於 14-07-12 發表
呢d女人好自私
agree,k&仔仔都好可憐,好在仔仔仲細,唔知個阿媽係掉低佢比人湊係出去爆房,k對j好好,得到咁既\"回報\"真係...

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

應同一句: 物以累贅,人以群分 .
所以由小朋友開始已經要教導如何認識朋友,
如何選擇朋友, 朋輩之間互相影響力好大.

人清無徒, 水清無魚, 世界上有不同類型人存在.
有好多圈子, 我地無法理解 .

大宅

回覆:究竟係呢個世界變左,定係我太保守?

其實我覺得無咩問題,都講左係意外懷孕,個女仔就好清楚自己係唔捨得個仔選擇生佢落黎,同時覺得呢個男人唔適合自己,所以咪唔同住囉,亦無迫佢結婚比膳養費喎!唔好攪錯,bb爸爸唔等於要比做老公,咁要諗下點解個女仔可以咁堅強,堅強到自己生個仔出黎自己諗辦法都唔洗靠爸爸

momoakira  你甘講又好似好有道理喎,夾硬結都只會離婚收場,分開住其實冇壞,只係濫交男友呢part就唔係一般人接受唔到  發表於 14-7-16 17:34
KIKI678  agree!  發表於 14-7-13 04:35

瑪瑙宮

我諗 J 係天生淫賤無得醫, 並唔係果代都係咁, 係佢特別 D . K 就唔知點先可以清醒番.

大宅

回覆:究竟係呢個世界變左,定係我太保守?

個女仔聊人又點?唔好忘記佢自己生過仔,傷口比男人睇到會唔知佢生過咩?之後有無人要佢都未知,而且佢地無結婚無同住喎,只係男人單方面要同人組織家庭,個女仔無話唔比佢見個仔喎,個女仔做生仔嗰個做大肚嗰個都唔介意,而且佢無掉底個仔比個男人自由自助地甩身喎,

珍珠宮

引用:其實我覺得無咩問題,都講左係意外懷孕,個

原帖由 jennabc74 於 14-07-12 發表
其實我覺得無咩問題,都講左係意外懷孕,個女仔就好清楚自己係唔捨得個仔選擇生佢落黎,同時覺得呢個男人唔 ...
佢地有擺酒冇註冊,如果係覺得k唔適合可以分手,而唔係剩係分開住,況且k係有比錢佢兩母子,個仔都唔係j自己諗辦法生出黎,醫院條數係k找既,k亦有盡爸爸本份湊仔,
k就算冇能力比首期買樓,但絕對租得起樓,但j堅持唔註冊,因為要拎綜援,單親排公屋快d上樓.

KIKI678  個女仔明顯系好識計數果種人。 男人果面肯比就照收; 堅持唔註冊,攞綜緩 排公屋,太公果份 佢一定有。 排到公屋,解決到住,唔駛跟著個男的租樓,一年半載又要搬……   發表於 14-7-13 04:41

首頁

尾頁

跳至