自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

佢幾時咁講 ? 有冇新聞稿 ?

原文章由 yvomak 於 07-12-4 14:03 發表
唔明點解這番說話會出自陳太口中!

子爵府

我反而對葉劉好反感, 輸咗咪下次黎過, 恭喜對手, 大方d. 使乜講到輸咗都當羸. 佢說佢唔係輸好多. 幾萬票, 我都係返咗黎年幾之嘛, 都有咁既成積, 証明都有好多人支持我. 講時有種酸溜溜感覺.

子爵府

我唔知其他人點, 但我希望陳太羸係因為我唔想葉劉選到. 唔想香港立法局太傾斜向某一方. 至於支唔支持陳太, 現在言之尚早, 要睇陳太呢八個月表現.

P.S. 我唔係香港選區, 我只係幫口叫人轟葉劉出議會.

子爵府

如果陳太咁講, 又真係失哂分, 得意忘形過頭. 可能佢選舉時真係好大壓力, 而家好似吐氣揚眉咁. 講真對手都唔係咩善男信女. 陳太一話出選, 以前手袋黨/手帕交個個失蹤, 你都咪話唔心淡.

原文章由 March 於 07-12-4 14:19 發表

頭先聽收音機新聞,呢句說話係完全出算陳XXX 把口 聽完後覺得佢好無品格。

子爵府

政客都係人, 都有情緒表達. 呢個選舉工程都唔係咁易頂, 連呢兩位咁有經驗既阿太都失言. 可想而知.

子爵府

真理係愈辯愈明, 而家既傳媒只會識得斷章取義. 抽一句半句出黎就可以大做文章.

子爵府

乜佢都知自己個樣乞人憎 ? 我以為佢成日都話自己後生個對手成十年好自豪.

陳太可能係某個場合講咗或做咗一些唔恰當既事, 但講小器, 小家, 喜歡單打人, 我就覺得葉太真係好乞人憎, 呢個可能係觀眾緣問題, 無論佢既政綱幾完美, 觀點幾清晰. 只要出自佢把口, 用埋佢個招牌嘴"妙妙"表情. 真係未聽佢講就會好反感. 真係相由心生. 無得好怨人.

原文章由 suetfong 於 07-12-4 15:41 發表
唉輸就係輸,仲講咁多做咩呀?比心機為下次選過啦﹗

仲有要有口德,唔好成日話自己無酒粒,個樣乞人憎,其實好多時相由心生,知無﹗

子爵府

對呀 ! 小朋友真係會咁, 但佢地係大人, 小朋友做錯事, 人家只會話佢地細個, 但大人大姐, 仲要係公眾人物. 言行就要小心謹慎.

原文章由 yvomak 於 07-12-4 16:15 發表
死啦! 如果你哋小朋友考試唔合格, 就會話某某同學都唔合格啦! 唔通人哋係咁, 自己就要咁既咩?

子爵府

我一早講明我立場, 我係唔鍾意葉劉, 我唔鍾意佢太囂張, 唔鍾意佢咀藐藐. 唔鍾意佢政治立場. 唔鍾意佢態度. 所以我唔支持佢. 就係咁簡單. :tongue: :tongue:

原文章由 SoochowSee 於 07-12-4 19:18 發表
你唔鍾意一個人嘅,講咩都唔啱聽啦!
葉太講嘅都係啲選舉語言啫!有咩唔妥??-( ?-(
而且佢確實有十幾萬票投佢噃,証明都有好多人支持佢!

子爵府

選舉唔係羸就係輸, 輸一票都係輸, 話知你有一百萬票. 點可以輸咗都當羸, 咁你講咩都得. 如果落場選舉就諗住輸, 不如唔好選.

原文章由 SoochowSee 於 07-12-4 19:18 發表
你唔鍾意一個人嘅,講咩都唔啱聽啦!
葉太講嘅都係啲選舉語言啫!有咩唔妥??-( ?-(
而且佢確實有十幾萬票投佢噃,証明都有好多人支持佢!

首頁

尾頁

跳至