跳至

首頁

尾頁

複式洋房

預產期在12月中或前還未生的mama, 你地既bb落左盤骨未呀?

我14號預產期, b囡在肚裡面好似好食好住, 越來越重, 還未落盤骨, 擔心下星期覆診還未有進展, 可能要開刀了, 有d擔心!

別墅

KiLaMiu,

我o既預產期係12月11號, bb已經落晒盤骨, 醫生話隨時ready, 你唔駛太擔心, 有醫生睇住, 應該無問題

原文章由 KiLaMiu 於 07-12-4 15:18 發表
預產期在12月中或前還未生的mama, 你地既bb落左盤骨未呀?

我14號預產期, b囡在肚裡面好似好食好住, 越來越重, 還未落盤骨, 擔心下星期覆診還未有進展, 可能要開刀了, 有d擔心! ...

大宅

畀面勳章

我預產期係12月15號, bb落左盤骨70%, 我都等緊佢出來呀

大宅

點先知道佢落左盤骨未ge .. ?

♥my babi Muimui * mama love you so much♥

大宅

我預產期係 12月15日…
今日覆診醫生話BB個頭已經落到好低喇…
雖然佢無講落左幾多%…
但係就話BB ANYTIME會出來了!好驚呀!

別墅

原文章由 mabelkee 於 07-12-4 15:54 發表
KiLaMiu,

我o既預產期係12月11號, bb已經落晒盤骨, 醫生話隨時ready, 你唔駛太擔心, 有醫生睇住, 應該無問題

我個小b女都係11號架,不過我就唔知bb落晒盤骨未,聽日檢查睇下e生有咩講先...

複式洋房

還有一星期咋, 都唔知夠唔夠時間, bb有冇可能一個星期內入盤骨, 希望bb同我都爭氣啦!

別墅

預產22號, bb已經落左盤骨

大宅

我9號就係預產期啦... 由36weeks開始e生ready gar la... 但而家都未生得... 琴日去健康院做check, 姑娘話個頭仔巳經好底, 好落家啦... 隨時生得.. 現在冇嘢可以做到.. 惟有繼續等la....

大宅

畀面勳章

原文章由 lkwll3344 於 07-12-4 16:26 發表
點先知道佢落左盤骨未ge .. ?

醫生會講的,我照u/s時她有說

男爵府

我係12號,monday 去廣華check 咗姑娘話頭仔未落哂呀:cry: , 好想佢快啲出嚟

男爵府

我今日已經係預產期, 上個星期六去照 u/s 時, 醫生話 bb 個頭仔仲好高, 只係落0左少少盤骨, 叫我如果今日都未生得, 就要今晚入院催生, 我而家都一 d 動靜都無, 睇怕都要搭埋心水一陣入院催生 lu!:-|

別墅

大家係咪都開始放產假啦? 我有兩個fd都話如果早放產假, 日日係屋企行行企企訓訓, 可能太過舒適, bb無甘易落盤骨, 相反, 日日都要行, 舟車勞動, bb會早出世, 係咪架呢?

伯爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

我就上個星期去檢查, 姑娘話bb仲有一格就落晒啦...而家唔知點...明天再去檢查...希望會有d新進展啦...

我行得好辛苦啦...個肚又重...週身都唔舒服...有咩方法可以比佢早d出世架?我已經日日飲綠豆沙架啦....?-( ?-(

大宅

畀面勳章

我都陀得好低:-| ,五知係米會早生or易生呢??
http://www.baby-kingdom.com/?fromuid=47705

別墅

上週做產檢時, 醫生都話我會早生, 到星期二做產檢時, 醫生仲話已經好低, 好大機會會係呢個星期六左右生, 但係到依家, 一o的動靜都無, 又無見紅, 只係宮縮o既時間多o左, o的人仲話第二胎會早o的同快o的, 但係似乎對我o黎講係無用:-( 我已經等到好悶

原文章由 irenehui119 於 07-12-6 17:18 發表
我都陀得好低:-| ,五知係米會早生or易生呢??

別墅

食西瓜, 白連蘇, 腐竹糖水....仲有咩野食, 會快d生呢?
wellcome to 家銳仔成長日記

http://hk.myblog.yahoo.com/bingo-louis123

大宅

畀面勳章

好開心好緊張呀,頭先見完醫生,阿b已經落到最低啦,佢話我好大機會這幾天生啦,頭先見到阿b係咁向下轉,好興奮啊

禁止訪問

回覆 #18 puffer-fish 的文章

大宅

26 預產,仲未落盤骨,但好重好墜啦...... :tongue:

首頁

尾頁

跳至