親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

wifi egg 其實是否好似一個無線 route, 如果租了就可用手機 connect 到上網, 不用換電話卡, 咁其他家人點樣可以share wifi ? 是否有指定密碼.?

中聯通的3G南韓7日數據卡又如何用呢? 是否要換了本身電話的香港電話卡, 然後打開數據具漫遊? 甘其他家人又點反享share wifi ?

可否教教我, 謝謝

我去六日, 一家三口.

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:wifi-egg

我打算買7日數據咭, 因為租機要去攞機和還機, 我覺得唔方便

男爵府

畀面勳章

回覆 bee 的帖子

我去日本時都係租隻蛋用, 佢有password既, 不過出門前要叉好電, 同埋租埋後備電

伯爵府

引用:wifi egg 其實是否好似一個無線 route, 如

原帖由 bee 於 14-07-16 發表
wifi egg 其實是否好似一個無線 route, 如果租了就可用手機 connect 到上網, 不用換電話卡, 咁其他家人點樣 ...
中聯通3G card 得 1GB, 人多唔夠用。 係要換左自己張sim card 出黎。

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 bee 於 14-07-16 發表wifi eg

原帖由 dorchiu 於 14-07-16 發表
中聯通3G card 得 1GB, 人多唔夠用。 係要換左自己張sim card 出黎。
兩個人用可接受嗎?

伯爵府

回覆:3b 的帖子

ok, 5日剛好。

伯爵府

回覆:3b 的帖子

仲有上中聯通個網買會平啲!

伯爵府

中移動7日5 gb

大宅

回覆:dorchiu 的帖子

幾$張?

男爵府

甘點樣share wifi 等三部手機一齊上網?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

我去日本,初初都打算租wifi蛋,但我去11日,我見好多寫80元一日起,如果11日,租蛋就已經差不多900元,又要去拿機還機,不見左又要賠

後尾我上網搵到有pocket wifi router賣,4**, 再去中國聯通買張card, 248加埋都是800元左右,隻蛋還可以留返下次去旅行用

侯爵府

夏天玩到顛

CrabPincers 發表於 14-7-17 08:00
我去日本,初初都打算租wifi蛋,但我去11日,我見好多寫80元一日起,如果11日,租蛋就已經差不多900元,又 ...
呢個方法都幾好喎,隻router係邊到買?係咪去邊到(例如:日本,韓國,泰國,台灣等地)都可以用到?

公爵府

引用:Quote:CrabPincers 發表於 14-7-17 08:00

原帖由 shirleyng817 於 14-07-17 發表
呢個方法都幾好喎,隻router係邊到買?係咪去邊到(例如:日本,韓國,泰國,台灣等地)都可以用到? ...
你上yahoo search pocket wifi router, 我自己懶就去灣仔買,佢入張data card就用到,我在屋企用自己電話卡試過,都ok

公爵府

引用:Quote:CrabPincers 發表於 14-7-17 08:00

原帖由 shirleyng817 於 14-07-17 發表
呢個方法都幾好喎,隻router係邊到買?係咪去邊到(例如:日本,韓國,泰國,台灣等地)都可以用到? ...
係yahoo拍賣

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

bee 發表於 14-7-16 14:39
wifi egg 其實是否好似一個無線 route, 如果租了就可用手機 connect 到上網, 不用換電話卡, 咁其他家人點樣 ...
係. 通常一隻 egg 可以 share 到 4-10個 devices. 隻 egg 會有個SSID & password.照平時咁 set WIFI connection 就得.
睇下呢隻啱唔岩? 可以網上預訂, 保證一定有蛋用.

http://cn.konest.com/contents/basic_info_detail.html?id=5264

【KT Wi-Fi租赁费】 ※()里的价格是含租赁移动电源的价格
韩巢预订费用:1~10天(济州岛以外)
※数据无限量
8,000韩元/1天(数据无限量)
(截至7月31日9,000韩元/1天,此后10,000韩元/1天(数据无限量))
韩巢预订费用:1~10天(济州岛)
※数据无限量
6,000韩元/1天

侯爵府

夏天玩到顛

CrabPincers 發表於 14-7-17 10:29
你上yahoo search pocket wifi router, 我自己懶就去灣仔買,佢入張data card就用到,我在屋企用自己電話卡 ...
係咪$500內就買到?

公爵府

引用:Quote:CrabPincers 發表於 14-7-17 10:29

係咪$500內就買到?
好多款,有貴有平的,貴的千幾都有-:我就買將舊水

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

dorchiu 發表於 14-7-16 19:05
仲有上中聯通個網買會平啲!
網上賣$199, 我見u magazine廣告就寫特價$198 (至8月31日)中聯通

男爵府

剛買了中移動7日5 gb HKD198

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:剛買了中移動7日5 gb HKD198

原帖由 bee 於 14-07-17 發表
剛買了中移動7日5 gb HKD198
只需要到達當地後換sim咭就用得?

首頁

尾頁

跳至