懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

如題,陪月好似好難book...生完奶奶可以湊b, 咁唔知仲有冇需要,tks

別墅

引用:如題,陪月好似好難book...生完奶奶可以湊b

原帖由 Emma129 於 14-07-17 發表
如題,陪月好似好難book...生完奶奶可以湊b, 咁唔知仲有冇需要,tks
陪月會幫你同教你點照顧Bb, 煮野食俾你補身,教你餵人奶,等你可以多些時間休息。

我聽朋友講,好的陪月真係好幫到手。
但如果你屋企人都有能力同經驗,都唔一定要請嘅。

水晶宮

回覆:陪月的工作係咩?

陪月都係照顧BB同媽咪~~
煲湯俾媽咪幫佢補身~~

水晶宮

引用:如題,陪月好似好難book...生完奶奶可以湊b

原帖由 Emma129 於 14-07-17 發表
主要係幫你湊同教你湊b,同煮野煲野比你食,如屋企人識而且又得閒幫你,唔請都可以,我第一胎係媽咪陪我坐月,今胎老公陪我坐月

洋房

回覆 sylsyl_hk 的帖子

TKS!!! 請一個陪月都幾貴,成萬蚊, 要慎重D.....

洋房

回覆 cherrieloy 的帖子

希望我奶奶幫到手LA...不過佢已經60歲...我擔心佢身體應付唔到突然咁多野...

禁止訪問

引用:回覆 sylsyl_hk 的帖子TKS!!! 請一個陪月都

禁止訪問

洋房

有多個人(陪月)幫手就梗係好,不過唔好擺大姐款嘅,到時已經唔舒服,仲要俾人激一激就C
不過我覺得自己睇多啲產後點進補嘅書或嗰啲堂好啲,因為亂咁補會有反效果,始終個身體係自己嘅,同埋個陪月走左你仲要補,唔能夠太依賴陪月(除非個陪月真係好好囉),同埋佢老點你都知嘛!

首頁

尾頁

跳至