嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

求救,好痛苦!
孖B 4x日大,好難跟you tube d片咁同時埋身餵,係咪我唔識抱?!顧得一個又顧唔到另一個,同時又驚整鬆佢地條片搞污糟張床…
分開餵就直頭唔洗瞓,佢地都要啜成個鐘先夠… 冇得抖搞到頭都痛埋人就更燥,同埋咁長時間車輪轉個胸都好累開始會痛…
佢地啜得咁上下出奶慢時又發脾氣亂扯,係咪我未夠奶?!
係咪個個孖媽埋身餵都會咁\"哩hea\"?見人話bb滿左月會食得好D,一d都唔覺… 到底幾時先會好?
D姑娘成日話我上奶唔錯… 我真係好懷疑係氹我嘅講法…
希望有孖媽分享下埋身經驗…

男爵府

用欖球式咁一邊一個,我產後未出院時已經咁餵架喇,病房啲姑娘教嘅。你不防去健康院搵姑娘現場指導下,會清楚好多架。

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆:點埋身餵孖B?

你試下泵出來餵!我自己對女泵出來餵,冇甘辛苦

複式洋房

引用:用欖球式咁一邊一個,我產後未出院時已經咁

原帖由 Shellley 於 14-07-18 發表
用欖球式咁一邊一個,我產後未出院時已經咁餵架喇,病房啲姑娘教嘅。你不防去健康院搵姑娘現場指導下,會清 ...
我就係睇埋片都好難自己用欖球式餵2個,要有人幫手抱bb上餵奶枕先得,同埋好驚佢地有時“yuk\"好易跌落床

複式洋房

引用:你試下泵出來餵!我自己對女泵出來餵,冇甘

原帖由 FennieMan 於 14-07-18 發表
你試下泵出來餵!我自己對女泵出來餵,冇甘辛苦
好可惜我泵出黎嘅量仲好少…

別墅

我都係pump出呢喂,頭一個禮拜小d,要補一半奶粉,慢慢就全人奶。
我對孖已經3個半月,都全人奶。

加油!

別墅

可以去健康院請姑娘指導下,只要餵前準備好個陣“,其中一邊可成托好阿b,之後再抱另一個埋身,初生bbs一同吃奶時,有成托好那邊可留番隻手出來食飯,同步進行,一個人抱兩個初生bbs同時吃飯是可行的,加油!

禁止訪問

畀面勳章

回覆:yik_c 的帖子

複式洋房

我有孖胎餵奶枕,而家仲要人幫手先夠膽同時餵2個…佢地成日郁,真係會熟手到一個人扶得住佢地咁餵?定係要等佢地大D食快D先容易D?
健康院同you tube一樣,睇/試果刻冇問題但自己一個搞真係好哩hea,自己郁下都驚整跌佢地

別墅

大宅

好媽媽勳章

我分開餵,除非2個都好餓狂喊,我先會一齊食

別墅

我搭美國個FRIEND幫我買呢隻哺乳枕,係YOUTUBE睇個媽媽示範真係好好用咁!

按Link睇
" Youtube : 如何埋身餵孖B "

http://www.doubleblessings.com/i ... tegory&path=102_103

複式洋房

引用:我搭美國個FRIEND幫我買呢隻哺乳枕,

原帖由 kay6 於 14-08-21 發表

我搭美國個FRIEND幫我買呢隻哺乳枕,係YOUTUBE睇 ...
我係用緊呢隻呀…
最麻煩係抱B埋身同埋佢地食飽D就郁得好勁好易跌

別墅

回覆 yik_c 的帖子

我見條片個女人好輕鬆咁
我諗最好老公係度,有咩事就要佢"磅"住

我未生呀, 11月先, 到時真係要試真D

複式洋房

回覆:kay6 的帖子

可能熟能生巧啦…同埋要等bb大d食快d會輕鬆好多卦

大宅

我用條大蕉來餵孖b到五個月大。埋身一齊食。

複式洋房

引用:我用條大蕉來餵孖b到五個月大。埋身一齊食

原帖由 steplim 於 14-08-24 發表
我用條大蕉來餵孖b到五個月大。埋身一齊食。
點解我咁“咋”同時handle唔到2個

請問你用咩大蕉?可唔可以影個陣嘅相望下?

別墅

引用:Quote:原帖由 steplim 於 14-08-24 發表我

原帖由 yik_c 於 14-08-24 發表

hi Yik_c , 你現在好點未? 有無熟能生巧?? 請分享!

複式洋房

回覆:aheihei 的帖子

冇呀,我放棄左同時餵,keep住分開餵,而家2隻3個月大食快左所以冇咁辛苦

大宅

引用:Quote:原帖由 steplim 於 14-08-24 發表我

原帖由 yik_c 於 14-08-24 發表

唔好這樣話自己,只是佢哋食得慢,佢哋又唔郁,所以先可以一齊餵到。

首頁

尾頁

跳至