跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 jl118 於 07-12-20 00:17 發表

Sorry 呀,我打錯,Sat 你得唔得呀?
Mygym 我返過試堂,$100幾抵,正價貴一倍呀 Little Dynamites $120 only 每班8人
其實一般西人教的course都要over $170,所以Little Dynamites遠啲我都想試下,依家識聽同講英文真 ...

sat都ok.
不過想試吓先join,依家返緊kindermusik program. 你有冇試過? 都幾好都係講英文架. 所以其實有得選擇.
gym嘅玩法唔同我地呢d,比較動所以好難compare.

男爵府

醒目開學勳章

原文章由 ying2 於 07-12-20 00:51 發表

sat都ok.
不過想試吓先join,依家返緊kindermusik program. 你有冇試過? 都幾好都係講英文架. 所以其實有得選擇.
gym嘅玩法唔同我地呢d,比較動所以好難compare. ...

kindermusik我都有興趣,可唔可以介紹下上堂形式同幾$一堂呀? 我上佢個website睇好似有好多過location,你上邊個?

別墅

Hi! jl118 及各位準備報名的媽咪

唔好意思呀, 咁遲先覆大家, 因為夾唔到時間, 我哋join唔到呀! 希望唔好打亂你哋嘅時間表.

P.S. 星期日下午可能會好啲!!

別墅

唔該哂 jl118 的細心安排. Thank you very much!!

大宅

Hi jl118,

請問而家我地會上到堂嗎? 謝謝
我有二個小寶貝, 歡迎入黎探下我對豬仔豬女~~ : http://hk.myblog.yahoo.com/alicechan914/

男爵府

醒目開學勳章

依家有5個媽咪confirm話join,1個未cofirm1個locate唔到,另外欠1個。我問緊三個後備媽咪同post左係其他地方,如果下星六都confirm唔到8個,我諗住refund比你地先,遲啲夠人再group過,你話好唔好?

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

SORRY,C6話唔俾去到咁遠返(我住上水):tongue:

大宅

好呀, 謝謝你. 辛苦晒你.

係呢, 我地係咪要八個人先可以上架?

原文章由 jl118 於 07-12-23 12:42 發表
依家有5個媽咪confirm話join,1個未cofirm1個locate唔到,另外欠1個。我問緊三個後備媽咪同post左係其他地方,如果下星六都confirm唔到8個,我諗住refund比你地先,遲啲夠人再group過,你話好唔好? ...
我有二個小寶貝, 歡迎入黎探下我對豬仔豬女~~ : http://hk.myblog.yahoo.com/alicechan914/

男爵府

醒目開學勳章

原文章由 小笨豬 於 07-12-24 11:56 發表
好呀, 謝謝你. 辛苦晒你.

係呢, 我地係咪要八個人先可以上架?

如果7個人就每人around$140,6個人就$210,我覺得7個人可以考慮,6個就不用包自己join更平。

本來諗住反應麻麻,有點想放棄,但今曰有個0611媽咪call我,佢話佢個仔返開$200一堂,但可以隨時請假,但我地包班唔得,所以佢要考慮下,不過佢講了很多這個course的資料給我聽,佢話佢個仔比健康院話發展援慢,所以佢報呢個playgroup.初時唔識玩flash card,到後來老師放兩張card係前面,自己識爬去選...
原來這個course也會好似幼潛教坐、爬、企、行姿態,也會教BB品行,好似sharing,佢個仔上完一段日子後,各方面也明顯進步...
聽完我又真係好想試下...
佢叫我揾大啲的BB試下好似0610,佢話佢個B試過同大啲既B一齊上,好快catch到,做到大B做既嘢,學習能力提升了,反而同差不多大的B一起學習較慢,因為BB模仿力很強...
你地又覺得點?

大宅

好呀, 咁係邊到上堂架, 同埋係咩時間架?

原文章由 jl118 於 07-12-25 00:10 發表

如果7個人就每人around$140,6個人就$210,我覺得7個人可以考慮,6個就不用包自己join更平。

本來諗住反應麻麻,有點想放棄,但今曰有個0611媽咪call我,佢話佢個仔返開$200一堂,但可以隨時請假,但我地包班唔得,所以佢要考慮下,不 ...

男爵府

醒目開學勳章

原文章由 小笨豬 於 07-12-25 02:28 發表
好呀, 咁係邊到上堂架, 同埋係咩時間架?

我講來講去都係Little Dynamites呀,12/1 2:15-3:15 係 CWB

複式洋房

想問幾時截止呀? 我想試堂先, 因為如果我個女唔like個環境, 佢會由頭扭到尾, 之後嘅堂唔使上架喇!

大宅

oh, no....我好想同囝囝上, 如果我地包唔到班, 你同我d時間都可以, 咁你會上嗎?

原文章由 jl118 於 07-12-25 14:43 發表

我講來講去都係Little Dynamites呀,12/1 2:15-3:15 係 CWB

男爵府

醒目開學勳章

原文章由 iuiushum 於 07-12-26 00:26 發表
想問幾時截止呀? 我想試堂先, 因為如果我個女唔like個環境, 佢會由頭扭到尾, 之後嘅堂唔使上架喇!

個class打算12 Jan 2008開始,我要係一星期前即4 Jan 交齊form比Little Dynamites,所以你要3 Jan 前交form同比錢.
不這如果3 Jan 前有其他媽咪比左form同錢先,就只可以先到先得啦

男爵府

醒目開學勳章

原文章由 小笨豬 於 07-12-26 02:27 發表
oh, no....我好想同囝囝上, 如果我地包唔到班, 你同我d時間都可以, 咁你會上嗎?

如果group唔成,我都會考慮上,到時我地再夾。
FYI依家有7個mami confirmed join, 收到5張form同錢(計埋我),已有3-4個媽咪話考慮中,所以幾大机會成到班
始終$200同$120一堂差幾大,所以我好希望成到班
$120西人教,又有媽咪推介,真係很超值:mrgreen:
但係唔知點解組來組去都差一個呢

大宅

我之前交左form同入左錢啦.

原文章由 jl118 於 07-12-26 22:47 發表

個class打算12 Jan 2008開始,我要係一星期前即4 Jan 交齊form比Little Dynamites,所以你要3 Jan 前交form同比錢.
不這如果3 Jan 前有其他媽咪比左form同錢先,就只可以先到先得啦 ...

大宅

好呀, 組唔成我地再約時間.

係囉, 成日都差一個, 咁我之前交左表同入左錢, 你收到嗎? 謝謝你呀.

原文章由 jl118 於 07-12-26 22:56 發表

如果group唔成,我都會考慮上,到時我地再夾。
FYI依家有7個mami confirmed join, 收到5張form同錢(計埋我),已有3-4個媽咪話考慮中,所以幾大机會成到班
始終$200同$120一堂差幾大,所以我好希望成到班
$120西 ...

男爵府

醒目開學勳章

原文章由 小笨豬 於 07-12-26 23:25 發表
好呀, 組唔成我地再約時間.

係囉, 成日都差一個, 咁我之前交左表同入左錢, 你收到嗎? 謝謝你呀.

received thanks:mrgreen:

大宅

hi, 我係0612媽媽, 唔知可唔可以join埋你地一齊呢. 因我都想比阿囡try下. 如果ok既, 可以pm我呀, 唔該哂你呀. thx

男爵府

醒目開學勳章

Hi Hi

let me update the list

1)jl118
2)HWCwing
3)
敏芝
4)
小笨豬
5)martse
6) Wing
7) cwng3

8) 小賓女

only 2 application forms has not been received

1 will give me on Sunday and the other will confirm me before 31/1

2 waiting list mama confirmed to join and several mama want to have further information...

I will send all details to Little Dynamites on 4/1

That means our playgroup is set up successfully and see you on 12/1

首頁

尾頁

跳至