懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

今日8w 幾喇,但check綠d仍然係深粗,有問題嗎,聽其他JM講應該到咁上下,hcg濃度太高,綠d會變淺,担心呢~

有無JM可以幫下我,唔該晒

子爵府

引用:今日8w 幾喇,但check綠d仍然係深粗,有問

原帖由 wannab 於 14-07-19 發表
今日8w 幾喇,但check綠d仍然係深粗,有問題嗎,聽其他JM講應該到咁上下,hcg濃度太高,綠d會變淺,担心呢~ ...
都8w幾了,為何仲玩綠D嚇自己?有疑惑幾時都係睇醫生好,你8w幾應該照咗BB了?醫生點講?

MYC7BABY  同意!好好奇點解仲要   發表於 14-7-25 00:37

別墅

引用:Quote:原帖由 wannab 於 14-07-19 發表今日

原帖由 siuba 於 14-07-20 發表
都8w幾了,為何仲玩綠D嚇自己?有疑惑幾時都係睇醫生好,你8w幾應該照咗BB了?醫生點講?

...
未照呀,約左醫生星期三先照,怕太早照唔到閃閃又担心一輪呢,因為之前試過小x,所以有陰影,樣樣都担心

子爵府

引用:Quote:原帖由 siuba 於 14-07-20 發表都8w

原帖由 wannab 於 14-07-20 發表
未照呀,約左醫生星期三先照,怕太早照唔到閃閃又担心一輪呢,因為之前試過小x,所以有陰影,樣樣都担心

...
加油,我都約咗星期二7W1都去照,希望大家都照到BB健健康康啦!

別墅

引用:Quote:原帖由 wannab 於 14-07-20 發表未照

原帖由 siuba 於 14-07-20 發表
加油,我都約咗星期二7W1都去照,希望大家都照到BB健健康康啦!
我都好想呀,日望夜望都係望可以健健康康,希望可以快啲好似您咁見到閃閃啦,加油

男爵府

回覆:wannab 的帖子

唔需要再驗綠d啦,等見dr 睇閃閃啦

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

唔好太緊張,俾D信心自己同BB。

別墅

回覆:8w幾,綠d仍深粗,有問題嗎

好唔開心,今日照左,我本身應該9week..但照得6week size...照唔到閃閃,醫生話九成唔得……想喊但喊唔出,點算好

大宅

回覆:8w幾,綠d仍深粗,有問題嗎

樓主.會唔會遲排卵呀?
我啱啱tue 去照左.而我last m 计 到剛过去既星期二是刚好7weeks.
個日照完dr 話得5 weeks 幾既size.得個胚胎,乜都睇唔到.
dr 問我自己幾時驗到.我話11/7 用绿d 驗淡淡的一條線.
但14/7 我忍唔住去西医驗,驗到有色开了医生信排期.
我自行每天用綠d 再驗,16/7 才正式深色兩條線.
我咁様同返個婦科dr 講,佢話咁様咪叫做遲排卵.
佢叫我过兩星期再去照.
你可能好似我咁遲排卵.加油呀.祝福你!

男爵府

MommyPanel勳章

wannab 發表於 14-7-19 23:55
今日8w 幾喇,但check綠d仍然係深粗,有問題嗎,聽其他JM講應該到咁上下,hcg濃度太高,綠d會變淺,担心呢~ ...

8w仲玩綠d ?!?!
不如送出去俾未bingo嘅JM啦...

首頁

尾頁

跳至