影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

想問邊位有睇過呢套韓劇ar??

我睇完個結局唔係好明 ?-(
想問係咪女主角唔會原諒男主角,而且都唔會係返埋一齊ar??

男爵府

原文章由 Monty 於 07-12-8 15:53 發表
想問邊位有睇過呢套韓劇ar??

我睇完個結局唔係好明 ?-(
想問係咪女主角唔會原諒男主角,而且都唔會係返埋一齊ar??

我未睇過,好唔好睇架??

伯爵府

星子,

麻麻地, 係悲劇! 總之係慘, 慘, 慘! 早知咁慘, 我都唔睇, 不過女主角演得好好, 感情去得好盡!

內容大致講男女主角都係失婚人仕, 各育有一孩子, 佢地既小朋友年齡相若! 一開場, 就講女主角個仔參與學校演出, 途中認識了開貨車為生的男主角, 佢地只係萍水相逢, 但雙方都留下印象!

事隔左幾年咁多年啦, 男女主角又再相遇, 不過, 女主角的人生經歷了360度轉變, 原來當年, 佢個仔因為一宗交通意外突然過世, 肇事的司機不顧而去, 女主角受了相當大的打擊, 精神接近崩潰, 住了幾年精神病院! 佢出院後, 去當一家健身中心的清潔啊嬸, 打算一切重新開始, 就在工作的地方重遇了當健身教練的男主角! 佢地由於N年前已有一面之緣, 故男女主角漸漸由普通朋友發展為戀人! 女主角亦慢慢打開心霏, 從喪子的陰霾中走出來...女主角初時面對男主角個仔, 跟他相處時內心充滿矛盾, 因為令她常想想回憶起自己仔仔, 不禁對他又愛又恨, 及後她想通了, 放下自己的心理障礙去接受男主角個仔, 仲差不多當佢係自已所出!

正當女主角感到人生重拾幸福的感覺之際, 原來, 佢發現當年車死佢個仔的嫌疑犯, 居然竟就是這個男主角! 當然, 男主角自己係唔知道自己撞到人, 當年佢在一個風雨交加的深夜, 開住自己部貨車, 急著開車送發高燒的兒子入院....總之, ni一段係孽緣..

由頭到尾, 女主角都係慘, 集集哭..佢個老公, 出去滾, 仲成日帶埋個2奶係佢面前示威, 連個奶奶都成日出場鬧女主角害死個仔....其實, 當年女主角因為對丈夫的不忠忍無可忍, 才在那個大風雨晚上, 跟綜住老公出門....而令到年幼的兒子因為獨自留在家後, 睡醒後才衝了落街找媽媽而遭來不測..

聽了我咁講, 無人想睇啦啩! 我可以睇晒佢, 真係算勁!

原文章由 ∼星子∼ 於 07-12-8 17:51 發表

我未睇過,好唔好睇架??

珍珠宮

雖然係咁慘,不過都有個衝動想睇吓男女主角點發展,睇吓個不忠老公 & 個賤人情婦有d咩下場,但估唔到個結局係咁lor....

伯爵府

Monty,

我恐怕ni個心結, 係死結, 佢地點都無法解開! 所以, 女主角最後係唔可能再同男主角係番埋一齊了!

如果女主角可以, 都係十幾年甚至20年後的事了....

原文章由 Monty 於 07-12-9 11:29 發表
雖然係咁慘,不過都有個衝動想睇吓男女主角點發展,睇吓個不忠老公 & 個賤人情婦有d咩下場,但估唔到個結局係咁lor....

珍珠宮

原文章由 cheapbombom 於 07-12-9 12:08 發表
Monty,

我恐怕ni個心結, 係死結, 佢地點都無法解開! 所以, 女主角最後係唔可能再同男主角係番埋一齊了!

如果女主角可以, 都係十幾年甚至20年後的事了....

...

唉....咁又係自己愛人竟然係殺死自己兒子ge兇手,不過女主角又可以接受兇手個仔wor....

首頁

尾頁

跳至