美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

塊面dum曬,表情紋深左,水腫退吾到。有咩辦法?hi~fu or ultra vface lift有用嗎?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

引用:塊面dum曬,表情紋深左,水腫退吾到。有咩

原帖由 Ccaracw 於 14-07-21 發表
塊面dum曬,表情紋深左,水腫退吾到。有咩辦法?hi~fu or ultra vface lift有用嗎?

...
生完之後我skin care 由 Dior 轉 Guerlian,用到而家差不多2年。因為我一直冇出去做 facial 習慣,所以最近幾個月就買左 nuskin facial spa 同埋藍珠珠。暫時都算 keep 到。

大宅

回覆:生完仔個樣老左幾年,點算?

生完你預要洗好多錢同時間、作息飲食心境都要配合、先得抗老年青。否則老10年都吾止。見有媽咪生完又無keep又夜訓成日食煎炸熱氣野飲啤酒、真人老左又鬆晒。

JayJayMum  Agree^^  發表於 14-7-22 17:46

男爵府

早晚按摩
1. 雙手握拳, 用手指骨節位係下巴向開始向上拉至耳背位, 再拉落至銷骨位
2. 雙手食指骨節由額尖拉至太陽穴
3. 食指 + 中指 + 無名指, 指尖按壓眉骨對落, 約 3 秒

塊面要揸多啲 cream 先夠滑去做
早晚各做 5 -10 次
幾個禮拜塊面會尖返同緊緻返啲
重點係用返自己嘅 skincare 就得
唔駛再額外花錢

guzzia    發表於 14-8-8 13:12
i_jdg    發表於 14-7-25 13:52
carmen1904  good sharing  發表於 14-7-24 13:57
Elenalan  Yes按摩真係好重要! 我每晚用Rosehip Oil面部按摩, V-shape面出番來, 冇左雙下巴!  發表於 14-7-23 11:33
thunder_bunny    發表於 14-7-23 11:14
kaka80    發表於 14-7-22 10:26

瑪瑙宮

多做運動

禁止訪問

子爵府

最緊要早睡早起,放鬆心情,少D上網,多食新鮮食品

大宅

运动,健康饮食,做机,facial, 不要夜训,同心情乐观决一不可

大宅

引用:最緊要早睡早起,放鬆心情,少D上網,多食

原帖由 hchu06 於 14-07-22 發表
最緊要早睡早起,放鬆心情,少D上網,多食新鮮食品
吾明點解新鮮野會令人食得青春左!成日食急凍野貪平冰鮮野就好似吾多好咁

水晶宮

我成3X歲先生B,絕對唔年輕。正因為咁,我大肚時好注重飲食和運動,生完好快回復標準身型。女人一肥就顯老,keep fit和唔keep fit嘅女人,外表年齡可差好遠。

生完B都keep住做運動,facial, 用抗衰老skincare (retinol, vit. c, anti-oxidants, etc)。

大宅

做女人真難,但做男人愈老愈就有味道。

複式洋房

我用nuskin Ageloc 和藍珠珠, 個樣都唔似40 幾歲.

子爵府

引用:我成3X歲先生B,絕對唔年輕。正因為咁,我

原帖由 Elenalan 於 14-07-23 發表
我成3X歲先生B,絕對唔年輕。正因為咁,我大肚時好注重飲食和運動,生完好快回復標準身型。女人一肥就顯老 ...
skincare (retinol, vit. c, anti-oxidants, etc)。你用邊隻牌子?可以介紹一下嗎?

水晶宮

引用:Quote:原帖由 Elenalan 於 14-07-23 發表我

原帖由 cmary234 於 14-07-23 發表
skincare (retinol, vit. c, anti-oxidants, etc)。你用邊隻牌子?可以介紹一下嗎?
我生完B雀斑深色左,用過Dior anti spot serum d斑淡左少少,現在用緊Janssen White Secrets (純Vit C粉末)一星期已全面白左,D斑再淺左。本來打算打laser,現在覺得唔使打laser住(因我皮膚乾性又易敏感laser未必啱我),繼續用埋Janssen就會搵有熊果素產品,因Vit C用完會面乾冬天唔啱用。

平時用B5補濕,Rosehip oil抗氧化,因用緊Janssen所以配搭一D成份天然/簡單skincare。

黎緊會試SkinMedica。

cmary234  Thanks^_^  發表於 14-7-23 16:07

別墅

引用:Quote:原帖由 cmary234 於 14-07-23 發表sk

原帖由 Elenalan 於 14-07-23 發表
我生完B雀斑深色左,用過Dior anti spot serum d斑淡左少少,現在用緊Janssen White Secrets (純Vit C粉末) ...
Jassen white secret係邊度可以買到?

水晶宮

引用:Quote:原帖由 Elenalan 於 14-07-23 發表我

原帖由 haruhimiyuki 於 14-07-23 發表
Jassen white secret係邊度可以買到?
我喺賣medical skincare嘅水貨店度買,如salalabeauty。

子爵府

畀面勳章

引用:我用nuskin Ageloc 和藍珠珠, 個樣都唔似40

原帖由 yuenyee2010 於 14-07-23 發表
我用nuskin Ageloc 和藍珠珠, 個樣都唔似40 幾歲.
藍珠珠香港係唔係offical未有得賣?

男爵府

我嘅產後回復青春大計係
做運動減肥
做laser facial去斑美白
勤力護膚
work ar
如可戒埋夜訓應該效果仲好

Elenalan  laser可去荷爾蒙斑嗎?做左有效嗎?  發表於 14-7-23 13:04

別墅

我覺得按摩係好重要, 我晚晚搽Cream時都會按下塊面, 按到微溫, 好見效

水晶宮

oohlalabb 發表於 14-7-23 12:53
我覺得按摩係好重要, 我晚晚搽Cream時都會按下塊面, 按到微溫, 好見效

Yes仲要堅持用油按肚,去紋好有效。
之前o係BK見有jm post產後肚皮相,真係又鬆又皺得好誇張。我由大肚到現在個囡就來兩歲都keep住日日用油按摩肚皮,個肚係好平冇皺過,即使我大肚時肚底都不幸出左十條八條肚紋,但現在D肚紋好淺色,要某D角度先見到。

首頁

尾頁

跳至