興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆 KT0603 的帖子

HOMEPLUG 吧, 對比 wifi , 相對穩定傳輸....

阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

禁止訪問

引用:回覆+KT0603+的帖子HOMEPLUG+吧,+對比+wifi

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆:KT0603 的帖子

一對homeplug。
一隻廳,一隻房。
有lan&wifi 版本

阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

禁止訪問

引用:一對homeplug。一隻廳,一隻房。有lan&wifi

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔知樓主屋企設計係點, 建議買任何嘢之前先試將個router 放高D, 可以的話, 放在可以見到房門位置.

禁止訪問

引用:唔知樓主屋企設計係點,+建議買任何嘢之前先

複式洋房

回覆:KT0603 的帖子

網線直接接入電腦,用在線寬頻速度測試下速度,如果速度達唔到服務提供商的m數,打電話去惱,達到m數速度慢就係route的問題,單看數據,應該不會係route問題,如果只係wifi存在問題,可能係route穿牆能力差或者過多設備連接到wifi,連住route之後再測試寬頻速度可得知是否route限速

禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業 / 個人 / 團體 廣告或宣傳推介成份之字句 / 圖片 / 超連結

禁止訪問

引用:網線直接接入電腦,用在線寬頻速度測試下速

首頁

尾頁

跳至