母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

子爵府

回覆:要返工嘅人奶媽真係超辛苦

我都係一樣,尋日第一日。。。十二點起身泵時, 隻眼辛苦到狂標眼水

別墅

真係好辛苦!
加油啊!你錫bb,bb會知道架!
bb既健康係最大的回報!

別墅

回覆 muimuichu2014 的帖子

雖然我下月中先返返工,但我想像到有幾辛苦囉。我個b仲要有時成晚都唔瞓甘濟,返工前都唔知他呢個習慣改到未。

大宅

我都係返左工10日左右,半夜又一邊餵一邊泵真係好辛苦,無奈半夜係最谷奶,一定要泵。返工帶2套喇叭,放工返黎洗野都洗左半個鍾。

別墅

同自己講,,,,都系有時限的辛苦。bb健康,值得的

大宅

引用:我尋日係產假後第一日返工。前晚十二點半埋

原帖由 muimuichu2014 於 14-07-22 發表
我尋日係產假後第一日返工。前晚十二點半埋身餵阿 b,餵完之後就泵出黎留比佢第二曰食。泵完奶洗晒嘢已經兩 ...
我每日都係咁,捱下捱下就快餵左7個月啦!只要你見到BB健康食得好滿足你就捱家啦!慢慢就會慣

日日好心情 , 期待小生命     

子爵府

加油呀,我嗰時都係咁。唔夠貨,朝早餵完仲無得再瞓,要繼續泵。Lunch 趕頭趕命泵,收工前再泵。返到去,食完飯又餵,周身唔得閒。

但,bb 真係好少病,早排c6咳咗個幾星期,bb 都無病,所以,係值得架。fighting

大宅

回覆:muimuichu2014 的帖子

,,,慣咗就唔覺累架啦!

男爵府

就黎返工,都唔知可以點泵?!我做sales 既,公司可能唔俾我工作時間泵,因為我到某個時間就會滴奶。請問有無jm同我一樣係做sales 架,可以分享下嗎?thx!

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

別墅

引用:我尋日係產假後第一日返工。前晚十二點半埋

原帖由 muimuichu2014 於 14-07-22 發表
我尋日係產假後第一日返工。前晚十二點半埋身餵阿 b,餵完之後就泵出黎留比佢第二曰食。泵完奶洗晒嘢已經兩 ...
想問你點樣幫bb介夜奶?同埋你點樣可以lunch泵一次,6點先再泵?中間唔谷咩?想請教下,下個月返工

禁止訪問

大宅

係真係好辛苦的!!! 特別係o岩o岩復工冇耐o既時候 ...

朝早特登早起好多仆起身埋身,拎住一大袋奶泵、冰袋、奶樽返工,鼠去泵奶要偷偷摸摸,就算同老細講咗感覺都好似做賊咁,都唔明點解咁自然咁好的事好似做壞事!!!

放工仆返去睇仔、埋身、洗烚奶樽奶泵,bb 好快又瞓覺,自己 settle down 沖埋涼,正想瞓時佢又起身食臨瞓的宵夜奶,仲未計未介夜奶o既臭 b 半夜起身叫食 / 扭計,日復日...

o個時我最開心就係 wkend,因為唔洗洗野 !!!! 在職媽真係要更加努力埋身 !!!

不過,辛苦的時候好快過,眨下眼食一餐固體,然後 2 餐,跟住好快只餵早晚,你就會好懷念初生時仲係一條成日喊o既小毛蟲

在職奶媽們 !!! 加油呀 !!!!

子爵府

viffy 發表於 14-7-23 11:53
係真係好辛苦的!!! 特別係o岩o岩復工冇耐o既時候 ...

朝早特登早起好多仆起身埋身,拎住一大袋奶泵、冰袋 ...
完全同意呀!公司泵奶要偷偷摸摸係最辛苦
各位人奶媽都要加油呀

複式洋房

咁你地仲係咪早晚埋身餵?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊