懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

今日第一次去c+照,應該9 week..但照到胎囊size得6w...照唔到閃閃,但我無血無啡無痛,keep 住胸漲,同作嘔反胃,醫生話九成唔得,叫我過多一星期再照或諗下葯流或等佢自己流,我聽到呆晒,因為三月中6w流血已小x左一次,唔知點好,大家可以話我知可以點嗎?

大宅

會唔會係遲排卵 or 週期那到..計錯左..

子爵府

引用:今日第一次去c+照,應該9 week..但照到胎囊

原帖由 wannab 於 14-07-23 發表
今日第一次去c+照,應該9 week..但照到胎囊size得6w...照唔到閃閃,但我無血無啡無痛,keep 住胸漲,同作嘔 ...
Very sorry to hear that......會唔會考慮睇多個醫生?咁你原本個醫生照唔照到有胎囊入面有胎?定只照到胎囊?

祝福你平安!

大宅

回覆:好傷心,醫生話九成唔得,大家可以教我點好嗎?

明白你感受,我都剛第二次小產了。我只可以話你知要平常心,個胎得、唔得你都控制唔到,而家係佢自己發展既時候,有d 野就係咁無奈,hope for the best, prepare for the worst!

別墅

好明白你而家嘅心情,因為我都剛做咗人工流產手術。有時唔係自己控制,但如仍然仲有希望,就要相信佢,可以同你一齊撐得住。希望你哋平安,祝福你。

珍珠宮

回覆:好傷心,醫生話九成唔得,大家可以教我點好嗎

不如下星期再睇多個醫生先決定, 可能排卵期遲左呢

別墅

等多個星期啦,仲有希望架,到時先算。加油

大宅

引用:今日第一次去c+照,應該9 week..但照到胎囊

原帖由 wannab 於 14-07-23 發表
今日第一次去c+照,應該9 week..但照到胎囊size得6w...照唔到閃閃,但我無血無啡無痛,keep 住胸漲,同作嘔 ...
,無流血但胎唔長一樣會流產,我去年經歷過

侯爵府

2024勳章

等多一WK, ADD OIL

子爵府

等多一個WK, 去睇其他DR

水晶宮

我覺得你睇多個醫生check多次~~
仲有1成希望唔好放棄~~

別墅

等多一星期再照, 時間係最好嘅證明, 佢會長大同有心跳就唔會被淘汰,
希望你哋平安,祝福你。

大宅

排卵期遲, 都有可能.
您要保持心情朗呀!
加油!

翡翠宮

搵多個醫生check多次,有可能係計錯排卵期,加油

大宅

Sorry to hear that, take care
by the way, what is "閃閃"?

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

期待下個禮拜睇下點,如果真系唔得,都唔好太傷心。一切隨緣,先調好身子。

別墅

今日睇左中醫,佢話無野,細左都正常,同時睇多左另一個出名婦產科醫生,再照肚都係話細左啲,叫我抽血驗指數……真係好担心

大宅

回覆 h0008904 的帖子

即心跳

子爵府

引用:今日睇左中醫,佢話無野,細左都正常,同時

原帖由 wannab 於 14-07-24 發表
今日睇左中醫,佢話無野,細左都正常,同時睇多左另一個出名婦產科醫生,再照肚都係話細左啲,叫我抽血驗指 ...
咁你今日另一個婦科照唔照到BB心跳?細可以後期追返。放鬆D。祝福你BB健康!

大宅

引用:今日睇左中醫,佢話無野,細左都正常,同時

原帖由 wannab 於 14-07-24 發表
今日睇左中醫,佢話無野,細左都正常,同時睇多左另一個出名婦產科醫生,再照肚都係話細左啲,叫我抽血驗指 ...
會唔會排蛋遲左渣,我遲左兩個星期架,所以我胎比Last M 細2週

首頁

尾頁

跳至