使用意見

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

以往簡短的link, 可以用點評貼上,今日試了唔過100字,第一次唔得,再刪減d 中文字再貼,只係45個字都係唔得

打攪到人哋tim

全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

水晶宮

回覆:網頁點評字數限制少咗

45個字?我打十幾二十個字都出唔到呀,以為自己a/c有問題。

咁其實係咪即係改左?

係都好,等d人唔可以響點評打論文。

Yubi.T  我都想知  發表於 14-7-23 21:40

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

點評字限係減少左~

Yubi.T    發表於 14-7-24 10:03
Yubi.T  仲以為 icon 唔計:gos   發表於 14-7-24 10:03
Yubi.T  見到了,30個字符:goo   發表於 14-7-24 10:02

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

小草 發表於 14-7-24 09:57
點評字限係減少左~
word count 無計 icon,但一樣出唔到最後果 d 字,轉唔到 icon

全力支持捐血行動~

王國長老

王國長老

點評既作用係簡單回應, 但係太多會員錯用左, 所以我贊成而家限制字元.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

珊瑚宮

edea 發表於 14-7-24 10:16
點評既作用係簡單回應, 但係太多會員錯用左, 所以我贊成而家限制字元. ...
贊成,但係計錯數啊
全力支持捐血行動~

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Yubi.T 發表於 14-7-24 10:18
贊成,但係計錯數啊
試左.....

中文 - 10個字
英文字 - 30個字母(包括空格)
表情符號 - 計代碼字元,當英文字母計

Yubi.T  abcdefghijklmnopqrst   發表於 14-7-24 10:52
Yubi.T  2個英文字=3字符?   發表於 14-7-24 10:51
Yubi.T  測試測試測試測試:gos   發表於 14-7-24 10:32

珊瑚宮

小草 發表於 14-7-24 10:28
試左.....

中文 - 10個字
我試咗點評
  1. 測試測試測試測試:gosh:
複製代碼

係唔得

3 x 8 + 6 = 30 都出少咗 2 個

wong2323  ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZABCD  發表於 14-7-24 12:49
小草  中英夾埋計算唔同?   發表於 14-7-24 10:38
小草  測試測試測試測   發表於 14-7-24 10:35
全力支持捐血行動~

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 +3金熱血 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 爸B勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

由於APPS及網頁版對於中文字編碼處理方式不同,為統一限制中文字上限,點評內容上限如下:

網頁版(會顯示可輸入30個字符):
純中文字可輸入10個(包括中文標點符號)
英文、數字或一般半型符號可輸入30個

APPS版:
純中文字可輸入10個(包括中文標點符號)
英文、數字或一般半型符號可輸入20個

首頁

尾頁

跳至