嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我想問各位JM Pampers & Merries 學習褲邊隻好用啲? Pampers 會唔會好易漏尿? 我囡囡本身著緊Pampers棉柔大碼, 有啲學習褲大碼Sample俾佢試著, 但覺得size好似有啲偏細, 有一邊好易涉入pat pat喇, 好驚佢會漏尿, so far雖然未漏過但好想知道Merries係咪會好用啲? Pampers會唔會易漏尿?

大宅

回覆:學習褲邊隻好?

我都有samples, pampers真係偏細,大碼仲細過huggies中碼。
本身著緊moony大碼片,但買咗goon大碼褲諗住試試,覺得柔軟度不及moony片 (未試過goon片),所以用完之後應該會買moony褲。
未試過merries,因太貴了,反正用開moony屁股仔沒有紅呢。

大宅

Merries 好好用

男爵府

pampers 用大碼, 可以用merries 的中碼.

我仔用pampers勁漏尿, 只可以用merries.

pampers只可以裝到一篤尿. 多一篤都唔得 >.<

別墅

我用開moony 片,覺得huggies 褲最好用, pamper褲太細,merries係夠軟,但係huggies褲有個優點,就係佢係魔術貼邊,方便除,如果便便左,都易d清理。
試過用其他褲,點知bb便便左,好難攪

男爵府

MaYau620 發表於 14-7-24 12:51
我用開moony 片,覺得huggies 褲最好用, pamper褲太細,merries係夠軟,但係huggies褲有個優點,就係佢係魔 ...

全部學習褲仔側邊都可撕爛.
huggies 出的魔術貼邊,
係方便唔駛除哂成條面褲就上到條學習褲仔咋.

SeasonChoi  我平時都係撕開側邊換   發表於 14-7-24 16:45
SeasonChoi  Huggies又唔敢用呀!    發表於 14-7-24 16:44

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

Merries 好著,不過好貴,之後轉咗nepia,好用同merries差唔多,最重要係平過merries

複式洋房

唔該哂咁多位媽媽嘅意見呀!! Merries 我都覺好貴呀, 都有考慮過Moony, 但又見到有啲媽媽話Monny軟得濟啲棉花會磨到起粒粒超難揀呀! 請問Neipa係邊到有賣呀? 我未見過嘅?

Toffeeyip  Nepia size好唔岩我女   發表於 14-7-28 19:25

複式洋房

回覆:kaman710 的帖子

Huggies我又唔係好敢試呀, 以前細個用過佢啲片片又漏屎又漏尿驚咗唔敢用

男爵府

SeasonChoi 發表於 14-7-24 16:41
唔該哂咁多位媽媽嘅意見呀!! Merries 我都覺好貴呀, 都有考慮過Moony, 但又見到有啲媽媽話Monny軟得濟啲棉 ...

你喺邊度買? 有冇在fb的roulbager買? 都幾平.
而且可以買細pampers 一個碼,
除返上黎其實差不多價錢.

其實moony/goon都著得過, 吸力一定好過pampers.
但的確merries係最軟.

珊瑚宮

引用:唔該哂咁多位媽媽嘅意見呀!! Merries 我都

原帖由 SeasonChoi 於 14-07-24 發表
唔該哂咁多位媽媽嘅意見呀!! Merries 我都覺好貴呀, 都有考慮過Moony, 但又見到有啲媽媽話Monny軟得濟啲棉 ...
Nepia 喺aeon,一田,apita 都有得賣,另外部分藥房都有,你可以上佢fb拎sample 試下

珊瑚宮

回覆:學習褲邊隻好

俾merries (M碼)同nepia (L碼)俾你比較下
前面

珊瑚宮

後面

SeasonChoi  唔該哂妳呀!!!! 等我   發表於 14-7-25 11:18

別墅

我囝著過Pampers, Huggies, Merries & Moony佢唔鍾意pampers & Huggies,同我講,叫我買Moony

SeasonChoi  係呀! 咁我嚟試下Moon   發表於 14-7-25 11:19

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

Moony-Winne the Pooh
我個仔係大碼B, 從無失過手

回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

複式洋房

回覆:kaman710 的帖子

我平時係萬寧百佳惠康買咋~ 妳係邊到買開? 會平好多?

禁止訪問

回覆:SeasonChoi 的帖子

首頁

尾頁

跳至