自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

千其唔好去 現 X 美容, 勁煩, 狂 sell 野, 成日叫你加$做其他facial或買其他野, 一路做一路 sell, 本想 relax 吓都唔得, 次次都要扮瞓聽唔到!

男爵府

原文章由 applecucu 於 07-12-11 17:53 發表
千其唔好去 現 X 美容, 勁煩, 狂 sell 野, 成日叫你加$做其他facial或買其他野, 一路做一路 sell, 本想 relax 吓都唔得, 次次都要扮瞓聽唔到!

呢間出晒名好唔掂架~!!!!!!!!
你係咪買左套票呢????
間間都要sell野,因為美容師要跑數~但我認為唔好太過份就得~!!!!!!!!!!!!

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 applecucu 於 07-12-11 17:53 發表

我諗其實每間大型既美容院都會有咁既手法,,!?
咁佢幫人做FACIAL之如,,都要推介下其他新野俾客人知既,,
我次次去做佢都係一路做一路SELL嫁,,
應酬下佢話做完先再傾咪得囉,,:lol:
有時人地打份工係要咁都無法既,,
我有兩隻大小魔怪""

別墅

我試過2個人鎖我響間房成個鐘要我買course

Rosa

大宅

我試甘多間,呢間D手法真係最差!

我去過試做一次之後,覺得OK啦!就用$2,000打算做10次,join個陣又話有好多treatment可以做,點知第二次去,超興!
個女仔話全部都吾岩我,叫我另外比錢做其他,
我話:做番上次個種啦!
佢話:吾知邊種。
我又叫佢:比番本書我睇,等我話你知啦!
點知佢話:吾得喎!本書係比客睇ga!
我問:我吾係客咩?
率之佢出去問左好耐先再黑住面入番黎,話知做咩!
做既期間勁sell我加嘜加嘜!
加一支精華素要扣一次,加eye mask又要扣一次!勁搵笨呀!
無額外消費,佢就求Q其做!走時忍吾住complain佢!
做完第2日標晒瘡

之後做3次都係甘sale,率之到第4次我聽佢講,做隻貴D既treatment,但吾另外比錢,寧願一次過扣6次,以後都吾再去,廢時再比佢煩!:tongue:

[ 本文章最後由 cy1203 於 07-12-11 18:29 編輯 ]

大宅

所以我係搵細細間舖頭仔, 師奶主理, 見你訓著唔會嘈你, 做野都輕輕手, 舒服交足貨又唔sell你野
又送電眼睫毛又盛...

大宅

禁錮
原文章由 yyRosa 於 07-12-11 18:21 發表
我試過2個人鎖我響間房成個鐘要我買course

別墅

其實我覺得細細間美容院喺最好既.因為唔會勁SALE你囉!態度幾好嫁.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都唔鍾意幫襯呢D大間既,就係怕左佢地煩.
我依家幫襯屋企附近個間,起碼我去到想訓就訓,佢唔會SELL我.:mrgreen:

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

呢間真係出晒名架,我朋友之前都喺呢間嘢做facial姐姐,但壓力太大,個個月跑數跑得好辛苦,所以都無做喇!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

複式洋房

我朋友話怕佢煩, 令願放棄好多course以後都唔去, 況且佢地知你唔肯買野, 打親電話去book都經常話 full

呢間衰野重開完一間又一間分店, 無計! :cry:

珍珠宮

畀面勳章

我10年前都領教過啦 真係好煩,如果唔買多d course,就成日book唔到

瑪瑙宮

好媽媽勳章

唔好話 , 我有個 fd 係個度前後買左
$ 50,000 course 仲要用黎用去
都要再買 , 再 upgrade 架 !

真係一次都唔 好入去 , 唔係
真係找 c :tongue: :tongue: :tongue: :tongue:

首頁

尾頁

跳至