婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

話說我老爺同佢女朋友分左手,而分手時嘈得好勁!搞到關係好差!
而我c6個表姐會係9月結婚擺酒,c6表姐會請埋老爺個女朋友去飲!但我老爺已經同c6表姐表明如果請女朋友去飲,我地一家會唔去!一家係指我,c6同姑奶!但今日c6另一個表姐打電話比姑奶,叫我地唔好理我老爺,話表姐結婚,我地應該要出席的
如果咁既情況應該點解決好,兩邊都好小器加會記仇!唔理既就一定會有條刺係個心度!
我估計姑奶應該會唔理我老爺照去飲,佢唔係同老爺同住!一星期先會見一次!所以老爺嬲佢都無所謂!但我同c6將會搬去同老爺一齊住!
請各位jm可唔可以比d意見,點先可以唔得失兩邊?thanks

大宅

畀面勳章

回覆:煩,應該點做好?

分左手仲請佢飲?表姐同62前女友好friend 架?

伯爵府

回覆 carman0709 的帖子

咁你99呢?去咗邊?
因為你老公嘅表姐應該係你99嗰邊嘅親戚嚟喎.

caka0214  唔一定係99嗰邊,c6姑   發表於 14-7-25 08:20

男爵府

回覆:小丸123 的帖子

佢地關係都還可以,都可以叫friend

男爵府

回覆:fattymama 的帖子

我99同62離左婚!而c6表姐係我c6姑媽個女

子爵府

回覆:carman0709 的帖子

當然睇62頭啦
你哋又唔係日日對住個表姐
除非你哋以後想日日俾62話話話

公爵府

不如問下表姐, 到底阿62個女友來唔來先? 您表姐都唔識做人既, 都分左手仲請來做咩?

公爵府

梗系聽62說話LA.....你將來要同62住而不是同表姐住.除非你地有求於表姐.例如: 邦表姐打工 OR 系經濟上須要表姐邦助 ? 否則.當然企系62一邊LA ....

別墅

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

按道理你C6表姐結婚,正常係要到既,始終係親戚,但係唔係一定要到就真係無明文規定囉,但應該要出席既人係你62,因為嗰個係佢家姐個女,點計佢都親D啦,如果新人有斟茶俾長輩呢個環節,佢都有份架喎。

仲有,你C6表姐請唔請你62前女友好似係表姐既事,唔到你62話事囉,不如你叫你C6問問佢表姐有無請你62前女友同佢到唔到先,之後再問你62到時會唔會到,但就表明話唔知你C6表姐安排,等你老爺表態,佢話唔到咁你地未唔到囉,但記得講返俾佢知係62話唔到所以都唔到,同埋唔到都送返禮物或做返人情俾佢囉。

水晶宮

跟62啦!個表姐一年咪見幾次,但62日日對wor
不過人唔到禮都到,希望表姐唔好介意啦

男爵府

點解表姐要請分左手的前女朋友, 咁奇怪?

男爵府

回覆:111aaa 的帖子

因為前女朋友同我老爺都一齊左好多年,同我地所有親戚d關係好好!有時佢地嘈交。前女朋友都會去我c6姑媽屋企住一排!所以佢地平時都會有信息溝通

水晶宮

你C6同表姐好friend的嗎?
我就唔會為左表姐而得失62囉.

翡翠宮

畀面勳章

既然係男家親戚,緊係睇62頭。兩邊都小氣,你覺得力62嬲你地大鑊d,定係一年見幾次既親戚嬲你地大鑊d?
日日是好日

大宅

跟 62 啦 ! 你哋人唔到禮到咪算囉 ! 講真你日後要日夜對住 62 , 表姐真係十年都唔見一日 , 而且講親都係 62 親啦 !! 姑 9 自己去就由佢自己去 ~

伯爵府

回覆 carman0709 的帖子

你啱.唔記得有姑表同姨表之分.

大宅

如果我同62關係好的話,我會同62共同進退以表支持。
咁你c6個表姐都攪笑啦,寧願舅父唔去都要請個friend.

珊瑚宮

畀面勳章

引用:當然睇62頭啦你哋又唔係日日對住個表姐除非

原帖由 micling 於 14-07-25 發表
當然睇62頭啦
你哋又唔係日日對住個表姐
除非你哋以後想日日俾62話話話
同意

侯爵府

引用:如果我同62關係好的話,我會同62共同進退以

原帖由 callmepls 於 14-07-27 發表
如果我同62關係好的話,我會同62共同進退以表支持。
咁你c6個表姐都攪笑啦,寧願舅父唔去都要請個friend.
係law,超唔俾面舅父,結婚嘅野係用老人家名義請嘅,咁表姐個阿媽知唔知阿62唔去,細嘅就話唔識啫,唔通個阿媽都覺得請個朋友重要過自己細佬

我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

侯爵府

我就唔會去。講真你62先係親戚,佢Gf點數都係Fd only.甘當然請飲個邊憎你62又另計啦。而如果你又唔係憎62何必唱反調。請飲個邊對你好有恩情!?多見過62?甘就又另計la

首頁

尾頁

跳至