自由講場

跳至

首頁
12345...33

尾頁

禁止發言

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你係大女? 所以想你地去?

禁止發言

伯爵府

環保接龍勳章

回覆:唔熟唔去,有錯咩?你罵得我唔合理!

聖誕假後唔係考試咩?唔考試去飲?

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

佢自己去飽佢,驚迷路就咪去!

侯爵府

唔熟,唔去唔出奇
另一方面,如果在孝,自己安排到咪陪阿媽去囉,但唔會一家人都去囉,如果對方係香港擺酒又另計,不過你仔先1年班咁細,你陪唔到都情有可原。

禁止發言

禁止發言

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

唔使咁嬲...仲有成大半年..
可能到時你媽媽同阿E都唔想去..
就咁做人情就算...
女人最中意口不對心..
五時花六時變....
自己講過既野唔記得...

如果比我唔理對方有無飲過我果餐..
總言之耍我仔請假.....仲要3 日..
又要我老公請假3日...
我一定唔會去飲....
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

珍珠宮

最怕老人家講『死』 …唔好用呢個字/ 呢個意思,要後生難過
根本兩回事來的。

另外,不如你做份人情,例如港紙$1000, 叫你媽帶上去,咁你媽咪有面子, 你又算交待左囉……

這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

禁止發言

男爵府

長輩角度,每戶人得1個去飲係好冇面。
即係大哥結婚,阿妹得自己去,老公仔女新抱全部唔去係好唔俾面人。。。
我認同你應先理香港生活工作。我都好多大6親戚請飲,星期六日擺既先去,仲會即日來回。

禁止訪問

引用:我媽和我E,係上一代大6移民,70年代初來香

禁止發言

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咪2姐妹結伴同行囉!!

公爵府

大陸親戚我覺得又唔洗專情上去賀佢,仲要時間就唔到

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

無人肯陪所以想你陪, 唔駛咁勞氣, 始終親戚, 話晒你表弟, 就咁你同阿媽去得唔得

琥珀宮

引用:唔熟,唔去唔出奇另一方面,如果在孝,自己

原帖由 Mary媽咪 於 14-07-27 發表
唔熟,唔去唔出奇
另一方面,如果在孝,自己安排到咪陪阿媽去囉,但唔會一家人都去囉,如果對方係香港擺酒 ...
自己有頭家有小朋友,時間上安排唔到咪唔返去law,但絕對唔係用「唔熟唔去」呢個理由,如果係我能力上安排到,都會陪阿媽返,始終係老人家,不過真係安排唔到就無辦法,阿媽要嬲亦阻止唔到!

貓頭雀  對,緊係自己頭家重要   發表於 14-7-27 23:49

禁止發言

男爵府

講真 我結婚果日當我無到 佢結婚點解要比面?仲要一家大細去 no al

首頁
12345...33

尾頁

跳至