自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

珍珠宮

回覆:39547都俾帖我……最憎!

回收箱

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

如果張帖入面有餅卡, 都會封$50利是算~
但e+佢又想貪人地人情, 明明係女, 連餅卡都唔放, 我覺得可以唔理啦~
e+係佢自己樣衰在先!
Childhood is journey, not a race.

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:話說今日約咗個朋友出來行街食飯。點知距一

原帖由 miuling814 於 14-07-28 發表
話說今日約咗個朋友出來行街食飯。點知距一坐低,就俾個紅色炸彈我……我好奇之下就問:做咩啊?你嫁啦?恭 ...
直接當刻比回朋友a啦,話個段時間去外遊。

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

公爵府

回覆:9527 的帖子

Me too!,而家係米吾夠錢,揾人籌款先?無蚊吾好結,

子爵府

餅卡都冇,條友好冇誠意!如彈返張貼俾A,當冇收過。

子爵府

回覆 miuling814 的帖子

其實甚麼都不用做,
直情當不記得有此事,
明顯對方都是找你著數,
連餅咭都沒有,
那她都是漁翁撒網,
想揾人笨。
其實你朋友A也很有問題,
雖然是她朋友叫她給,
但她都可以提一下意見,
大家都唔熟還夫妻兩人同請飲,
這不是擺明來打劫嗎?
還有就算你封利是,
對方也會說你給得少,
所以不如甚麼都不做,
看看她敢唔敢打來問你到唔到?
或又叫朋友A來問?
如朋友A真來問,
就一臉惘然地說沒有空,
甚麼話都不用多說!
mc <()>

子爵府

子爵府

上次有個人又係咁比帖我老公, 佢唔係我老公D朋友, 只係朋友個朋友, 連叫咩名都唔知, 只係大家約埋一齊去打波, 見過2次咁大把. 有一日去打波, 條友擺成堆帖出黎, 逐個問人叫咩名, 即場寫個名上去個帖封度, 最攪笑係距離飲宴只係5日. 我都唔明, 點解D人咁都做得出? 得罪講句, 如果真係咁缺錢, 好心唔好擺酒, 攪到好似籌旗咁, 何必呢? 最終我老公話唔去, 回返$100比佢做人情.

Wongleungyuen  我一蚊都唔會回   發表於 14-7-29 01:15

侯爵府

畀面勳章

酒席條數靠你俾

珍珠宮

玩具勳章

叫個fd俾番張帖佢

男爵府

BB防敏心得分享勳章 認識瑞士牛牛第一回

我會直接退返張帖俾a, 叫佢俾b, 講到明唔會去,亦唔會做禮,俾返張餅卡佢,當無事發生。

風鈴草  樓主話冇比餅咭   發表於 14-7-28 13:42

男爵府

玩具勳章 畀面勳章 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我都有類似既經驗2次
1st time
我個fd A有次食飯,佢叫埋fd B一齊出黎!fd B話自己結婚啦請fd A, A就話叫埋我去!我已經婉拒(心諗我同B一d都唔熟、只知知佢叫咩名認得下佢個樣),A好唔識做係甘話去啦、開心下…… Then, B又話怕有一個姊妹放飛機,A立刻同我應承B由我頂上anger:
2nd time
近日有次約fd A過二晚食飯,A話要去飲as fd C結婚! Then, fd A又黎啦, 條油又話叫我一齊去!我立刻講您個fd C我只見過一次完全唔熟,唔去啦!仲要人地第二晚飲啦wow!

樓主,我睇到您個post諗番起我個fd A d野勁!我覺得您個fd A都係有d 問題lor!!!

珍珠宮

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔去囉

侯爵府

2024年龍年勳章

miuling814 發表於 14-7-28 00:32
話說今日約咗個朋友出來行街食飯。點知距一坐低,就俾個紅色炸彈我……我好奇之下就問:做咩啊?你嫁啦?恭 ...

我覺得你朋友都好有問題,朋友B寫帖比你前應該知會咗你朋友先架喎,如果當冇,咁佢比張帖朋友轉交你時係咪應該同B講,見過一次面都請會唔會唔係咁好,係咪都要咁講呢?我一定唔會去

伯爵府

BK Milk勳章

俾我就唔會理佢,當無收過

yaniyani654  agree~~  發表於 14-7-28 10:44

男爵府

畀面勳章

當冇收過,
No Show.

公爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

當收唔到, 人不到禮不到

大宅

好媽媽勳章

比番個朋友,話約唔到你冇派到

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好煩呀

公爵府

最慘就係我C6 d唔同部門上司, 只係見個1,2面,禮貌打個招呼咋, 佢哋嫁女. 娶媳婦都要派帖炸我哋, 呢d仲慘, 唔可以唔去!

首頁
34567...9

尾頁

跳至