母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

我由頭先九點開始餵到而家差吾多十一點啦……好辛苦呀……-

複式洋房

回覆:pekklecc 的帖子

I have tried that before !!! Cheers

男爵府

大廚勳章 陪月勳章 畀面勳章

回覆:好辛苦……由九點餵到十一點

好多時都係咁,加油

大宅

我個兒科叫我吾好禁……佢話每邊最多十五分鈡……吾夠就補奶粉……

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

你每餐餵既時間加換片約45分鐘就夠, 當中俾bb啜 (make sure 佢真係飲到奶) 約25分鐘. 你唔好無了期咁俾bb 啜, 見bb 真本唔係飲奶時就要鬆開佢個口俾佢訓.

唔夠濕尿片至補奶粉.

別墅

係好辛苦,我有時都係咁,唔俾佢又扭!

複式洋房

我都試過,一放開乳頭就喊到拆天

大宅

初頭係咁,咁先上到奶,補九就呢段時間以後不會上奶
我會訓係度由得佢啜

複式洋房

我第一個月既時候都係咁,阿女食唔停,我都係比佢係咁啜,極小補奶粉,但就係因為咁,之後既日子上奶上得好好,而家2個月,夠食仲可以儲到奶✌️

大宅

点先知自己上奶上得好吾好呀?我BB兩星期大,一日七餐埋身……

男爵府

如果咁耐時間,BB係想啜乳頭多過需要飲奶,
實在太辛苦媽咪了,
不如限制下時間,每邊最多15mins啦

大宅

引用:我由頭先九點開始餵到而家差吾多十一點啦…

原帖由 pekklecc 於 14-07-28 發表
我由頭先九點開始餵到而家差吾多十一點啦……好辛苦呀……-
Once I fed him from 8pm to 12am!

複式洋房

回覆:ecilang 的帖子

你有沒有餵完再泵清?因為我都是瞓係度任啜,但現在14日大都好像覺得囡不飽

男爵府

開心吸收勳章

係咪初生?由佢啜啦,上奶會好d。我頭幾日喺醫院餵到全日冇機會扣衫鈕,除咗探訪時間同換片 但之後上奶上到巴巴聲

複式洋房

回覆:pekklecc 的帖子

Pekklecc, 如果你覺得自己有谷奶,漏出黎既時候係水柱咁出就知道你已經成功上奶啦~泵奶果陣都可以見到架

大宅

回覆 pekklecc 的帖子

我個仔最高記錄係五個鐘 non-stop。加油

大宅

咁如果已經上左奶,bb仲不停要食,每次食成個鐘,每隔一兩個鐘就要食,咁又有咩辦法可以調節下呢,而家bb11日大。

別墅

引用:咁如果已經上左奶,bb仲不停要食,每次食成

原帖由 estherbabe 於 14-08-11 發表
咁如果已經上左奶,bb仲不停要食,每次食成個鐘,每隔一兩個鐘就要食,咁又有咩辦法可以調節下呢,而家bb11 ...
我BB都係咁

男爵府

引用:咁如果已經上左奶,bb仲不停要食,每次食成

原帖由 estherbabe 於 14-08-11 發表
咁如果已經上左奶,bb仲不停要食,每次食成個鐘,每隔一兩個鐘就要食,咁又有咩辦法可以調節下呢,而家bb11 ...
我果個啜10-15mins就訓著!有時成半粒鐘,掃完風5夠繼續食!好難捉摸。。。有時1-2個鐘先食!完全冇時間表!

男爵府

我尋晚零晨4餵,掃,換!搞到朝早7:30!交比老公自己先訓陣!9點再餵!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊