自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

醒目開學勳章

回覆:怎改善老公吾返房訓的壞習慣呢,各位請教下.

我老公好鐘意沖涼。
你試下佢一入門口就叫佢沖啦,可能sofa 攤得舒服唔想再郁。

伯爵府

引用:講真,如果返文職個人唔會好污糟,唔會一入

原帖由 藍尾巴 於 14-07-29 發表
講真,如果返文職個人唔會好污糟,唔會一入屋就沖涼,反而係不在辦公室工作的會一入屋沖涼,因為怕整污糟地 ...
你好勁,畀我忍受唔到轉咁多程返工,我連過海都唔想

水晶宮

唔通我對得d佬多, 我有時都係咁
有時我係好攰, 睇睇下電視, or 食完飯返屋企, 連電視都唔想睇就訓左係sofa, 係大昏迷果隻, 係攰到c6叫都起唔到身, 要差夠電先起到身, 最早可能都已經1am, 通常係潮濕天氣, 工作勁忙, 同m前都有可能係咁. 佢知叫我唔醒, 以前佢會等我醒先訓, 家下都由我夠訓自己起身

可能要幫你c6睇下咩問題, 由身體果邊搞搞佢

大宅

我c6一返到屋企就沖涼. 我臨訓先沖,覺得舒服啲~

有時攰得滯,覺得個人又污糟又熱,直頭坐喺地下,只係頭訓上sofa都可以訓得著,我c6都叫過我好多次,但真係攰到無力沖涼嘛,我叫佢由我啦,我抖夠就會起身沖涼返房訓.

依家佢由我,因為我果一刻抖夠就會安落~

禁止訪問

BK Milk勳章

侯爵府

由佢囉,死症黎架~我果件會沖完涼攤係sofa度,醒下訓下咁~咪由佢囉…總之我訓果陣就熄冷氣開個風扇比佢~

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:sfmeow+發表於+14-7-30+17:51+方方媽

原帖由 方方媽媽 於 14-07-30 發表
謝謝你的回覆.
我都係分享我的情況.
分段瞓,只係因為累到沖唔到涼,而我又好介意唔沖涼就上床瞓.
明白,你個情況無辦法,唔可以訓醒先沖涼。 陰公,女人最緊要塊面,希望你快d 回復白白滑滑。 會唔會捱夜多,心火盛?不如試下飲花旗參。

水晶宮

sfmeow 發表於 14-7-30 18:18
明白,你個情況無辦法,唔可以訓醒先沖涼。 陰公,女人最緊要塊面,希望你快d 回復白白滑滑。:ki ...

謝謝.打字睇唔到語氣,其實我真係無野架.
唔落妝,真係好傷皮膚

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:sfmeow+發表於+14-7-30+18:18+明白,

原帖由 方方媽媽 於 14-07-30 發表
謝謝.打字睇唔到語氣,其實我真係無野架.
唔落妝,真係好傷皮膚
哎呀原來你無落妝訓而出粒粒,不如帶d 落妝濕紙巾放工就落妝先離開公司?我以為你唔夠訓心火盛而出粒粒呀。

子爵府

幫佢沖涼,擺張膠櫈仔係浴缸,叫佢乖乖坐定不需自己郁,洗頭洗臉擦背全包!佢一定乖到你唔信,以後每次沖涼都想起你

水晶宮

色誘

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

引用:佢都唔算唔返房瞓???仲好聽話沖完涼才上

原帖由 hanbb 於 14-07-29 發表
佢都唔算唔返房瞓???仲好聽話沖完涼才上床,咁樓主想點??

即係呢,他好累都唔可以先抖一抖??
我都認同掉左張梳化就可解決問題

洋房

lailaiha 發表於 14-7-30 17:49
樓主老公做咩工作?
要好大體力勞動定經常用腦?
如果工作上引致疲勞就可以體諒
佢有時要返通宵的,一星期兩三日甘,佢返通宵我會體諒,但有時好早收工或休息日佢都經常都吾返房訓,每個人都有個容忍度架,我體諒佢調轉頭點解佢吾企係我呢邊唸下,我知老公婆相處要互相迁就,但佢無囉

珍珠宮

回覆:stellatam1130 的帖子

哎呀!我都出過類似post, 原來有JM有同樣遭遇。鬧又鬧過,吵又吵過,無用。所以好留心睇下大家有咩好\"計仔\"。

HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

已刪除用户

回覆:cloudyjess 的帖子

伯爵府

如果樓主只係想偶爾扭抱,就試下其他姊妹講的情趣內衣囉。

我c6以前都會,仲會半夜搞醒我。我駡爆幾次後,佢就知要早上床瞓囉。

如果樓主知老公幾時放假,就一早約定,食餐好的,之後先抱抱

大宅

之前我個老公都系,現在不會了。

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原來咁多男男女女都會咁
我真係接受唔到,何況係女人

琥珀宮

引用:Quote:SandyKL 發表於 14-7-30 14:25 我細

原帖由 stellatam1130 於 14-07-30 發表
我自細同幾個姐妹住埋一齊,可能真的是習性,我家庭好早就衝涼,所以同老公住埋三吹四請都吾去衝,有d覺得 ...
哦!咁我明白點解你咁難受勒,女人習性同男人多數唔同,屋企啲仔成日俾佢地老豆叫去沖涼,佢地唔瞓唔沖涼,我家男女角色調轉。我諗真係要換大啲屋至

首頁

尾頁

跳至