自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章 熱血金章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

第二次啦

奌解你咁唔小心, 仲要滿不在乎咁

阿媽返工好辛苦架, 唔見就要買過, 真係肉痛架

嬲爆

「政治乃眾人之事」-- 國父孫中山先生

子爵府

2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果係我女, 我會要佢用自己利事 OR 零用錢買返

大宅

引用:如果係我女,+我會要佢用自己利事+OR+零用錢

原帖由 twc729 於 14-07-30 發表
如果係我女, 我會要佢用自己利事 OR 零用錢買返
Yes,扣佢糧!
我仔成日都係咁,唔見左就要自費

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

點解帶住喺隻手都會唔見?

別墅

引用:點解帶住喺隻手都會唔見?+

原帖由 Lihoma 於 14-07-30 發表
會唔會係比同學仔搶左。帶係手無乜機會會唔見。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

用佢 零用錢買﹗或者 唔再買 畀佢﹗
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

係lor,你次次買返俾佢,佢點會着緊

要她自費買返平野,教她每次除左要放同一地方

子爵府

回覆:meia 的帖子

我朋友個仔10 yrs...唔見電話、八達通、錶、銀包超過5次。。。水樽起碼唔見咗二、三十個。。。我直情懷疑他有病

falalala  好跨喎  發表於 14-7-30 18:39
lojo11    發表於 14-7-30 15:03
meia  呢個好誇張  發表於 14-7-30 14:50

伯爵府

2018復活節勳章 熱血金章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

Lihoma 發表於 14-7-30 14:33
佢去學野

係商場去廁所

洗手時除咗冇拎返

之後叫琴行姐姐幫佢問下清潔EE

已經唔見咗

(係第二隻, 2隻都係swatch, 真係傷心)

最慘佢好似唔關佢事一樣

佢阿爸話佢係小朋友(升四年級仲細???), 叫佢下次小心D

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我仔前幾日都跌咗八達通錶

伯爵府

978212 發表於 14-7-30 14:49
我仔前幾日都跌咗八達通錶

大宅

回覆:阿女又唔見咗隻手錶

證明佢唔緊張。。。唔好再買,等佢開口問你,你有無舊錶岩佢? 有既比佢帶住先,,,等佢知道唔係唔見咗就買隻新既,唔見咗自己既財物,係自己疏忽,應該要自己負責

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 月餅勳章 育兒性格勳章

去花園街買返隻廿蚊比佢,仲逼佢日日帶,

睇佢以後敢唔

Lihoma    發表於 14-7-30 15:33
lojo11    發表於 14-7-30 15:03
風雨同路

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

唔好買咁貴的錶.... 唔見左都無咁傷

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

買陀錶掛係頸,洗手唔洗除

伯爵府

多謝各位教路

我真係好忟

除咗係唔見野, 佢份人好似喵都唔關佢事咁

例如, 成績唔好, 話佢咩, 佢冇所謂, 只要唔留級就得

而佢阿爸, 就話我只係日日哦著個女係冇用, 話我用錯方法

一味當佢係BB咁, 就著就著

對住佢2個, 我真係

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

我女上次唔見咗隻 casio,之後佢自己要求買隻$12 shop 錶比佢就得!

我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

伯爵府

Natalie86 發表於 14-7-30 14:55
證明佢唔緊張。。。唔好再買,等佢開口問你,你有無舊錶岩佢? 有既比佢帶住先,,,等佢知道唔係唔見咗就 ...
冇野啱佢

我只係一隻返工錶,

同一隻跑步用的

伯爵府

M&A Mom 發表於 14-7-30 15:05
我女上次唔見咗隻 casio,之後佢自己要求買隻$12 shop 錶比佢就得!
都好, 佢識諗

伯爵府

lojo11 發表於 14-7-30 15:04
唔好買咁貴的錶.... 唔見左都無咁傷
一定唔會再買swatch

首頁

尾頁

跳至