親子旅遊

跳至

首頁
12345...34

尾頁

男爵府

24-28日這五天都係包車,我哋四大兩小(四歲同十一歲),包架車去邊都比較舒服,完全無揀錯

23日打完風,仲諗緊天氣會唔會好差,點知個天太錫我哋,真係好好陽光,

24日早上八點鐘機,到高雄拎埋行李,開埋電話卡,十點半左右就離開機場
司機第一站車我哋返85大樓放低行李先,跟住就去淨園休閒農場,依個地方大人同小朋友都鐘意,大人可以近距離食住嘢睇飛機升降,小朋友可以親親小動物,可以摸同餵,之後去咗佛陀館,月世界,在之後返六合夜市

25日早上十點出發,鐵道公園加駁二藝術特區(依個兩點係連埋嘅,好多嘢睇,最少可以行兩至三個鐘),愛河,壽山動物園(依度好污糟,好多嘢咬,唔會想在去),西子灣,打狗領事館,旗津,瑞豐夜市

26日早上七點出發去墾丁,船帆石,貝殼沙島砂島,鵝巒鼻燈塔,司機請食小杜包子(超好食),海生館,恆春,南灣游水,返墾丁民宿梳洗,墾丁大街

27日早上十點出發,龍磐公園(好多黑羊通山走),吊橋,風吹砂 ,佳洛水, 出火,去坐半潛艇,白沙灣,貓鼻頭,去玩小型賽車,原來去關山睇日落,但雲層太厚,睇唔到,無去到,墾丁大街

28日早上十點出發,買水果,東港食超抵海鮮,三鳳中街買手信,夢時代小朋友瘋狂玩,晚上七點三回機場,九點二十分機返香港

第一次去高雄墾丁,完全唔想返嚟,超正,個司機勁好笑,識講少少廣東話,不過係高雄果兩日搵咗另一個司機椄我哋,但個司機一樣好好笑,兩個司機會帶我哋去食道正嘢,超好食,仲勁請嘢我哋食,我的家人一齊話明年再戰墾丁
我哋真係再去過啦....三年後的待續行程.....
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=20323626&extra=

flower9    發表於 20-9-15 07:57

伯爵府

回覆:啱啱24-28去完高雄墾丁返嚟...分享下

你去左好多地方噃, 正

男爵府

回覆 pat614 的帖子

係呀...可能包車關係...慳咗好多時間...唔駛周圍搭車

大宅

引用:+本帖最後由+cindy_kaki+於+14-7-30+15:10+

原帖由 cindy_kaki 於 14-07-30 發表

24-28日這五天都係包車,我哋四大兩小,包架車去邊都比較舒 ...
可否分享包車價錢?可以pm我包車司機的資料嗎?墾丁高雄的熱可接受嗎?我和家人8月也會去玩。希望好似你咁開心。

男爵府

好媽媽勳章

可否分享包車價錢?可以pm我包車司機的資料嗎?

男爵府

回覆 ononchu 的帖子

五日兩萬台紙...都熱架...不過唔同香港嘅熱...果邊熱得嚟好舒服架!
啲雲個感覺好似摸到咁

子爵府

cindy_kaki 發表於 14-7-30 18:09

五日兩萬台紙...都熱架...不過唔同香港嘅熱...果邊熱得嚟好舒服架!
可否給我包車資料嗎?我下月去,many many thx!

伯爵府

引用:回覆 ononchu 的帖子五日兩萬台紙...都熱架

係, 我都覺佢係晒住熱, 比香港好好多

大宅

回覆 pat614 的帖子

我揾緊包車資料,可否PM 我,我8月22日去。謝謝你先。
小蕎媽媽

複式洋房

引用:24-28日這五天都係包車,我哋四大兩小,包架

24-28日這五天都係包車,我哋四大兩小,包架車去邊都比較舒 ...
可以比包車司機資料我嗎?

大宅

回覆:cindy_kaki 的帖子

想問你在那裏買生果?我最後一曰都會在懇丁包車玩完去機場?謝!

[imhttp://f20.yahoofs.com/hkblog/QxQNJuaZBxbMC83Zvzc-_2/blog/ap_20080328124932397.jpg?ib_____Dvg8knZgQg align=right]

大宅

有無相分享下?
我九月去

大宅

可以比包車資料我嗎?thx

複式洋房

回覆 cece-ko 的帖子

想問下,你的住邊間民宿?

大宅

引用:回覆+ononchu+的帖子五日兩萬台紙...都熱架

咁都幾抵呀!初頭都幾擔心天氣太熱,會無心情玩。見你和另一媽咪說熱得嚟舒服,放心好多!超期待出發。

大宅

回覆:ononchu 的帖子

我會去墾丁四日三夜,之後留高雄兩日。可否幫我睇下我的行程ok 嗎?

墾丁

1,機場 (11點半到)-包車去 東港華僑市場吃海鮮 - 墾丁- 民宿check in - 貓鼻頭 - 白砂灣 - 關山日落 - 墾丁大街

2,海生館 (自行乘街車前往)- 約包車在海生館接前往後壁湖吃海鮮 或在海生館內吃 - 玩半潛艇-核三廠出水口-核電廠展示區 (館後2F還有個望海咖啡廳)- 恆春古城 - 小型賽車- 出火(恒春晚餐)。

3,船帆石風景區-沙島-鵝鑾鼻風景區-台灣最南點-龍磐公園-風吹沙-港口吊橋-加樂水。(全日包車)

4,墾丁附近閒逛/ 南灣附近玩騎馬、射箭/墾丁水世界度假村 - 包車返高雄 (返到高雄有甚麼好玩呢?)

別墅

可否pm我包車資料?謝!

男爵府

回覆 Noddy-mammy 的帖子

我唔知果度邊度,你到時同司機講,佢哋會帶你去買

Noddy-mammy  Thks!  發表於 14-7-31 14:00

男爵府

回覆 HeninBaby 的帖子
我係依度唔識post相...sorry

男爵府

我哋成家都唔捨得返嚟...真係好舒服....好好feel...仲要可以係墾丁大街買煙花,去大灣路玩,
我之前去過台北,台中,第一次去墾丁,但超鐘意

首頁
12345...34

尾頁

跳至