親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:+本帖最後由+cindy_kaki+於+14-7-30+15:10+

原帖由 cindy_kaki 於 14-07-30 發表

24-28日這五天都係包車,我哋四大兩小,包架車去邊都比較舒 ...
可否分享包車價錢?可以pm我包車司機的資料嗎?墾丁高雄的熱可接受嗎?我和家人8月也會去玩。希望好似你咁開心。

大宅

引用:回覆+ononchu+的帖子五日兩萬台紙...都熱架

原帖由 cindy_kaki 於 14-07-30 發表
回覆 ononchu 的帖子

五日兩萬台紙...都熱架...不過唔同香港嘅熱...果邊熱得嚟好舒服架!
咁都幾抵呀!初頭都幾擔心天氣太熱,會無心情玩。見你和另一媽咪說熱得嚟舒服,放心好多!超期待出發。

大宅

回覆:ononchu 的帖子

我會去墾丁四日三夜,之後留高雄兩日。可否幫我睇下我的行程ok 嗎?

墾丁

1,機場 (11點半到)-包車去 東港華僑市場吃海鮮 - 墾丁- 民宿check in - 貓鼻頭 - 白砂灣 - 關山日落 - 墾丁大街

2,海生館 (自行乘街車前往)- 約包車在海生館接前往後壁湖吃海鮮 或在海生館內吃 - 玩半潛艇-核三廠出水口-核電廠展示區 (館後2F還有個望海咖啡廳)- 恆春古城 - 小型賽車- 出火(恒春晚餐)。

3,船帆石風景區-沙島-鵝鑾鼻風景區-台灣最南點-龍磐公園-風吹沙-港口吊橋-加樂水。(全日包車)

4,墾丁附近閒逛/ 南灣附近玩騎馬、射箭/墾丁水世界度假村 - 包車返高雄 (返到高雄有甚麼好玩呢?)

大宅

引用:回覆+ononchu+的帖子我哋成家都唔捨得返嚟.

原帖由 cindy_kaki 於 14-07-31 發表
回覆 ononchu 的帖子

我哋成家都唔捨得返嚟...真係好舒服....好好feel...仲要可以係墾丁大街買煙花,去大灣 ...
我之前都去過台北,感覺良好

首頁

尾頁

跳至