嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問各位媽媽,孖b可唔可以訓埋同一張bb床架?有咩要留意?因屋企地方有限.....
唔該晒!

大宅

回覆 Pet2011 的帖子

頭3個月可以, 之後就好難, BB大得好快, 好快就唔夠瞓, 而且會一個嘈醒一個, 兩個都無覺好瞓

別墅

回覆:csc1150 的帖子

咁即係分床好d?
咁買2張正常size咪唔駛再換床.......

大宅

引用:請問各位媽媽,孖b可唔可以訓埋同一張bb床

原帖由 Pet2011 於 14-07-30 發表
請問各位媽媽,孖b可唔可以訓埋同一張bb床架?有咩要留意?因屋企地方有限.....
唔該晒!

...
我都有諗過呢個問題,最好唔好!驚佢地遲哋碌來碌去,互相砸親就大鍋!

Be calm

伯爵府

回覆:孖b可放埋一張大bb床嗎?

好多媽媽都話,好快就瞓唔落,都係要買過,不如一早買2張仲好,我屋企都唔夠位,要把2張bb床擺係廳

別墅

回覆:bebrave 的帖子

咁即係冇得諗.....一定要分床訓了.....

別墅

回覆:小談心 的帖子

咁夜晚會唔會推入房方便照啊?

水晶宮

好快大,瞓唔得幾多日。

大宅

我買左2張正常size, BB依家1歲, 我諗1歲半應該瞓唔落了

別墅

咁請問通常訓bb床要訓到幾歲先唔駛訓架.......?
我又唔想中途又要買過張大的......

大宅

其實佢地大少少都已經唔願自己瞓BB床,成日上痴埋跟我地瞓,我地通常tum佢瞓左再抱佢去bb床,如果張bb床瞓唔落我唔會再買,可能去宜家買兒童床加床欄比佢瞓

別墅

明白晒!咁我要再度下屋企可放到幾大的bb床啊

複式洋房

回覆:Pet2011 的帖子

普通size bb 床可瞓到一歲半左右,睇下係咪大b, bb 床最好可較得低嗰隻,因為到七八個月左右,識扶起身就要調教床板低啲,否則好易半夜起身跌落地。我兩個孖豬歲半開始就瞓小童床了,低身,方便佢地落床去廁所。不過要舖啲軟墊在地下,因為細佬反瞓,好易look落地

子爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 趣教勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我果張真係好大,係普通size一張半,(二手,朋友送)瞓到成兩歲。之後,折圍欄同大床拍埋瞓,又瞓到三歲幾。放埋一齊,放房,照顧方便好多。不過,都要睇返bbs會唔會好醒瞓,好易俾另一個嘈醒。同埋被仔要好小心

別墅

回覆:Ellen_yan 的帖子

歲半已經訓小童床,咁會唔會係格離房睇唔到佢啊?

別墅

回覆:ss_chiu 的帖子

咁即係一張大bb床搞掂晒?
同大床泊埋會否有空隙危險呢?
如可一張bb床搞掂就最好啊

大宅

我就買咗張4\'x2\'5\"大BB 床瞓住先~因為喺媽咪度座月,房擺唔到,廳都擺唔到兩張…到時座完月返屋企睇情況再買多張!唯有咁……

別墅

回覆:yanbb829 的帖子

咁你有冇找東西隔住2個b啊?
佢地有冇打交

別墅

其實我建議買2手,或睇下有冇d媽媽送俾你,好多人係FB呀,呢度BK呀放0歲床你可以到差唔多1歲時睇阿B生長情況再決定買乜床

我其中一張床係2手,咁就走去買左一張minixxxx, 點知隔左一星期有人問我要唔要佢張minixxxx床,隔多兩日又有人問我要唔要,但我已經買左.

D衫生床多數用1年就唔要,所以都好好好新。

子爵府

引用:我果張真係好大,係普通size一張半,(二手

原帖由 ss_chiu 於 14-08-01 發表
我果張真係好大,係普通size一張半,(二手,朋友送)瞓到成兩歲。之後,折圍欄同大床拍埋瞓,又瞓到三歲幾 ...
佢地會撐,會伸懶腰,會撐醒對方的。我都買了2張床,1張未切,到滿月已經要分床了!

首頁

尾頁

跳至