夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

上兩星期一朝早,老公突然急性哮喘分迷入咗ICU,我已經三魄無咗7拍,call個大姑奶通知佢,佢話点解o禁架,我唔得閒,去唔到醫院,我激氣到話,你地唔好嚟,都唔使話比99同大伯知,到Wed 99同大伯知道咗,99喪鬧我,當時老公仲未醒,我已又急又驚同大伯講,你搞掂你老母,我唔想見到佢。

仲有下交。
仔仔06-12-2003出世

大宅

多謝各位支持,我老公已出院了,但佢醒返就講d好奇怪說話,一係話自已去咗和合石,一係話去咗一間黑房,攪到我一頭霧水

原文章由 常在坤 於 07-12-18 22:06 發表
樓主依家點情況呀!妳要支持,頂住呀!祝妳老公快D好返呀!

大宅

我都有諗過,但我唔覺佢有珍惜我,返而燥咗,我成日提自已 "你有病,我忍你",噤又挨咗成2 wks:-( :-( :-(

原文章由 阿藍2006 於 07-12-28 14:19 發表
照你老公所講,可能佢真係死過返生
因為之前我老公有事入左院,佢醒返都係講d咁嘅嘢
如果你地迷信嘅話佢拜下神,多謝神救返你老公
呢d嘢睇你自己信唔信
你老公可以死裡逃生,你地一定要比以前更加珍惜大家嘅感情
珍惜大 ...

大宅

有時發得佢響醫院仲好過響屋企,叫佢食藥,佢唔食,話食咗d手腳好軟,趁我返工掉咗d藥,收工晏咗煮唔到飯又鬧,日日返工已做到死,返到屋企仲要服持兩仔爺:-( :-( :-( 老公無返工,過年筆錢已頭痛,隻99仲好意思問我,佢過年筆錢比幾多 比我條命佢

大宅

講?若果99同夫家D人對我老公好,我一定會通知,好似老公個死黨,知道咗立即走來醫院,但對

- 姑奶講咗後,第一句係"唔得閒"
- 99知道後,第一句係"你死好啦,唔好害死我個仔呀!佢要養我"
- 大伯知道後,第一句係"你無睇住佢咩,點做人做老婆架!"

到咗医生話老公可能變植物人,以上三位人兄360度轉。
姑奶話:知道近來你辛苦,你唔係掉底阿X,日後打算點,層樓你供唔來啦,買咗佢,如果有咩事先call我,我返大陸做1年嘢至返。
大伯更直接:我地兩老婆都未掂,你有幫阿X買保險?
99仲衰:阿X有咩事,你都要養佢一世,我幫唔到D咩。

到老公醒返,99都未到過醫院,到出院個日,老公通知佢地,99立即要老公去佢屋企,c6都未復原我唔想佢去,但c6話去一尚,叫的士要去到後:

99話:你打算休息到幾時?
c6話:過埋年至打算!
99話:得你老婆頂得住咩?
c6話:就算暫時唔比家用你都未得,好彩舅仔借住這2個月D供樓$,禁咪得羅。
99話:無家用..............(由於我響到,99再無講咩,但隔2日,c6突然同我講問咗佢老友借咗5000,作為這2個家用。

一句講佢個家認$唔認仔。

原文章由 曱甴人 於 07-12-31 13:31 發表

你唔好怪我直講, 掉轉我係阿媽, 個仔昏迷左入院都冇話聲我知, 我都會喪鬧個新抱, touchwood唔通真係要個仔乜左先話我知咩, 將心比心, 真係會好嬲! 無論點都要同老爺奶奶講! 你處理呢件事真係做得唔好, 無論平日男 ...

大宅

我都有諗過c6唔係99親生,出世紙係寫99個名,但出世紙登記日期就怪D,照我所知出生日期同登記日子一般係1個月,但c6就2個幾月

uote]原文章由 朗仔 於 08-1-2了

你c6係咪你99親生架? ,希望你c6有一日會明白,佢d''屋企人''係點對你地,而你c6唔好再鬼理佢地... [/quote]

大宅

隻9果肚仲係c6已返外家攪離緍,太62每個月比2萬蚊佢善養費,点會無$

原文章由 kiki.kiki 於 08-1-24 16:43 發表
我媽咪出世時阿婆冇錢, 遲咗4個月先湊夠錢幫我媽咪申請出世紙.........所以你老公個case, 都有可能嘅

首頁

尾頁

跳至