自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

今日同仔仔去迪迪尼玩
去到灰熊山谷有得玩水,有條繩可以拉然後有水滴落黎
之前有個B6既小朋友玩緊,跟住佢走開左玩其他
我仔咪走去拉條繩,拉左一陣後個B6小朋友跑返黎拉住條繩話佢玩開要我仔走開
跟住我話你剛才行開左啊
然後個B6小朋友就話係佢玩開先,跟住想推開我仔
我即時嚴肅咁同個小朋友講你剛才行開左,你要玩唔該排隊
個小朋友有啲尷尬(或者怕)唔出聲,然後佢爸走過黎問咩事
我咪話你仔行開左,到我仔玩時佢走過黎要玩,唔俾我仔玩
個爸爸就話小孩子嘛
我話小孩子也要排隊啊,更何況是你的小朋友先走
個爸爸就重覆左幾次話小孩子嘛,一起玩吧
我就話小朋友一齊玩冇問題,但而家係你個仔想推開我仔唔俾佢玩喎
跟住個爸爸同個小朋友講要一齊玩
唔知係咪我個樣惡,個小朋友冇再玩跑左去

我覺得一齊玩冇問題但唔應該想推人囉
P.S.對得起係用普通話

珍珠宮

回覆:有啲嬲囉

其實好小事 小朋友好多係咁 唔止大陸人 大人了解咗 最後肯退讓 算啦

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

小朋友大哂咩,就唔駛排隊?!

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

走開咗,又無講底,好明顯即系唔排啦

大宅

佢地無咩排隊概念架, 呢對b6 父子都唔算惡, 可以既就心平氣和講, 叫佢排隊, 同埋唔可以推人, 會整到其他小朋友。

stevekit  我係心平氣和  發表於 14-7-30 23:00

珍珠宮

乜都係佢講晒啦, 小朋友大曬咩

大宅

畀面勳章

又係小朋友
係咪我小朋友而家拎你d錢你唔介意先?小朋友嘛!

男爵府

唔駛咁勞氣,睇落真係好小事!

水晶宮

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

小朋友大哂呀

男爵府

個重點唔係可唔可以一齊玩,而係佢個小朋友推人唔啱,如果我係個b6爸爸,會叫小朋友say sorry先,先再要求樓主小朋友可否一齊玩,相信咁樣講大家會舒服好多!

happywindy    發表於 14-7-31 00:38
stevekit  對  發表於 14-7-30 23:38

大宅

引用:今日同仔仔去迪迪尼玩去到灰熊山谷有得玩水

原帖由 stevekit 於 14-07-30 發表
今日同仔仔去迪迪尼玩
去到灰熊山谷有得玩水,有條繩可以拉然後有水滴落黎
之前有個B6既小朋友玩緊,跟住佢 ...
我至憎小朋友推人。
我仔去公園玩,試過俾個細路仔推。

首頁

尾頁

跳至