跳至

首頁

尾頁

子爵府

真係擔心屎人啦,希望思思快d好番啦﹗我都唔知可以講咩好,希望思思快d好番,唔使咁辛苦,肯食番野啦﹗思思媽,你要保重呀﹗

男爵府

我都係覺得有燒(仲要係高燒)一定要食葯好d.....怕會變咗腦膜炎咋.....

不如你地同佢去法國醫院啦....我覺得d醫生都好 pro吓!!

男爵府

其實唔食退燒藥都無問題,鱷魚仔三個月大,發燒燒到104度,屯門醫院都無開退燒藥比佢,只係佢自己打勝仗,姑娘從中監察。

be 我建議你去私家醫院既兒科,發炎可大可小,無需要,佢地唔會要你留底,若果佢地認為要留院,少至你有專業人員24小時監察住思思。

原文章由 be 於 07-12-18 17:01 發表
在此代思思感謝各位靚ee的厚愛

今朝立刻帶思思再去睇開的醫生到睇
醫生說:點解把聲變成咁?(其實昨天我去看醫生時,都已形容了給他聽,可是他仍叫我觀察多一天,結果令思思延誤治療)
醫生聽了好耐 ...

[ 本文章最後由 shirleytong28 於 07-12-18 17:33 編輯 ]

伯爵府

思思未出過玫瑰疹,亦未發一歲針,出玫瑰疹會有氣管炎的徵狀嗎?

大宅

BE

思思依家好D未

希望思思快D康復唔洗你2公婆咁擔心

峻峻之前病咗2星期睇3次醫生先好返咋
依家D菌好惡又難好,真係要靠自己D抵抗力喇
加油

別墅

醫生說:點解把聲變成咁?(其實昨天我去看醫生時,都已形容了給他聽,可是他仍叫我觀察多一天,結果令思思延誤治療)
醫生聽了好耐 ...

嬰嬰已經打晒啦...幫思思打針既醫生應該會同你講幾時打同埋打幾多枝, 因為你唔同歲數打係有分別的...嬰嬰就7個月時打第一枝, 一共打了三枝!

大宅

思思依家點樣呀, 好轉了好多了嗎??

低燒係唔使食退燒藥, 但如高過38度, 就最好食啦, 持續高燒實在好令人擔心 :cry:

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 be 於 07-12-18 19:11 發表
思思未出過玫瑰疹,亦未發一歲針,出玫瑰疹會有氣管炎的徵狀嗎?

shirley 都講得啱, 咁既情況, 不如帶佢去醫院啦!
由其政府醫院, 無事, 佢地會 "pang" 你走的.
祝思思早日康復

伯爵府

思思都係7個月時打第一支,9個月打第二支,上次醫生只說第3支會在歲半前便可,請問嬰嬰第三支係幾時打架?
原文章由 cspc7 於 07-12-18 19:38 發表

嬰嬰已經打晒啦...幫思思打針既醫生應該會同你講幾時打同埋打幾多枝, 因為你唔同歲數打係有分別的...嬰嬰就7個月時打第一枝, 一共打了三枝!

[ 本文章最後由 be 於 07-12-18 23:17 編輯 ]

伯爵府

思思食左醫生新開的藥後,好似好了一點,沒有那麼扭計,終於見番她傻笑的樣子,午睡時又好瞓左,:-P
只係依然唔肯食奶和粥,又唔肯飲水,但白飯就食了小半碗,
當我用針筒迫她飲水時,c6見她喊得緊要,又唔肯比我餵,:tongue:
由於見她的情況好似有了改變,所以暫時唔同她去醫院住,但若情況惡化,就會去立刻帶思思去醫院:cry::cry:

子爵府

畀面勳章

吓 !!  be, 我幾日無上bk, e家先知思思病咗 :(

不過見你最新update佢好似好d,我都安心d, 不過還是要看緊些...

思思好叻女, 一定好快好, 加油 !!

有咩事記得出聲,承恩媽之前介紹咗個老e生比我, 你要唔要佢contact ? 要的話pm 我啦...

別墅

原文章由 be 於 07-12-18 23:02 發表
思思都係7個月時打第一支,9個月打第二支,上次醫生只說第3支會在歲半前便可,請問嬰嬰第三支係幾時打架?

嬰嬰第三枝針係一歲既時候打, 可能每個醫生都唔同, 等思思好番後, 你打去再問下醫生係咪時候打啦!

大宅

原文章由 be 於 07-12-18 23:16 發表
思思食左醫生新開的藥後,好似好了一點,沒有那麼扭計,終於見番她傻笑的樣子,午睡時又好瞓左,:-P
當我用針筒迫她飲水時,c6見她喊得緊要,又唔肯比我餵,:tongue:
...

思思好返的就好囉,佢岩岩好返的,胃口係會差的既,慢慢來啦,要俾多d 暖水佢飲, 我知道bb病左,你一定會好好擔心, 不過你照顧思思之餘都要顧住細b呀, 小心身體呀,思思咁叻女,好快重磅返啦:loveliness:

ps : 唔好成日 呀,take care 有咩事要上來update我地架:loveliness: :loveliness:

禁止發言

醒目開學勳章 畀面勳章

大宅

原文章由 swisslady 於 07-12-18 21:08 發表
思思依家點樣呀, 好轉了好多了嗎??

低燒係唔使食退燒藥, 但如高過38度, 就最好食啦, 持續高燒實在好令人擔心 :cry:

我問咗一個囡囡經常發燒兼且會抽筋的同事, 佢話38.4度以下可以唔使食藥

子爵府

畀面勳章

be, 有好轉就即係打梗仗, 就贏架喇...唔好太擔心, 但我醫生教我bb 100.5度先係發燒, 而退燒24小時後都冇再燒先可停退燒藥...你叫思爸唔好太心急...思思e個時候需要藥物幫助打低d病菌...唔好咁快停呀!

醫生聽了好耐 ...

別墅

be:
祝思思早日康復,唔好太過擔心,
我媽咪成日話,細路仔發燒未必唔好喎~(例如:增高,出牙都會發燒,發完燒,會多d抵抗力),晴晴發燒既時候,我會咁樣同自己講

大宅

祝思思快d好番~~~過一個快樂聖誕節~~
Little Boxer媽咪

男爵府

好返d就好啦! 慢慢唻啦! 可能思思因為最近食得藥多, 見到針筒都怕,咪會喊囉! 或者煲d湯水/雪梨水/ APPLE水佢飲, 有D味, 又有水分, 咁可能唔駛迫佢..佢咪唔會喊囉!
BE, 你都要TAKE CARE呀, 唔好太擔心呀!

原文章由 be 於 07-12-18 23:16 發表
...

男爵府

be, 思思點呀~ 今日有無再好d? 你唔好太擔心. 你自己都要休息多d呀.

首頁

尾頁

跳至