跳至

首頁

尾頁

別墅

原文章由 be 於 07-12-17 23:12 發表
思思出世以來第二次發燒,但今次d菌好勁,
星期日早上醒來就燒到38點幾度,去完生日會返到屋企午睡後,燒到39.4度,昨晚每小時醒一次,今朝連聲都出唔到咁滯,每4小時食住退燒藥都係退到38度,呼吸時氣管"her her'聲,幾尺遠 ...

嬰嬰十月頭都試過有氣管炎, 有發燒, 又有啖, 又係呼吸時氣管"her her'聲, 睇完第一個醫生都冇用, 食咗成個星期藥都唔好, 之後要睇番家庭醫生先好番...我個家庭醫生話好彩嬰嬰有打肺炎鏈球菌針, 如果唔係啲菌入咗個肺度就好trouble...思思有冇打到依枝針呀? 你都係快啲帶思思去睇第二個醫生啦...希望思思快啲好番啦, 我都知大住個肚, 仲要照顧大b係好辛苦, 你自己都要保重身體呀!

別墅

原文章由 be 於 07-12-18 17:01 發表
在此代思思感謝各位靚ee的厚愛

今朝立刻帶思思再去睇開的醫生到睇
醫生說:點解把聲變成咁?(其實昨天我去看醫生時,都已形容了給他聽,可是他仍叫我觀察多一天,結果令思思延誤治療)
醫生聽了好耐 ...

嬰嬰已經打晒啦...幫思思打針既醫生應該會同你講幾時打同埋打幾多枝, 因為你唔同歲數打係有分別的...嬰嬰就7個月時打第一枝, 一共打了三枝!

別墅

原文章由 be 於 07-12-18 23:02 發表
思思都係7個月時打第一支,9個月打第二支,上次醫生只說第3支會在歲半前便可,請問嬰嬰第三支係幾時打架?

嬰嬰第三枝針係一歲既時候打, 可能每個醫生都唔同, 等思思好番後, 你打去再問下醫生係咪時候打啦!

首頁

尾頁

跳至