夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日想同大家分享下我 62 的金句 :

1) 你嫁左入我地家門, 生系 x 家的人, 死系 x 家的鬼.
2) 夫妻如衣服, 只有父母, 兄弟姊妹先系至親.

(以下系我面前同我老公講)
3) 你身上流緊系我的血, 我系你老豆, 你條命都系我比你.
4) 我系你老豆, 莫講話你第日搬出去住, 我隨時可以去你度, 就算我搬去住都系應該.

如果你有個甘 62, 你地會點 ?

大宅

原文章由 rubymo928 於 07-12-18 16:03 發表

1) 你嫁左入我地家門, 生系 x 家的人, 死系 x 家的鬼.

3) 你身上流緊系我的血, 我系你老豆, 你條命 ...

會點??????
會嘔血.... 想死!!!

男爵府

你62都勁難頂!!!
好似拍緊古裝片

原文章由 rubymo928 於 07-12-18 16:03 發表

別墅

你62都幾古老架喎, 如果以人的立場, 我衹可認同第2和第3點, 因為親人確係至親, 而仔女係由父母產生出來 , 但最始的父是創造天地萬物和人類的父神呵!
我衹會聽, 聽完就算囉, 咁供養父母係應該, 但又未必要一齊住呀, 你老公有無兄弟姊妹, 有的話就更加唔需要去你度住啦, 佢可能講吓.

別墅

大宅

原文章由 rubymo928 於 07-12-18 15:03 發表

你62係道落下馬威!我聽完當聽唔到,最緊要係你考公点諗啫!

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

如果係我, 我一定會死......, 笑死 .

大佬呀...., 佢究竟知唔知自己講緊乜嘢 :lol ?

翡翠宮

我會同佢講無問題架62你想幾時黎住都可以, 不過預早通知聲我地去下遊埠先

複式洋房

一個字"勁"

你62都好傳統守舊wor, 咁你老公係咪禺孝o個隻, mud都聽晒佢講呀?

1) 呢句都勉強可以接受
2) 咁你叫佢同你99講啦!
3) 呢句好絕呀, 咁佢係咪想攞番你老公條命呀~咁係咪想謀殺先:lol
4) 嘩, 咁樣你一定要有咁遠搬咁遠, 同埋要搵間細d嘅, 佢鐘意咪瞓梳化law.

禁止訪問

大宅

超低能白痴:tongue:

男爵府

嘩,大家族呀
洗唔洗朝朝請安架
你係咪做大少奶唔使做
有幾個妹仔使

男爵府

回應話:
老爺, 你攪gag呀?

珍珠宮

嘩~~ 同我99講d野一模一樣呀!!!!

我99都係架, 覺得我嫁左就應該再冇父母兄弟姊妹!!
但佢嫁左比錢返外家就係孝順!!!

佢都有同我老公講妻子如衣服!
但佢就同62講, 老婆永遠最重要! 重要過父母兄弟, 同埋聽老婆話會發達! 62賺到錢, 係因為佢聽老婆話, 蝕左錢係因為62自把自為!!

佢都有話, 間屋係我個仔既, 我幾時鐘意上去都得! 仲要一定keep 鎖匙, 如果我地鎖左門, 佢一定狂禁鐘禁到我地開門! 佢話要上黎, 我地絕對唔可以走左去, 唔係又發幾星期脾氣, 外加粗口一大堆! (問候我阿媽囉!)
然後佢99黎搵佢, 佢就完全忘記了, 然後由得老人家係屋外面坐地下等佢返!!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我淨覺得好好笑

複式洋房

嘩, 咁似我6299 d思想嘅?

男爵府

我老爺又係咁! 成日都同我老公講"夫妻如衣服, 只有父母, 兄弟姊妹先系至親", 仲有呀, 成日叫我老公唔好咁就我, 又話如果我唔好, 咪搵過第二個囉, 正一pk, 都唔知佢乜理論......我記得我第一日入門佢已經同我講,話我入得佢地門, 就一定要孝順佢地, 好好服待同照顧佢地, 又話佢地而家冇乜野好做, 想弄孫為樂, 叫我要快d生個孫比佢地, 我真係勁 .

所以我而家都唔理佢地咁多, 佢地講乜我都當耳邊風, 正所謂"意見接受,態度照舊", 激鬼死佢地

大宅

你老爺係咪係時候返古代呀,佢應該唔屬於呢個現代化年代喎:lol :lol :lol

侯爵府

好媽媽勳章

Good points!
agree=>即係生養死葬,62全包啦!!心抱可以係男家白食白住,都吾錯!
agree=>即係62 叫d心抱多d返外家,比多d$外家,因為 只有父母, 兄弟姊妹先系至親!

3)你身上流緊系我的血, 我系你老豆, 你條命都系我比你.
=>吾怪得老公禁多缺點啦,原來吾可以怪老公,係DNA既原頭出左問題!!既係第日老公做錯d乜,要去丙62!
4) 我系你老豆, 莫講話你第日搬出去住, 我隨時可以去你度, 就算我搬去住都系應該.
agree=>既然你嫁左入62家門, 生系 x 家的人, 死系 x 家的鬼,生養死葬,層樓當然係62出哂$買比心抱住,62當然隨時可以去你度,right?

大宅

原文章由 smaller 於 07-12-18 16:20 發表
你62都幾古老架喎, 如果以人的立場, 我衹可認同第2和第3點, 因為親人確係至親, 而仔女係由父母產生出來 , 但最始的父是創造天地萬物和人類的父神呵!
我衹會聽, 聽完就算囉, 咁供養父母係應該, 但又未必要一齊 ...

我c6系一粒仔, 我有2個姑奶 + 1個姑仔. 即系無人可以同我地 share 責任, 因為 62 思想系嫁出去的女, 系"put" 出去的水.

唔知當日阿姑奶嫁時, 62 系埋用同一番說話同自己個女講 : 你嫁左人就生系夫家的人, 死系夫家的鬼..........?-(

首頁

尾頁

跳至