論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我呢個工人好好,老實勤力,但做左兩年,就話唔做要返去,出盡錢都留唔住,返左去五個月就話想返黎,因為我有三小朋友,佢又熟我家,咪又洗一畢錢請番佢,口口聲聲話唔會返去,會等完約先返去

點知依加兩年幾啦,話想返去過年,都算啦,見揍三個細咁辛苦,就下你俾佢呢個時侯返,返去15日,依加過左一半日子,竟然打番黎話病,要住醫院,要多個星期先返到黎,我同佢都應該心照,我明知佢係講大話架啦,咁我又可以點呢?我唔通飛去印尼捉你返黎咩?鬼叫我三個細請唔到人咩

chunsamyuen  肉隨針板上, 食住妳囉  發表於 14-8-6 13:22

別墅

回覆:幾好嘅工人都唔可以俾佢返鄉下囉

唉~我之前个菲姐都係差唔多。在我家服務時表現值80分,好好㗎。但一放假回鄉即完全判若兩人,連联络都联络不上。

男爵府

回覆:白兔太太 的帖子

真係一去不返?咁咩都無得追嗎?

別墅

我家個印尼工人都係咁, 話病唔知幾時返, 結果無返.

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 hc1018 的帖子

唉!唔比佢返去?
又好似好不近人情!
離鄉背井!好悽涼!
比佢返?d衰鬼! 話唔返就唔返!
打亂哂d schedule !

有誰明白!

男爵府

回覆:ha-ppyday 的帖子

咪係囉,你打工,我都打工架,你想留多個星期唔係問題,早講嘛,我預人呀!我老闆都要預人架,依加我都未知可否攞到假,唯有求老爺奶奶幫幫手

男爵府

真係越諗就越嬲,到依加都覆我幾號返,俾左幾日口訊佢都唔覆,仲要見到佢換左whatapp嘅相,好開心嘅家庭照,越諗佢可能唔返,我就嬲爆,當初攪咁多野請佢返黎,依加佢竟然咁,我仲要出晒糧俾佢都係想佢開開心心,費事扣起糧,對佢咁好,仲要諗起佢若然唔返我乜都無

禁止訪問

回覆:hc1018 的帖子

複式洋房

我都剛中招,原定2/8返到而家都唔見人

印印做左兩年表現ok, 仲剛續新約

男爵府

回覆:Chuchuma420 的帖子

佢有無搵你?

複式洋房

冇...之前留的手電冇開,印尼屋企冇人聽

但我知佢有睇我line 的message, 因為有\"Read\"的時間mark 住

大宅

我都好擔心呀! 家中姐姐11月底完約, 唔知續不續約好, 一樣是擔心以上問題!!

男爵府

引用:冇...之前留的手電冇開,印尼屋企冇人聽但

原帖由 Chuchuma420 於 14-08-04 發表
冇...之前留的手電冇開,印尼屋企冇人聽

但我知佢有睇我line 的message, 因為有"Read"的時間mark 住
唉!我都見到佢有睇我口訊,但又係無覆我,咁你打算點?有無打過俾agent?

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

主 賜 平 安

複式洋房

有呀,agency 幫手搵佢兩星期都搵唔到

而家失蹤夠三日就會send 信去入境處cut visa 同contract

再等2個月請賓

男爵府

引用:有呀,agency 幫手搵佢兩星期都搵唔到而家

原帖由 Chuchuma420 於 14-08-04 發表
有呀,agency 幫手搵佢兩星期都搵唔到

而家失蹤夠三日就會send 信去入境處cut visa 同contract
唉,真係咩保障都無,我都擔心佢係咪唔返黎,係我就煩了

大宅

真係好衰,返就返,唔返就一早講,唔好玩死我地。我姐姐現在都身在印尼放假中,我都好擔心佢到時失蹤

大宅

我對上個印姐都是實牙實齒一定返, 最後緊系失望啦.

所以今次個印姐我只俾兩個選擇佢自已決定

1) 同我續約唔返鄉下, 我俾多一個月人工佢當花紅

2)張約完之前三個月返左鄉下先, 回來至同佢簽新約, 期間同agent傾好續約D錢可以轉做請新工人用, 睇定鐘點作好兩手準備.

禁止訪問

複式洋房

回覆:IvyPluto 的帖子

認同,要識保障自己!

之前佢話新年返,明知開新約都照比放,實在對佢太好

首頁

尾頁

跳至