論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我要返工,回家又要跟功課同默書 ,囡囡放學後嘔到七彩:-( ,工人姐姐都唔會主動話我知 ,晚上我照顧緊囡囡嘔吐時,佢仲要問我囡囡發生咩事?究竟佢地係有無帶個心返工架

別墅

唉,有工人又煩,無又煩,我而家等緊個新工人到港,我頭家,亂到吳識形容,d仔女由細到大,都慣左有姐姐,生活方式一路都好有條理...由於申請yan yan時agent出錯,攪到我要再等多兩個月,呢兩個月嘅真空期,d仔女好難適應,生活時間表完全亂晒,簡直嚇人...所以,有姐姐幫手,好過無...

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

囡囡放學後嘔到七彩,工人姐姐都唔會主動話我知.....你同工人講,亞女有 mud 吾妥﹝e.g. 出紅點 even 系蚊 lang、傷風、咳、整損左等﹞,第一時間要同你 report。

佢仲要問我囡囡發生咩事 ..... 佢可能真系吾知,關心下少主呢,總好過不聞不問 lar。

原文章由 Yingmom 於 07-12-20 12:12 發表
我要返工,回家又要跟功課同默書 ,囡囡放學後嘔到七彩:-( ,工人姐姐都唔會主動話我知 ,晚上我照顧緊囡囡嘔吐時,佢仲要問我囡囡發生咩事?究竟佢地係有無帶個心返工架 ...

大宅

twins214wy,
多謝關心。問左同學aunt,原來佢囡囡都係一樣,因有同學在班內嘔吐... 應該被傳染左
個姐姐剛打電話給我報告了亞女又嘔的事,已大有進步喇
我個傻女仲識得提出話開卡通俾佢睇就唔會記得要嘔的事喎

原文章由 twins214wy 於 07-12-20 15:57 發表
囡囡放學後嘔到七彩,工人姐姐都唔會主動話我知.....你同工人講,亞女有 mud 吾妥﹝e.g. 出紅點 even 系蚊 lang、傷風、咳、整損左等﹞,第一時間要同你 report。

佢仲要問我囡囡發生咩事 ..... 佢可能真系吾知,關心下少主呢, ...

首頁

尾頁

跳至