跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章

我想識番d天水圍/元朗/屯門o既0606mami, 得閒一齊tea下啦~~:loveliness:

公爵府

畀面勳章

我都係天水圍架, 你地住天水圍邊度呀??

公爵府

畀面勳章

原文章由 mslo 於 07-12-22 10:23 發表
我住流浮山

yee, 咁你都幾近我喎~~我住廈村架~

公爵府

畀面勳章

原文章由 mslo 於 07-12-22 11:36 發表
你洗唔洗返工,得閒一齊玩丫

我冇番工lu~~ 好呀, 得閒一齊玩啦!! 我成日都唔知有咩做~~ 你有對孖b喎, 你湊得掂嘛?

公爵府

畀面勳章

原文章由 mslo 於 07-12-22 12:25 發表
我有返工的,要我湊孖b我會痴線的,得閒星期日我哋約出嚟玩丫,我最仲意帶亞囡去天水圍公園仔

你係咪住村屋架?
你1個帶唔帶到2個出街呀??

公爵府

畀面勳章

原文章由 idaandho 於 07-12-22 16:24 發表
我係天水圍媽咪喔~~^^

你住天水圍邊度呀??

公爵府

畀面勳章

原文章由 idaandho 於 07-12-23 08:12 發表

天恆
星期6同日就去天耀.天瑞

天耀好近我呢~

公爵府

畀面勳章

原文章由 mslo 於 07-12-25 12:12 發表
我係住村屋的,我一個人帶唔到兩個囡出街,因為佢兩個好曳,係 NON-STOP 那一種,所以要同其它人先可以帶佢哋出街

我都係村屋呀~~ 如果要我1個湊2個b出街, 我只係可以去d 好近o既地方囉~~ 我咁耐都係試過1次咋...其他時候都要同老公一齊出先得~~

公爵府

畀面勳章

原文章由 mslo 於 07-12-25 13:01 發表
你一個細嘅就可以一個帶兩個︳但係我對孖囡咁曳,一定好似甩繩馬騮咁,周圍走,所以咁耐我都唔敢一個帶兩個出街。就算係屋企,我一個睇兩個都唔掂呀,真係好怕佢哋

仲咩放假都唔出街呀?我 UPDATE 完亞囡個 BLOG 而家洗頭出街 ...

係呀, 我大女都成日周圍走...真係幾麻煩架~~ 你仲要2個添~~
我都仲未諗到去邊好呀~~

MERRY CHRISTMAS呀!

公爵府

畀面勳章

原文章由 mslo 於 07-12-25 13:34 發表
我昨晚巳想同囡囡去街,但食完飯巳9點幾,所以今日先去囉,唸著而家去飲茶茶,一陣返嚟食粥粥,跟著七點左右就去屯門巿廣場影吓聖誔相,因為唔想去今多人太迫嘅地方,但係又想比佢哋感受吓聖誔氣氛喎 有無興趣今晚一齊去行吓呀: ...

HEHE都好架~~ 我都有諗過近近地去屯門算架喇~~ 我巨4晚都自己出左街, 但係未帶佢地出去咋~~
你會唔會用孖B車架?? 因為我今日諗住影相, 就唔想揹阿仔, 但係用孖B車如果去屯門會好麻煩..佢D路咁窄...

公爵府

畀面勳章

原文章由 mslo 於 07-12-25 13:45 發表
我唔會用孖B車呀,我老公返工,我唸著搭車去,所以會食飽飽先起行,我 PM電話比你丫,到時電聯,因為我兩個囡,變數會大好多,好似昨晚咁就無得去 LU﹗

好啦,我出街啦﹗

...

你唔用車仔, 咁佢地2個肯行咩?? 定2個都抱住呀?我唔敢俾囡囡自己1個行架, 除非個商場冇咩人架咋~~
好丫..我都PM我電話俾你丫..我而家仲諗緊出唔出去出面D商場~

公爵府

畀面勳章

SANDY,

我睇左你孖女個BLOG呀!! 佢地好叻呀, 係咪家姐講左多D架?? 我見到佢講好多野~~ 好叻呀..仲識對答添~~ 我個女都仲未識...仲係自己講太空話咋~~ 但係聰野就OK啦, 都明我地講D咩..

公爵府

畀面勳章

原文章由 mslo 於 07-12-25 17:41 發表
callyclaire,

我兩個囡係可以自己行的,但係如果人太多我都唔會比佢自己行,因為怕D人會踩親佢呀。

我個囡係開始好多野講呀,但係唔係我教佢的,係佢自己睇 BABY TV學,仲學埋好多野嚟對付我,對著佢哋真係想死呀,勁曳呀﹗

有時 ...

佢地都唔係曳呀~~ 我覺得佢地好叻呀! 我個女就冇咁叻啦~~~ 我個女都唔你好肯坐車..好煩...但係人多真係唔可以俾佢行呀!!
今日我最終出左愉景行街呀~~

公爵府

畀面勳章

原文章由 mslo 於 07-12-26 11:11 發表

我昨天最終都係同亞囡去咗屯門巿廣場行一陣,影吓相,順便去行吓玩具反斗城,佢哋真係無時停,唉﹗勁辛苦呀﹗

我覺得佢哋好曳呀,但係健康院話唔係曳,係活躍d,好動d。但係佢哋好動得嚟 non-stop,我都無精力同佢哋玩。
...

係呀, 呢個年紀係NON-STOP架喇...我囡囡都係, 我都唔明點解佢可以不停咁玩, 祚日玩到唔肯訓~~
愉景都唔錯呀~~~~ 有時間CLICK去我BB相簿睇下啦~~ 我UP左上去架~

公爵府

畀面勳章

原文章由 mslo 於 07-12-26 12:54 發表
我 CLICK 咗,但係見唔到有昨天的相,最近只有 8/12 喎﹗
我對囡昨晚都唔肯訓,仲半夜大喊添呀

哈哈..唔記得左未UPDATE 添~~
條LINK 應該係www.picasaweb.google.com/babynick909
入到去CLICK CLAIRE 18 MONTHS 同埋NICHOLAS 3MTS 就有架喇~
你對孖寶係咪玩得太開心呀??我女有時都係...半夜會大喊~~
不過好煩架, 1個喊, 另1個都會喊~~ 其實孖B係咪性格都會相似架?

公爵府

畀面勳章

原文章由 mslo 於 07-12-26 23:03 發表
係呀,佢兩個玩得太開心了,所以昨晚大妹喊咗兩次,點氹都無用,真慘﹗不過我仲慘,昨晚唔記得除 con 攪到隻眼發炎,今日所有活動取消,無得去公園玩,我仲要入博愛睇急症添呀﹗

兩個嘅性格我覺得都幾似的,不過我覺得大妹好動d,叻d,細妹就 ...

WAH...1晚冇除CON已經咁大件事?? 我以前都成日唔除架~~
我睇你D VIDEO都覺得大妹多野講D呀~~ 但好叻女呀真係!!

公爵府

畀面勳章

原文章由 mslo 於 07-12-27 09:40 發表

你比佢多d睇同接觸多d野都會叻do家,同埋我成日迫佢講野,假如﹕佢想玩畫公仔,我就會拎著畫墊叫佢講畫丫,佢就識講 "畫畫畫" 我覺得喱招好掂呀﹗

今日我病假呀﹗一陣去睇眼科,如果一陣好返無事,我會帶亞囡去天水圍公 ...

我成日都有叫佢講野架, 不過佢唔係好講呀...上次姑娘話有D小朋友係咁, 鍾意聽埋聽埋唔講住...遲D先講, 唔知我個女係咪咁呢..
係呢, 你睇邊隻BABY TV架??我好小俾佢睇架, 佢都坐唔定O既~~

公爵府

畀面勳章

原文章由 mslo 於 07-12-27 14:12 發表
我而家同佢哋去天水圍公園玩喇,有興趣一齊嚟丫

我岩岩先睇到你MSG添~~

公爵府

畀面勳章

原文章由 mslo 於 07-12-27 14:09 發表
我比佢哋睇 now tv 448 嘅 baby tv,佢哋係那裡學到好多野,可惜一d曳野仲學得多過好野

448我冇添~~
如果申請1個台幾$呀?

公爵府

畀面勳章

原文章由 mslo 於 07-12-27 16:50 發表
好似 $12 一個月,買埋 442 playhouse disney丫

咁平??
係咪真係WORK架?? 因為我見448做D好奇怪O既BABY TV 咁O既..即係o個D好簡單...有個APPLE O係樹趺落黎跟住唔知做咩咁~

首頁

尾頁

跳至