少年成長

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:箍牙問題請教

我在銅鑼灣胡春琳箍緊...醫生非常有耐性..而且專業...

胡春琳:牙齒矯正專科醫生

真誠待人

大宅

引用:我去元朗某間就cool,佢既費用幾四萬幾,比

原帖由 yammyying 於 15-01-18 發表
我去元朗某間就cool,佢既費用幾四萬幾,比五到实數,係因為cool既耐未知,但係咪咁加,cool既時間五同就價 ...
不知道我有沒有誤解你既意思..

通常第一次約見醫生,醫生報了價,就一直箍都好為止,不會中途加價....

真誠待人

大宅

引用:Quote:原帖由 yingyingfok 於 14-08-20 發

原帖由 pswongg 於 15-01-28 發表
請問費用多少?
關於箍牙都樂意分享,不過,抱歉,箍牙費用,每個個案都不同,以醫生報價為準,實難作參考!

真誠待人

大宅

引用:回覆 wingkin1234 的帖子我兒子剛做了第一

原帖由 活出彩虹 於 15-02-11 發表
回覆 wingkin1234 的帖子

我兒子剛做了第一次檢查(首次檢查$2000),醫生quote了整個計劃收費$64,000 ,兒 ...
HKD64000,用咩箍?

真誠待人

大宅

引用:17,18歲先箍,ok嗎?究竟早D箍好or遲D好?

原帖由 wesleypiano 於 15-05-06 發表
17,18歲先箍,ok嗎?究竟早D箍好or遲D好?
我有表妹18歲箍,亦有表姐27歲先箍,講真其實無咩特別影響,最緊要是醫生好不好,這真的是箍牙成功與否的關鍵.

真誠待人

大宅

引用:請問cool牙會痛幾耐?會有幾痛?我仔其中一

原帖由 gasman 於 15-05-06 發表
請問cool牙會痛幾耐?會有幾痛?我仔其中一隻門牙向外斜生,係好斜,我擔心他忍不住痛唔肯cool

...
我從小都好怕痛,不小心弄傷小小都嘈嘈閉,我真心覺得剝牙痛過箍牙.也許是我遇到良醫,箍牙對我生活上沒有什麼負面影響,醫生全程跟足,有什麼事只要告知她,就馬上會替我解決.
事實上箍牙沒有坊間說得那麼嚴重與困難的,起碼箍了一年,我都沒遇上過什麼問題.

真誠待人

大宅

引用:我個好女喺尖沙咀整。大概$22000,但唔知點

原帖由 monalee213 於 15-05-07 發表
我個好女喺尖沙咀整。大概$22000,但唔知點解醫生話唔使剝牙!佢話上咗箍睇吓有無需要先。請問有無人喺咁? ...
專科醫生?

真誠待人

首頁

尾頁

跳至