自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:tkop 的帖子

佢面好多暗瘡。。。不過影唔到。。

伯爵府

同我個仔情況一模一樣,佢今年中一已經高過我(我160cm高),又係勁標暗瘡,又係唔知點解手腳有少少損就會生一舊舊疤出黎,我同佢睇過醫生,醫生話佢本身體質係咁喎,而家暗瘡果度要日日食抗生素,已經食左兩星期,好左好多,就連佢勁多頭油同頭皮嘅問題都解決埋,你帶個仔去睇醫生啦…

珍珠宮

回覆:慎入! 好驚唔知點解我細佬生暗瘡生成甘

每次同一個位置生?

水晶宮

睇醫生啦,生到咁,一秒都不能忍。

公爵府

快啲睇醫生,可能唔係暗瘡,如果好痛嗰啲可能係火疔瘡,要食抗生素2星期㗎,快啲睇咗先啦

未曾生我誰是我,生我之時我是誰,
長大成人方知我,合眼朦朧又是誰,
來時糊塗去時迷,空在人間走一回,
不如不來亦不去,亦無煩惱亦無悲。

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

唔似暗瘡,係咪粉瘤?睇下醫生唔好靠估

主 賜 平 安

大宅

去睇醫生,只可以話唔好睇輕,我老公皮膚問題有傷口睇輕,中左金黃葡萄球菌,疱疹,住左醫院9日,瘦左20磅,醫生話呢啲菌周圍都有,有傷口時你抵抗力弱就打你,所以唔好睇輕傷口處理,佢都試過生瘡有膿似暗瘡但唔係,穿左後皮膚有loon,唔係暗瘡黎。同事個朋友既男朋友喺屋企整腳無理,細菌感染2日就大吉左。唔係嚇你,只係想話唔好諗住自己唔會咁好彩,睇落去都唔嚴重就忽視左,傷口喺眼邊更要去睇醫生,唔止一次就睇專科,唔好用手自己禁膿,手指好多細菌。祝快啲好返。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

睇e生好d

珊瑚宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

真係唔係普通暗瘡喎。一定要睇 怕拒會爛面

瑪瑙宮

引用:同我個仔情況一模一樣,佢今年中一已經高過

原帖由 Candy_family 於 14-08-05 發表
同我個仔情況一模一樣,佢今年中一已經高過我(我160cm高),又係勁標暗瘡,又係唔知點解手腳有少少損就會生 ...
細佬黎架

別墅

回覆:chanbbheihei 的帖子

請問係咪睇皮膚専科?請問有介紹嗎?價錢方面又是否很貴? 感激

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

睇醫生, 唔會自己試藥膏了

禁止訪問

大廚勳章 BK Milk勳章

回覆:dadajai 的帖子

水晶宮

引用:Quote:dadajai 發表於 14-8-4 22:12 真係要

原帖由 大少拉 於 14-08-04 發表
真係要睇下皮膚科. 因為唔似一般暗瘡咁... 隻眼腫哂...
係囉我都覺

珍珠宮

係咪內分泌問題呀,睇生啦,留左疤痕就唔好啦。

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

珍珠宮

屋企人試過d瘡腫到成隻鵪春蛋咁大,又爛肉含哂癑,醫生話有d人既體質係咁,好易生瘡,食藥掂左。

上youtube睇有d仲恐怖d癑好似大量綠色忌廉咁噴出黎,好震撼

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

侯爵府

可以先看普通科, 我仔之前也是這樣, 看私家醫生説是細菌感染, 要吃抗生素及特效藥, 又寫醫生紙給我, 說如吃藥不消的話就到醫院看急症, 可能要做手術.

侯爵府

畀面勳章

唔似暗瘡,快啲睇醫生,可先睇普通科或有需要再轉介,祝早日康復

侯爵府

DHA勳章

戒食朱古力同奶類食品

codeone  + 戒食牛,鵝,雞,蛋  發表於 14-8-5 10:22

大宅

呢D唔似暗瘡咁簡單

首頁

尾頁

跳至