跳至

首頁

尾頁

大宅

大家喺邊間生bb?有冇好介紹?第一胎...

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

公立係要跟住址the best is Queen Mary,私家就St Paul啦

miwongwong    發表於 14-8-17 21:24

大宅

回覆:香港區邊間醫院生bb 好?

Cannosa 都 ok

Miranda_Ho    發表於 14-9-17 11:14

大宅

回覆 Jasmine-4711 的帖子

THANK YOU~

大宅

回覆 rkowsoakna 的帖子

THANK YOU

大宅

St Paul or Youde Natasole Eastern Hospital

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

如果價錢OK, 貴DD去CANOSSA或養和, ST PAUL真係唔掂, 我住隔離街就屋企人咋, 試左一次, 第2次已經唔想再去 (服務態度問題, 去私家都係想服務好姐, 否則去東區啦, 都好多人話好)

大宅

Adventist on Stubbs Rd

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

公院:瑪麗,東區。
私院:養和,嘉諾撒。

Miranda_Ho    發表於 14-9-17 11:15

禁止訪問

回覆:conniecheung 的帖子

大宅

THX

禁止訪問

引用:如果價錢OK, 貴DD去CANOSSA或養和, ST PAUL

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

感動到喊, 終於有人明白我
我住ST PAUL隔離街, 真係受佢唔少氣, 而家我地一家寧願搭的士去養和睇醫生

生第一個, 隔離床問左句: 呢隻咩藥, 嘩個姑娘真係夠膽答: 講你都唔識架啦
每日朝早5,6點, D職員就入黎換熱水壺, 係成個BOMB一聲掟落檯面, 包你嚇醒, 如果嚇唔醒, 加埋一野"刷"一聲拉開個簾, 包醒
生第2個, 我問醫生可唔可以去養和, 佢話貴呀, 去ST PAUL啦, 捱幾日唔好SIDE錢.....結果又去左st paul

之後十幾年, 家人生病去睇醫生, 半夜去sp一定無醫生的, 一定話去巡房, 緊要事行開左, 幾個鐘都唔出現, 我有足夠理由懷疑根本無醫生ON DUTY, 全部都係即時CALL
D藥又唔多WORK (唔夠快), 吊下吊下又唔好咁
試過拎住NUMBER 24號, 好多人, 無位坐, 去到22號左右我已經企附近等叫, 等等下唔對路, 點解26嘅? 可能有特別原因啦, E? 到27? 於是我問姑娘 (自問語言普通): 姑娘呀我24wor, 係咪過左我聽唔到? 嘩, 個姑娘即時發惡: 我叫左好多次好大聲喇wor!!! (嘩咩料呀, 我問下姐, 我都未發惡你發惡), 你惡我咪惡lor, 我真係企o係度架嘛, 我咪答佢: 咁我真係聽唔到wor! 佢咪黑口黑面話補返

我地而家去養和, 就算多人就算半夜, 45分鐘已經連藥都拎埋, 駛鬼去st paul受氣咩, 反正都係claim, 最多蝕的士錢, d 藥靚好多

pomanlife    發表於 14-9-1 10:15

禁止訪問

引用:感動到喊, 終於有人明白我我住ST PAUL隔離

子爵府

回覆:miwongwong 的帖子

東區超好!助產士, 護士都好好!

大宅

回覆 aaronmok 的帖子

大宅

mommie0306 發表於 14-8-11 20:08
我都係住st paul隔兩街,所以就屋企人先唔簡養和生仔,宜家非常後悔,無啦啦受左4日氣,產後簡直想咸出黎.. ...

大宅

St paul一向出名姑娘態度差,我住北角,情願㨂嘉諾撒/養和生都唔㨂佢

大宅

回覆 carson_ma 的帖子

thank you

禁止訪問

引用:St paul一向出名姑娘態度差,我住北角,情

首頁

尾頁

跳至