跳至

首頁

尾頁

複式洋房

聽別人說東涌冇間好的中、小學,點睇,可否比些意見?
我自己見到東涌的中學生好多都講粗口及吸煙的,女生的裙又勁短,真係好擔心我囡囡的將來(如在東涌讀中、小學)。

有冇人在東涌住而到市區讀書的,可分享下嗎?
你們的孩子返學,放學辛苦嗎?

大宅

我囡囡17個月大, 我都同妳一樣但心同一個問題, 但我又好鍾意住東涌.有冇啲過來人俾啲意見我地這些新手媽咪. 感謝!

洋房

不知所謂的女學生

近霸尾其中一間d女學生都唔知係返學定係做雞,化到個妝鬼5馬6,又周街食煙,又講粗口.生著呢d女真係生舊叉燒好個生佢呀!真係鄧佢亞媽傷心.

伯爵府

冇錯呀, 朝朝早都見到個班男男女女係mtr個到, 條裙短到死, 又粗口, 都吾知係米番學架.

學校黎講, 幼稚園都冇咩野所謂, 小學, 可以選番富東呢邊, 聽聞映灣個邊個間學校吾錯架

複式洋房

Hello Little_cy,

你最後選擇偉倫 or St. Margaret?

原文章由 Little_cy 於 08-1-8 23:27 發表
冇錯呀, 朝朝早都見到個班男男女女係mtr個到, 條裙短到死, 又粗口, 都吾知係米番學架.

學校黎講, 幼稚園都冇咩野所謂, 小學, 可以選番富東呢邊, 聽聞映灣個邊個間學校吾錯架 ...

複式洋房

你地講緊嗰D學生基本上係同一間學校, 嗰間只收F.4或以上的直資, 好似真係有化妝, 髮形...呢D嘢學架. 我唸類似以前D職業先修學校. 話雖如此, 但東涌確實無乜學校可選, 真係好頭痛!!

伯爵府

第 1 ROUND入到偉倫呀
原文章由 wongvick 於 08-1-9 16:31 發表
Hello Little_cy,

你最後選擇偉倫 or St. Margaret?

禁止訪問

洋房

Little_cy:
第 1 ROUND入到偉倫呀

請問是否有宗教分? any chance for 15 marks only?

聽聞映灣個邊個間學校吾錯架: Ho Yu?? Do you have any comments?

Thanking in advance.

洋房

首頁

尾頁

跳至