想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如題~

大宅

回覆:Nicky1129 的帖子

份報告係咪寫形態要4%先合格?(唔知唔同化驗所用嘅規格係咪一樣)
我c6形態係3%,但要睇埋其他嘢,例如數量嗰啲,中西醫都話我c6份報告足夠能我成孕。即使形態爭少少。
叫c6早啲瞓,唔好食咁好高熱量嘅嘢(干炒牛河嗰啲)

男爵府

回覆:MuiTang 的帖子

我嗰份係咁
係呀 4%先合格 個指標係一樣的
我老公數量同活躍度都ok 只係形態3%
但我上網睇咗好多資料 話形態差是不育的最主要原因 所以好擔心

男爵府

回覆:MuiTang 的帖子

我嗰份係咁
係呀 4%先合格 個指標係一樣的
我老公數量同活躍度都ok 只係形態3%
但我上網睇咗好多資料 話形態差是不育的最主要原因 所以好擔心

禁止訪問

男爵府

回覆:chanjoly 的帖子

而家都飲緊proxeed

別墅

認識瑞士牛牛第一回

我老公形態得1%,數量仲時好時少,灰到爆,睇咗泌尿科,check咗無問題,董醫生就叫我哋直接做ivf,但係我哋唔想。

跟住我就叫c6睇中醫,食茄紅素、善存同蠔皇素,早D瞓(不過都係keep住一點前),乜都做晒差不多一年,終於成功

好開心,你哋都唔好灰心,我哋都試咗差不多三年

上天會喺最適當嘅時候送份禮物俾大家

唔知關唔關事,我bingo嗰個月,我c6隔十日就食十幾隻生蠔,大家可以試下,仲有呀,dodo時要興奮D,放低心裏面嘅包袱就

男爵府

通常 < 3% 都建議直接做IVF 呀喇 , 我就係一個例子 ,最後做IVF 都攪左差不多 3 年先成功 (仲要係在私家做喎,政府等到高 0 都未有得做呀 ) ! 仲唔係你肯做就一定成功 ,我做左3 次 ivf 先成功的 !

其實我都聽過有丁丁型態差的都自然 bingo 到,不過唔知要試幾耐遮,如果你唔心急的可以考慮慢慢試下 !
但呢 d 我覺得係奇蹟黎呀喇,仲要係確保只係你c6 單方面問題喎,如果你自己都有少少問題 & 高 0 的話,我覺得你唔好拖喇,因為卵巢功能會隨著年紀而衰退,時間是追唔番來的,到時再想做ivf 成功機會又會降低呀喇 !

點解你唔想ivf ? 接受唔到? 其實我覺得身體有問題都係去用醫學方法去醫治遮,同普通病無分別 ! 始終都係自己的骨肉,又唔係複製人 !

男爵府

回覆:LuckyBBB 的帖子

我今年31 老公33 我地試咗一年未夠 暫時唔考慮做其他嘢住 try下先
and then 我已經比幾個月之前放鬆咗好多 已經沒刻意想有定無 大家都平常心 所以應該唔會考慮做ivf住

大宅

試下食合桃

別墅

仁安周醫生話3% 同 4% 差唔多, 如果你年紀唔大, under 35
不如你試下做 iui

男爵府

回覆:sandy_tkk 的帖子

我見好多jm話iui好難成功
見到好多ivf就成功率高啲

男爵府

Nicky1129 發表於 14-9-30 18:03
我今年31 老公33 我地試咗一年未夠 暫時唔考慮做其他嘢住 try下先
and then 我已經比幾個月之前放鬆咗好多 ...
我果時由29 歲開始試自然懷孕,試左半年(計晒體溫 &排卵棒)都唔成功已經開始搵家計會喇,點知一驗c6 丁丁 & 我 ,知道左丁丁型態有問題而我就 FSH高,醫生已經轉介做 IVF,但要排兩年幾先聽講座 &見醫生,太耐了,於是走左去做私家症,但都要等半年多先有得做,點知一攪就攪左兩年幾三年喇,直至32 歲先成功生左第一胎!而家計劃第二胎,期望在35 歲前攪掂埋,因為唔想高 0 生,怕小朋友多問題出現!
你都要加油呀,把握時間.......祝好孕

男爵府

回覆:LuckyBBB 的帖子

我之前好恨有B 恨到發晒狂 但7月過後 唔知做咩 突然無再諗 一副順其自然嘅心態 我地已經試咗10個cycle…
我覺得會有嘅 不過時辰未到啫
我都想去check下FSH之前無check過…

禁止訪問

複式洋房

回覆:有無jm老公丁丁形態3%但成功bingo?

我隻c6形態得1%再加我唔係個個月排卵都&#128586;, 如果丁丁量無問題應該唔係大問題,加油呀!!!!

複式洋房

引用:我隻c6形態得1%再加我唔係個個月排卵都

原帖由 Acacacac 於 14-10-04 發表
我隻c6形態得1%再加我唔係個個月排卵都&#128586;, 如果丁丁量無問題應該唔係大問題,加油呀!!!!

...
醫生建議iui我地想自己試多陣就即刻中

男爵府

回覆:Acacacac 的帖子

嘩~勁呀!
所以話呢 信數據 我更信這是種緣份
by the way妳try咗幾多個cycle?
有無睇中醫嗰啲?

大宅

引用:嘩~勁呀!所以話呢 信數據 我更信這是種緣

原帖由 Nicky1129 於 14-10-04 發表
嘩~勁呀!
所以話呢 信數據 我更信這是種緣份
by the way妳try咗幾多個cycle?
我地無chk過,不過我覺得雙方都要做好身子準備,好孕自然來。
我老公上年開始吃蠔x素和善x,之前他好易病,感冒,一吃左藥就一定有影響。他吃左大半年。我上年都好大壓力,m成日都見紅。
到今年我轉工停左兩個月,一正常dodo就中左。
我飲紅色生果汁,我地個時每星期游泳,我bingo左未知都游左次水。
所以養好身子係好基本同可以做的準備。
加油呀!!

複式洋房

引用:我今年31 老公33 我地試咗一年未夠 暫時唔

原帖由 Nicky1129 於 14-09-30 發表
and then 我已經比幾個月之前放鬆咗好多 ...
建議你宜家去排公家ivf, 排得來都2至3年,我宜家32先排要2017年2月先有得第一次見醫生,你宜家排定冇懷,排排下bingo又無所謂既,好過你2年後先排到時要等多2年,到時就只有私家ivf一個選擇。我就因為等唔切公家走左去台灣ivf.

首頁

尾頁

跳至