自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Cx客服不知所謂固之然,其實你轉機票嗰6百

原帖由 DoReMi媽媽 於 14-08-06 發表
Cx客服不知所謂固之然,其實你轉機票嗰6百,攞嚟俾工人早啲寄佢嘅行李返去,相信會超過而家cx俾你多出嘅Kg, ...
其實去到機場d姐姐自然有辦法架喇,佢地好識幫同鄉架

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

客服

我叫佢地做cs架喎

男爵府

其實佢誤導左你D乜野???

收唔到email 有好多原因...

侯爵府

hashtag影視迷勳章

其實我get唔倒邊度需要咁嬲?罰$600?無覆email?定Wilson話Hazel覆咗其實係自己覆?好多機構你投訴都係官方打圓場,除非係好過分既啫。

kk121290  x3  發表於 14-8-6 18:04
tssy  X2我都唔太明  發表於 14-8-6 12:13

大宅

回覆:CX 客服真係不知所謂!!各位Jm小心

小心啲乜?小心唔好俾個工人鍾意check in 幾多行李? 其實你想要有咩賠償呢?

侯爵府

好媽媽勳章

人人都話CX差,但,我覺得CS,地勤,機上我都好滿意

禁止訪問

珍珠宮

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

禁止訪問

伯爵府

哈爾濱 發表於 14-8-6 12:03
人人都話CX差,但,我覺得CS,地勤,機上我都好滿意
香港人係唔BUY香港野。做得幾好都覺得係你份內事。做得唔好就投訴到你甩褲。但其他AIRLINE個地勤/空姐對佢可能只係笑一下就覺得人地服務態度堅好。
樓主SORRY我借你個POST抽下水

伯爵府

CX CS應該仲係香港,而樓主問題係收唔到EMAIL?佢地有電腦SYSTEM SEND EMAIL,唔係自己SEND出去,所以SYSTEM SEND左未真係睇唔到,D客要再追,只可以再SEND去SYSTEM再SEND。

而CX O既CS唔係大家想像中咁貼心的,因為連去廁所都要計時間,每日番工坐足咁多個鐘,每個電話講耐D都有SUPERVISOR MON住,答唔到客O既問題一定會比人知,帶客遊花園就更加大鑊

SUPERVISOR又會偷聽你同客講電話,每個CALL MARK底有咩錯,有咩做得好﹗

其實做CS真係好慘,唔好下下話人廢咩廢咩啦﹗

elaine_20hk  係,廢字好UN耳啊   發表於 14-8-6 16:44

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

其實講SERVICE, 我覺得 CX 已經算唔錯

侯爵府

好媽媽勳章

annaanna 發表於 14-8-6 12:23
CX CS應該仲係香港,而樓主問題係收唔到EMAIL?佢地有電腦SYSTEM SEND EMAIL,唔係自己SEND出去,所以SYSTE ...
我真心覺得佢地好好,我每次打去問野雖然真係等好耐,但佢地一接電話就勁講唔好意思要等咁耐,又好盡心幫忙,伛地唔多人返工(我問伛),所以工作量應幾忙。有次有個女仔教我某時段冇咁多人打來,之後我就在該時段打,真係好快通。仲有,佢地不只招呼香港人,仲有海外人士架。

禁止訪問

畀面勳章 大廚勳章

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

goosema 發表於 14-8-6 08:55
其實去到機場d姐姐自然有辦法架喇,佢地好識幫同鄉架
一個機場,一個醫院,有晒佢哋工會嘅人喺度standby, 仲未計佢哋啲同鄉。

子爵府

2018復活節勳章 環保接龍勳章 親子王國15週年勳章

題外話, 我從來無理工人有幾多行李上機, 呢啲唔係應該佢自己負責咩?
Happy Everyday      

禁止訪問

大宅

引用:Quote:annaanna+發表於+14-8-6+12:23+CX+CS

原帖由 哈爾濱 於 14-08-06 發表
我真心覺得佢地好好,我每次打去問野雖然真係等好耐,但佢地一接電話就勁講唔好意思要等咁耐,又好盡心幫忙 ...
同意!
我次次打去cx d service都好好!
樓主講個兩位都有聽過我電話!
我覺得佢地態度好好啊~~

樓主,放過人地啦

大宅

好媽媽勳章

又中又英...睇到好辛苦

首頁

尾頁

跳至