論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

男爵府

By hand lo....

大宅

畀面勳章

我個工人係日日手洗自己D衫架!

男爵府

我bb食人奶,比工人用手洗我個bra,佢洗得唔乾淨,洗完仲有奶漬。
所以唔知好唔好比工人用手洗用手洗屋企人D內衣&內褲lor?

複式洋房

我要我工人日日自己用手洗,除非係冬天,有厚嘢就可以在問淮我的情況下開一機。但d工人好蠢,成日以為d主人係白痴,晚上沖完涼又唔洗衫,但第二日洗好的衫又好快乾。你估我傻架咩?

上次嗰個就話係手洗但機乾,我都唔比,唔係我刻薄,係原來一開機fing乾衣電費就好貴。

現在呢個話就話自己洗,但我話先生好介意,唔希望有誤會,要佢沖完涼就洗,佢都算聽話。

大宅

貓狗褓姆

我都要我個自己手洗, 不過我覺得佢係用機洗, 因無水滴. 所以都唔知點好.

大宅

原文章由 winkylo 於 08-1-2 14:59 發表
我都要我個自己手洗, 不過我覺得佢係用機洗, 因無水滴. 所以都唔知點好.

要問過佢究竟係手洗定係機洗,佢實係會話手洗,你再問佢你可以拎到d衫會無水滴....咁厲害??? 睇下佢有乜反應!!

至於我呢個老狐狸,黎左我屋企5個禮拜(from 11月28日),頭3個禮拜一星期最少都開2機,仲要呢2機係洗佢自己d衫咋,我一開頭就無同佢講好規矩,諗住佢一個禮拜最多都係一機半機,咪由得佢o羅,點知佢會咁啫.........

終於我響聖誕節果晚"丙"左佢一獲好金,因為我呢個老狐狸賓賓,乜都想"屈"我,例如: 佢沖涼既梘液,洗頭水,牙膏等等....都要"屈"我買比佢,因為我係第一次請工人,仲要係一個好狡猾既賓賓,於是我四處問朋友,又上bk呢度問過d媽咪,佢地都話唔需要提供比佢,我就知道呢個賓賓成日都想"屈"我。

到左平安夜果日,我個agent同佢傾左一輪,之後佢黑口黑面咁比番個電話比我,仲要半夜由房間行去洗手間,連招呼也沒有跟我打一個, 谷鬼氣咪等佢地既大時大節就"丙"佢一獲,順便話埋佢洗衫次數太頻密,由當天起,我只接受一星期洗一次衫,咁橋....佢響果日(星期二)真係洗左佢自己一機衫,咁即係將佢既quota用左,再用要等下星期。過左3日(星期五),佢走黎問我可否比佢明天(星期六)多洗一機衫,因為佢d衫褲唔多,而且已經著過晒,好想聽日開洗衣機洗佢自己d衫,我一口拒絕,就叫佢,你明知自己衣服不多,最好每日沖涼後自己手洗衣服,唔好堆積留待洗衣機洗。之後佢就再不敢問我可否多用一次洗衣機啦!!! 同埋間中都會見到佢既衫洗完掛左響露台,咁都安心d!!!

男爵府

我覺得都係叫佢用手洗好d,講真習慣左佢一陣連內衣褲都一齊洗就唔太好啦!
佢親冇人係屋企洗埋一齊機洗我見唔到就算囉,手洗同機洗既粉我專登用唔同既味如果佢用左機洗我一定知囉!(我好似變態d )
手洗都有手我地既洗衣粉同工人2隻,所以冇錯我工人係唔會用洗衣機~~~

[size=medium]*Humphrey*[size=small]04年8月28日10:40am係浸會出世7磅3安士

水晶宮

underwear - hand wash
others - machine wash

首頁

尾頁

跳至