興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

個小米盒係團購買返嚟,佢話已JB咗,但係返到嚟乜都睇唔到,連千尋都無,請問有無人識得有人會上門幫人JB個小米盒?或者我拎去JB都得!我唔想再買多個!謝各位!

大宅

回覆 suklaic 的帖子

其實小米係唔洗JB的。你在小米桌面,見到已成功連線,在設定內可以睇到小米連線資料,選是旦一個桌面的節目看一會,表示你的小米已經可以用到,只要你自己再安裝了''第三方應用'',其實係至重要安裝VST。是小米的系统,以後就可以裝到其他APPS。你自己可以試吓裝,方法如下︰在這網站下載一個懶人包,依照佢地教你的方法,安裝懶人包內的APPS就得。又或者利用GOOGLE,尋找︰懶人包,也可以找到這個網頁的。" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=5IBdA8aev20以下物品請自行準備︰一條手機專用連接電腦和小米的傳輸線,小米自己嗰條線垃圾,用不到,一定要用︰三星、HTC的傳輸線電腦才可以讀到。電腦開機後,要同時把小米盒子通到電並開啟,等電腦讀到成功連接,就可以跟條片教的方法,把懶人包內的APPS裝入去。建議找多一個''沙發管家'',以後就可以在沙發管家安裝APPS。我上月就整衰咗個小米,要重灌小米。我都成功攪掂了。希望你都可以啦。

大宅

回覆 suklaic 的帖子

重有,如果小米桌面已無法連線,可以不用理會,由得佢,只要你成功裝到懶人包內的APPS,以後就暫時用VST當做桌面,一樣可以用到個盒子睇戲和直播。

複式洋房

http://bbs.xiaomi.cn/thread-8178752-1-1.html

大宅

回覆:有關小米盒

我的小米盒子“用户認證失敗”何解? 怎辦?

首頁

尾頁

跳至