興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

在這個發達的社會上
無論座車定行路都會不停用電話
上網電話收費就一定貴啦!
平的$80 上網慢計劃又加價到$90仲要係勁慢
3xxkb真係上fackbook
都要等
$2xx先有5g上網
一家4口兩個細路都幾金!
而家連1g 快之後慢都要$130
所以真係好貴!

所以儲值卡可以話係我地窮人救星
大家可能想又係深水寶d特價卡!
我介紹大家唔洗特登去深水寶買
因c9邊得閒去ssp
所以我會找d你地身邊都可買到的卡
係印尼店其實有好多正卡!
大家有興趣我再講

男爵府

hijk001 發表於 14-8-8 13:50
在這個發達的社會上
無論座車定行路都會不停用電話
上網電話收費就一定貴啦!
願聞其詳...
我想比個剛升中一嘅小朋友用

大宅

引用:Quote:hijk001 發表於 14-8-8 13:50 在這個

原帖由 aves_y 於 14-08-08 發表
願聞其詳...
我想比個剛升中一嘅小朋友用
老人同小朋友都係我地開支之一
佢地好多都係小通話!但用數據又唔多!
而家上台有數據最平都要$80就加$90
所以用儲值卡就最好了!

男爵府

hijk001 發表於 14-8-8 14:11
而家上台有數據最平都要$80 ...
呢d 點用? 幾錢張架? 同鴨記個d 有咩唔同呢?

大宅

引用:Quote:原帖由 aves_y 於 14-08-08 發表願聞

原帖由 hijk001 於 14-08-08 發表
而家上台有數據最平都要$80 ...
lee張3卡合老人小朋友用
買就$43有$60係入面
每月有200分鐘任用!打過收$0.05分鐘
用$48開1g數據1個月用!

增值有多d錢送
只要定時增值可長用

大宅

回覆:aves_y 的帖子

圖片上有寫都係sim新號碼一插就用每月會收$2.5費用

大宅

回覆:慳錢由上網計劃做起!

增值方便印尼小食店周街都有!如自已用緊個whatapp又唔想轉!都好簡單
只要轉卡後個原先個whatapp都仲可以用

男爵府

hijk001 發表於 14-8-8 14:18
lee張3卡合老人小朋友用
買就$43有$60係入面
每月有200分鐘任用!打過收$0.05分鐘
用$48開1g數據1個月用!...點開架?即 $43. 可用1 個月嘅上網? 下個月就再增值?

增值又點計呢?

大宅

第一個月買張卡$43-人面有$60
開$48--1g*30日用同免 - 費200分鐘
$60-48-$2.5=得番$9.5
第2個月再增$55 入面有$9.5增值加多$74
=83.5
入面有$83.5-48-2.5
得番$33
第3個月再增 $55 入面有$33增值加多$74
=$107
入面有$107-48-2.5
得番$56.5
第4個月唔洗增 開$48--1g*30日用同免 - 費200分鐘
入面有$56.5-48-2.5
得番$6
就咁用4個月都係$153每月都係$38.5
就有1g上網同200今鐘講野!最仲要唔洗怕用多了比成千上網費最多冇晒張卡入面d錢!一句講晒唔洗上台唔洗上身!

大宅

引用:第一個月買張卡$43-人面有$60

原帖由 hijk001 於 14-08-08 發表
開$48--1g*30日用同免 - ...
ps長用12個月都幾好!

大宅

引用:Quote:hijk001 發表於 14-8-8 14:18 lee張3

用$48開1g數據1個月用!...點開架?即 $43. 可用1 個月嘅上網? 下個月就再增值?
張卡買時有教好簡單好!係英文唔明問買比你那個印尼店!最好係唔洗成日換卡!定時增值就可!仲有小朋友老人都成日唔見電話!冇左張卡就買過張就可有限錢係入面!而c9就日日在家!出街唔多1g好難一個月用晒

男爵府

hijk001 發表於 14-8-8 14:50
開$48--1g*30日用同免 - ...
好詳細, 好多謝你啊!

大宅

引用:Quote:hijk001 發表於 14-8-8 14:50 第一個

好詳細, 好多謝你啊!
大家分享下

大宅

如上台$90 1個月 12個月要成$1080
如用儲值卡$40到 1個月 12個月先$480
一年就慳到$600

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

hijk001 發表於 14-8-8 15:29
如上台$90 1個月 12個月要成$1080
如用儲值卡$40到 1個月 12個月先$480
一年就慳到$600 ...
我兩個仔都用儲值卡,鴨寮街$100有5張,即$20一張可以用180日(約6個月),比您慳得多
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

大宅

引用:Quote:hijk001 發表於 14-8-8 15:29 如上台

原帖由 wong2323 於 14-08-08 發表
我兩個仔都用儲值卡,鴨寮街$100有5張,即$20一張可以用180日(約6個月),比您慳得多 ...
你用$20一個月那種要每月換卡!仲有佢送比你上網慢到連細路都頂唔順!如果只係通話!你那種卡係用得過!但如果要上網就真係太慢了!如只用whatapp就冇問題!facebook 就有難度!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

hijk001 發表於 14-8-8 23:07
你用$20一個月那種要每月換卡!仲有佢送比你上網慢到連細路都頂唔順!如果只係通話!你那種卡係用 ...

我兩個小朋友係用下圖果種,已經用左幾年,從未投訴過

唵嘛呢叭咪吽      

大宅

引用:Quote:hijk001 發表於 14-8-8 23:07 你用$2

你張野買就$20入面有$48-佢上網收費一會就用完啦!$3/1000kb
1024 KB=1 MB
你張卡$3都買唔到1mb 上網!

超級版主

hijk001 發表於 14-8-8 23:38
你張野買就$20入面有$48-佢上網收費一會就用完啦!$3/1000kb
1024 KB=1 MB
你張卡$3都買唔到1mb 上網!: ...
我兩個小朋友在家用屋企WiFi,出街用free WiFi,根本唔需要用卡內上網收費
所以一張卡可以用足180日
唵嘛呢叭咪吽      

大宅

引用:Quote:hijk001 發表於 14-8-8 23:38 你張野

我兩個小朋友在家用屋企WiFi,出街用free WiFi,根本唔需要用卡內上網收費
所以一張卡可以用足180日:j ...
明白晒

首頁

尾頁

跳至